anubisgrau Posted January 28, 2022 Author Report Share Posted January 28, 2022 3 sati ranije, Golum said: Starkelje od skoro pa 100 leta sviraju li sviraju…💪🏻💪🏻 koja je sprava? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Golum Posted January 28, 2022 Report Share Posted January 28, 2022 11 minuta ranije, anubisgrau said: koja je sprava? Tobian Soundsystems SC12 DHT preamp (koristi one lampe koje sam gore naveo UX210/10Y/801a i VT varijacije istih) Link to comment Share on other sites More sharing options...
anubisgrau Posted January 28, 2022 Author Report Share Posted January 28, 2022 Lepo, prostudiracu o cemu se radi Link to comment Share on other sites More sharing options...
prophet Posted January 30, 2022 Report Share Posted January 30, 2022 Što se tiče opisa zvuka 845 SET postoji interesantan način da se to prebrodi i dobije na dinamici. U pitanju je screen driven drajver izlazne cevi. Evo i šema: Na ovaj način moguće je dobiti veliku linearnost, bolju čak i od 300B koja se takođe koristi kao driver za 845. Originalnu ideju predstavio je Rickard Berglund: http://www.enjoythemusic.com/magazine/sound_practices/8/screen_driven_driver.htm Eto kao ideja, verovatno da u kombinaciji sa veoma linearnom GM70 ovaj koncept daje odlične rezultate. S tim što mislim da je osetljivost nešto veća. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted January 30, 2022 Report Share Posted January 30, 2022 6 sati ranije, prophet said: Što se tiče opisa zvuka 845 SET postoji interesantan način da se to prebrodi i dobije na dinamici. U pitanju je screen driven drajver izlazne cevi. Evo i šema: Na ovaj način moguće je dobiti veliku linearnost, bolju čak i od 300B koja se takođe koristi kao driver za 845. Originalnu ideju predstavio je Rickard Berglund: http://www.enjoythemusic.com/magazine/sound_practices/8/screen_driven_driver.htm Eto kao ideja, verovatno da u kombinaciji sa veoma linearnom GM70 ovaj koncept daje odlične rezultate. S tim što mislim da je osetljivost nešto veća. Pravio sam nesto slicno 2016 godine za GM70 i to je izvaredan drajver ,samo mala opaska , druga resetka vuce struju tako da ulazna cev MORA imati nisku impedancu ali sve drugo je jako , jako dobro. evo linka Link to comment Share on other sites More sharing options...
prophet Posted January 30, 2022 Report Share Posted January 30, 2022 @miro To je to. Lepo svira. Info iz prve ruke, svaka čast. Hvala na prilogu. Koji je zvučnik na snimku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted January 31, 2022 Report Share Posted January 31, 2022 Zvucnik je neki nemacki stari ne znam tacno nema oznake , inace na snimku Youtube je izvor muzike mp3 format levi kanal (ne mono). Inace koristim EL36 u tom spoju. Pozdrav Link to comment Share on other sites More sharing options...
pollux Posted January 31, 2022 Report Share Posted January 31, 2022 Ovaj gore GM70 je zavrsio kod mog drugara u Holandiji, kljucna razlika u odnosu na ovu odlicnu semu koju je dao @prophet, je da se nikako ne koristi asimetricni mu folower. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majda Posted January 31, 2022 Report Share Posted January 31, 2022 Ovde je predlog sheme za 833A Link to comment Share on other sites More sharing options...
pollux Posted February 1, 2022 Report Share Posted February 1, 2022 11 sati ranije, Majda said: Ovde je predlog sheme za 833A Hvala Majda Link to comment Share on other sites More sharing options...
paja959 Posted February 2, 2022 Report Share Posted February 2, 2022 Pio...danas je ovo vintage sekcija,al ti zvucnjaci su bili cenovno "out of ordinary" svojevremeno Link to comment Share on other sites More sharing options...
hifista Posted February 2, 2022 Report Share Posted February 2, 2022 I dan danas Pioneer Exclusive 2401 je out of ordinary. To je zapravo TAD studio monitor iz ranih 80tih, bukvalno isti zvucnik je prodavan pod markom TAD TSM-1. Sve TAD alniko drajveri, dva TL-1601a basovca i TD-4001 kompresioni, TAD horna TH-4001. Iste drajvere i konstrukciju koristi i Kinoshita Rey Audio. Kvalitet TAD i Pioneer zvučnika direktno je vezan sa dolaskom čuvenog JBL inženjera Barta Locanthi-ja u Pioneer 1975 gde je dobio veliki stepen slobode. Drajveri i konstrukcije su direktni nastavak JBL škole. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hifista Posted February 2, 2022 Report Share Posted February 2, 2022 Barth Locanthi sa Pioneer HPM-100 zvučnikom, unapredjenom verzijom JBL L-100 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hifista Posted February 2, 2022 Report Share Posted February 2, 2022 Link to comment Share on other sites More sharing options...
