Jump to content


Potreban DAC na probu, do 1000 evra polovan


Bujodrag

Recommended Posts

On 21.12.2018. at 23:12, sondek said:

Meni zaista nije jasno u cemu je problem nekom da donese nekom uredjaj da cuje i provede sat dva uz muziku.Ja sam svoj amp eto bas od 1000e dao kolegi na 10-tak dana ,on je meni dao dac na 10 dana.Prosli mesec mi je drugi kolega doneo linn streamer od 2.5-3000 i jos mi doneo i snagas za jos toliko i ostavio to umesto na 7 dana na skoro tri nedelje.Kolegi laletu su doneseni zvucnici od 6-7000 prosli vikend i to zalepljeni za stalke.Moj dac se solidno prokurvao forumom.Gidjgin dac(inace odlican predlog bujodragu za slusanje) je u vise navrata bio kod mene....sad sam dogovorio da kolega dodje sa gramofonom jer je retko bio u prilici da ga cuje uporedo sa nekoliko puta skupljim.Nosio sam i moj Linn drugaru samo da bi isprobao fono sekciju.Nosili smo u isto vreme drugaru u kamenicu Linn gramofon i Neat zvucnike.Stabi donesen kod mene da ga cujemo uz sondek,pa heybrook da cujemo razlike medju bazama(menjali rucke)...mslm ni ne secam se vise cega sve

Sve pomenuto bez ikakve namere za prodajom bilo cega.

Nit je ovaj forum toliko los niti ljudi na njemu.Nemojte ga podcenjivati.Nazalost,kao i u svemu kod nas najgore isplivava i privlaci paznju... nismo mi ovde gomila asocijalnih idiota niti smo svi mi ovde radi para...

Mož' misliti sto neko nije u nameri da kupi nesto,a hoce da cuje nesto ...pa sta,tim pre razlog vise za opustenije druzenje.

Sondek, ja sam svojevremeno ojačao širokim selotejpom onu kartonsku pijačnu gajbicu tako da Technics lepo staje u nju i nosio sam u njoj gram kod nekoliko forumaša, autobusom i tramvajem. Meni su neki forumaši bez ikakvog materijalnog interesa omogućili da čujem razne sprave. sasvim je razumno da i ja to omogućim drugima. 

Sad je situacija takva da ja molim za usluge. Kao i ranije, obrnuće  se stvari pa ću uzvratiti.

 

Eto, predložio sam Phono Caravan ali nije se mnogo zainteresovanih javilo <_<

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
1 sat ranije, Engine said:

Da ne otvoram drugu temu. Vječita dilema, novo ili polovno.

Sviđa mi se mMarantz ND8006, ali mi se sviđaju i polovni odgovarajući uređaji iz Naim/Linn familije (Unit, Atom...).

 

Posedujem ND 8006 evo skoro godinu dana i nemam nikakvu zamerku. Vredi te pare. Za njega sam se odlučio jer mi je ostala kolekcija CD-ova koju volim povremeno da pustim kao takve, a ne kao FLAC ili neki drugi format. Što se tiče Naim/Linn familije ako možeš da dobaciš do NDX-a ili Akurate-a onda bi išao na te uređaje jer su ipak klasa, dve iznad.

 

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, beast said:

Posedujem ND 8006 evo skoro godinu dana i nemam nikakvu zamerku. Vredi te pare. Za njega sam se odlučio jer mi je ostala kolekcija CD-ova koju volim povremeno da pustim kao takve, a ne kao FLAC ili neki drugi format. Što se tiče Naim/Linn familije ako možeš da dobaciš

 

Prepostavljam da mu je CDplayer kvalitetan? 

A DAC, jeli visoke klase ili to može i bolje?

Link to comment
Share on other sites

Acoustic Invader DAC , poslednja reinkarnacija kod mene ponovo na probi , nov je oko 1.200€ 

Nisam čuo bolji i za duplo više novaca ...

Po mom ukusu najbolje radi preko SPDIF ulaza , otvoren , muzikalan, detaljan i živahan zvuk , sa čvrstim basom , veoma jasnom sredinom i prijatnim visokim .

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, RingeRaja said:

Ima, ali ne kod nas. Pojavljuje se s vremena na vreme na pinkfishu. Mislim da je jedan polovsn, star oko 6 meseci, bio nekih £900+. Čovek ga prodavao zato što je uzeo isto Chord, ali mnogo bolji model.

I... sta je pametnom pametnije?

Da kupi polovan na stranom forumu za cca 1200Evra i plati transport, carinu, PDV i odrekne se garancije ili kupi kod domaceg prodavca, i ostvari sve benefite (garancija, podrska, novo, mozda i neki popust...) za nesto visu cenu?

 

Ima jedan 2Qute, crni polovan, koga znima moze na pp.

Link to comment
Share on other sites

5 sati ranije, lalelala said:

Acoustic Invader DAC , poslednja reinkarnacija kod mene ponovo na probi , nov je oko 1.200€ 

Nisam čuo bolji i za duplo više novaca ...

Po mom ukusu najbolje radi preko SPDIF ulaza , otvoren , muzikalan, detaljan i živahan zvuk , sa čvrstim basom , veoma jasnom sredinom i prijatnim visokim .

Lale, svraćaš li u Beograd? Pitam zbog onog mog topika o probavanju takvih DACova. I Sondek mi je hvalio Acoustic invader uredjaje.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...