Jump to content


Saving the world from Ordinary


anubisgrau

Recommended Posts

On 1.11.2020. at 11:21, Majda said:

sad će Nelson Pass da počne da pravi DAC bazirane na njihovim čipovima kao što je opšte poznat po nekrofilskom inženjeringu sa jfet tranzistorima i SIT-ma kojima je jedini zajednički imenioc bio da su fabrike prestale da ih prave ili su stradale u zemljotresu.

Link to comment
Share on other sites

3 sati ranije, prophet said:

Slusao i te Majdine, isti slucaj. Slusao i na dasci kao sto ih je Fikus uposlio.

Moje nisi slušao, niti ćeš. Možda si kod Zorana čuo neku iteraciju, ali finalnu ne, i ponavljam, niti ćeš. Pazim koga puštam u kuću. 

 

3 sati ranije, prophet said:

Do tog zakljucka su dosla trojica ljudi nezavisno, Fikus, Majda i moja malenkost

Umro Ajnštajn, a i meni nije nešto dobro. ...

Molim te da moje kutije i uopšte bilo šta što je u mom vlasništvu izuzmeš od svojih komentara, jer kažem, dosta se tog promenilo, a ti ponavljam ništa o toga nisi čuo. Od kada si sa Vule Jonom publikovao krivulje mojih  kutija koje su bile u kvaru i seirio po forumu, tebi to s moje strane nije dozvoljeno. Wolandove si debelo analizirao, a da i h takođe nisi čuo. Polako ti to ulazi u manir. U kafani bi za tako ponašanje dobio.... btw kad si u Beogradu, zovem na piće, ( u kafanu naravno, ne u kuću) jedva čekam da te upoznam. ...Godinama već. 

3 sati ranije, prophet said:

Na kraju krajeva ako ne verujete u napisano kupite taj par i postavite jedne do drugih sa Majdinim, kasce vam se samo

Bahato i samouvereno, ...i na daljinu hrabro

Ovo je sve samo ne pristojan odgovor. Prophet, voleće te Zoran i bez toliko profundnih lingvističkih aplikacija.Piši o svim drugim, ali  o mojim kutijama i sistemu uopšte ne. Ponavljam, niti si ih čuo, niti ćeš. Do skorog viđenja, nadam se

Ja odoh u nadam se dugomesečnu ilegalu. Mnogo je lepše  slušati muziku, nego se baviti polufabrikatima....

Link to comment
Share on other sites

 

 

 

 

Bahato i samouvereno, ...i na daljinu hrabro Ovo je sve samo ne pristojan odgovor. Prophet, voleće te Zoran i bez toliko profundnih lingvističkih aplikacija.Piši o svim drugim, ali  o mojim kutijama i sistemu uopšte ne. Ponavljam, niti si ih čuo, niti ćeš. Do skorog viđenja, nadam se

Ja odoh u nadam se dugomesečnu ilegalu. Mnogo je lepše  slušati muziku, nego se baviti polufabrikatima....

 

 

Vidi, pomenuo nisam ni tebe ni tvoje kutije. Pricao sam o Majdinim. Nadam se da si toliko inteligentan da to sam zakljucis iz napisanog. Sto se pristojnosti tice dovoljno sam toga video sa tvoje strane. Koliko se secam poslednji put si uhvacen u lazi a koliko vidim ni sada nije drugacije. Ne bih se na tvom mestu radovao susretu samnom.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

@Milosav Grozni Mićo, ubedjen sam da @prophet nije mislio ni napisao nista lose u vezi sa tvojim kabinetima. Odgovorio je na @zflazar -ovo pitanje konkretno posto ima tu zvucnu kutiju o kojoj je i bilo reci u pitanju. Nije nista pisao o tvojim kabinetima posto vec godinama ne zivi u Srbiji. (Ja nisam imao tu kutiju a ni rednju plocu, tako da imam islustva samo sa jednim driverom koji je upotrebljen 420A u kutiji iz pitanja, pa zbog toga nisam ni odgovarao.)

Znam vas obojicu dobro. Veoma cenim vasa misljenja i iskustva. Moram sa zadovoljstvom da kazem da sam od vas mnogo naucio. Sto se svega ovoga tice, mislim da@prophet nije neprijatelj.

 

Link to comment
Share on other sites

Danas definitivno nesto less ordinary. U Beogradu, Thales/EMT MC/Aesthetix Rhea fono preamp, Cube Audio Nenuphar zvucnici, amplifikacija Sindric Pointe 300B snagas i preamp. 