giZ_Mo Posted February 2, 2022 Report Share Posted February 2, 2022 34 minuta ranije, hifista said: Изузетно добро звучећа кутија. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anubisgrau Posted February 4, 2022 Author Report Share Posted February 4, 2022 ima je u srbiji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hifista Posted March 10, 2022 Report Share Posted March 10, 2022 Da uvrstim u neobičan hifi i kompaniju Thiel koja od 2018 više ne postoji. Osnivač i glavni dizajner do smrti 2007, Jim Thiel jedan je od pionira i najčvršćih sledbenika first-order time-and-phase-coherent dizajna zvučnika. Thiel je pored ostalog dizajnirao i proizvodio svoje drajvere. Na slici je jedan od njegovih poslednjih flagship radova Thiel cs3.7. Thiel nikad nije bio šire zastupljen i popularan na našim prostorima, pa ako ima neko ko je bolje upoznat sa zvukom bilo bi lepo da podeli svoje impresije. U USA se jos uvek mogu naći zaostali primerci nakon bankrota kompanije, po povoljnoj ceni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paja959 Posted March 11, 2022 Report Share Posted March 11, 2022 23 sati ranije, hifista said: Da uvrstim u neobičan hifi i kompaniju Thiel koja od 2018 više ne postoji. Osnivač i glavni dizajner do smrti 2007, Jim Thiel jedan je od pionira i najčvršćih sledbenika first-order time-and-phase-coherent dizajna zvučnika. Thiel je pored ostalog dizajnirao i proizvodio svoje drajvere. Na slici je jedan od njegovih poslednjih flagship radova Thiel cs3.7. Thiel nikad nije bio šire zastupljen i popularan na našim prostorima, pa ako ima neko ko je bolje upoznat sa zvukom bilo bi lepo da podeli svoje impresije. U USA se jos uvek mogu naći zaostali primerci nakon bankrota kompanije, po povoljnoj ceni. nista od tog ne bih svrstao u kategoriju "out of ordinary" iz novije generacije...iz starije,ima cini mi se kod dobro poznatok diskofila/audiofila u NS jedan primerak stare 1.5,i kolko sam ja video onomad neke slike,stara 6-ca,da li i BG,NS ili SU,nisam siguran,al te nisam slusao...nesto mladje 2.4 je bilo tri para u nekom mom uzem okruzenju,3 razlicita sistema (Pass,Levinsoni) relativno brzo su razdomljeni....i 7.2 (?) tadasnji flafship sa slike koji stoji u pozadini,nije se proslavio naspram LSR32 sa slike..odlicni su za istresanje bubrega sa Sheffield Labs snimcima: https://www.discogs.com/release/5988738-Various-The-Sheffield-Lab-Drum-Track-Disc-For-Audio-Component-Testing-And-Evaluation ili Virgil Fox orguljaskim perverzijama... ako te ovakve stvari zadovoljavaju,go for it,sa tehnicke strane dobro trpe i iziskuju malo brkatiju amplifikaciju,u zivotu nisam video vece izlete bas membrane no sto recimo Thiel 2.4 ili 7.2 trpe bes problema...tipican primer dojajnog,besmislenog hajenditisa...naravno just my 2 cents Link to comment Share on other sites More sharing options...
DejanM Posted March 11, 2022 Report Share Posted March 11, 2022 Davno je bilo kada sam slusao Thiel, pa ne bih komentarisao zvuk. Secam se da su bili teski za pokretanje i da su trazili potentna pojacala, da bi svirali kako treba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neskor Posted April 3, 2022 Report Share Posted April 3, 2022 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RADE Posted May 1, 2022 Report Share Posted May 1, 2022 Ko radi dobre transformatora u Srbiji. Potreban mi je mrežni transformator za napajnje malog cevnog preampa odgovarajućih karakteristika. Znači transformator za audio i po mogućnosti da je kvalitetan a najvažnije od svega je da hoće da urade. 😀 Kontaktirao sam pre neki dan ove iz gornje reklame i izgubio nedelju dana čekajući odgovor. Očigledno neki nesporazum ali to sada nije bitno.....idemo dalje za skoro iste pare.😀 Link to comment Share on other sites More sharing options...
giZ_Mo Posted May 1, 2022 Report Share Posted May 1, 2022 Ko radi dobre transformatora u Srbiji. Potreban mi je mrežni transformator . Znači transformator za audio i po mogućnosti da je kvalitetan.А напони?Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока Link to comment Share on other sites More sharing options...
RADE Posted May 1, 2022 Report Share Posted May 1, 2022 54 minuta ranije, giZ_Mo said: А напони? Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока ne mogu garažni, jedan komad iz rezerve itd.......mora da bude nešto što može da se naruči više komada i više puta.....znači neko ko proizvodi te stvari. Link to comment Share on other sites More sharing options...
somilenko Posted May 1, 2022 Report Share Posted May 1, 2022 Specificiraj pa naruči, Trafomatic (ne Trafomatic audio nego ovi što samo trafoe rade), po mom iskustvu mogu uraditi sve custom, samo treba da znaš šta hoćeš. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RADE Posted May 1, 2022 Report Share Posted May 1, 2022 34 minuta ranije, somilenko said: Specificiraj pa naruči, Trafomatic (ne Trafomatic audio nego ovi što samo trafoe rade), po mom iskustvu mogu uraditi sve custom, samo treba da znaš šta hoćeš. editovao sam poruku jer sam upravo pronašao i trafomatic.....zahvaljujem na informaciji 👍 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now