Zahvaljujuci Tiboru Sindricu i veoma srdacnom i gostoljubivom domacinu sam imao zadovoljstvo da poslusam ovaj sistem. Soba cca 20 kvadrata. Zvezde definitivno Nenuphar i Pointe 300B

O Nenupharu je vec bilo reci na forumu. Ukratko, FR zvucnik gde se nije islo na max osetljivost nego uravnotezen opseg (nesto sto nikad nisam cuo iz Lowthera). 93 db/6 oma je jos uvek veoma lak teret pogotovo sto nema skretnice.

Pointe 300B je Sindricev novi stereo amp, interstage kuplovan, sa apsolutno state of the art delovima i resenjima. Izlazna lampa je jedna od najboljih, KR300B XLS. Uredjaj je Single Ended topologije a izlazni trafoi su na amorfnim jezgrima. Po recima Tibora, frekventni opseg je fantastican...Nisam hteo previse da gnjavim domacina sa tehnikalijama, uskoro ce Tibor kod mene pa ce mi vise reci o samom uredjaju. Preamp je neka razvojna verzija ali mogu samo reci da je u ovom sistemu bio superioran u odnosu na VTL 5.5mkII po misljenju obojice. VTL smo probali samo kratko i vratili se na Pointe preamp.

Dodao bih da Nenuphar ne bira zanr, da bas ima i volumen, dubinu i kick, visoki su odlicni i nema nikakve potrebe za kojekakvim supertweeterima. Odlicna scena je jos jedna stvar koja mi se veoma dopala. Zvucnici iako nisu mali (25 cm drajver) su nestali u prostoru 

Cube ima i jeftinije drajvere od ovog full Neo i sa obzirom da je kutija ekstremno prosta za napraviti, da nema troska izrade skretnice...nije to nedohvatljivo. Za ono sto pruza jedno od (meni) boljih opcija za SE ampove. Dobija se veoma lep zvucnik (visok WAF faktor), pun frekventni opseg i fantastican zvuk.

 

Link to comment
Share on other sites

On 17.12.2020. at 22:09, SuperFi said:

Cube ima i jeftinije drajvere od ovog full Neo i sa obzirom da je kutija ekstremno prosta za napraviti, da nema troska izrade skretnice...nije to nedohvatljivo. Za ono sto pruza jedno od (meni) boljih opcija za SE ampove. Dobija se veoma lep zvucnik (visok WAF faktor), pun frekventni opseg i fantastican zvuk.

 

Slozio bih se sa tobom u potpunosti. Driveri nisu jeftini ali je kutija ekstremno jednostavna. Takav zvucnik + cestiti SET (cestit = 300B) i dobice se ozbiljan HiFi sistem, ciji vlasnik nikada vise nece imati potrebe da pozeli bilo sta drugo (malo preterujem ali pokusavam da naglasim koliko to moze da bude dobar zvuk).

 

Link to comment
Share on other sites

Hvala na lepom prikazu Igoru.

Nenuphar na web stranici izgleda lepo, međutim ne bih se složio sa predloženim konceptom uštede.

Po meni, pod

(a) kupiš onako-kako je zamišljen, originalnu kutiju računaš kao investiciju za evtl prodaju a ne kao porez na budale ili pod

b) ne kupiš nenuphar nego PHY Ocellia Calliope. Zašto? Princip je isti, cenovno je sličan, dimenzije su slične. 

I tu prestaj u sličnosti i počinju razlike, ja ću navesti samo prvu koja mi je suštinska : za razliku od Nenuphara Ocellia ima inteligentan kabinet sa bezbroj načina na koji može da se podesi i prilagodi sobnoj akustici. Znajući prosečnu slušaonicu ovakvih uređaja nekad je presudnije gde si stavio zvučnik nego šta si stavio od zvučnika.

Čak i kad ti room-acoustic nerdovi preoru dnevnu sobu i istapaciraju je sa absorberima i difuzorima ko postavu udbaškog kožnog šinjela.

Plus, kad oni odu, i svi zaspu, ono, pustiš tiho-tiho muziku i počneš da otvaraš one sexy fijoke od zvučnog almarijuma...

calliope30.jpg

4058eb678e5d5a8a6d47c3b586bba963.jpg

inpanjas.jpg

Link to comment
Share on other sites

@zflazar dovlaciti velike kutije u Srbiju povlaci mnoge komplikacije. Uvezao sam dac i platio carinu, pdv, speditera, transport,...Ne zelim da prodjem jos jednom tu golgotu. Par drajvera je vec izvodljivo :ph34r: Pri tom mogu da se kupe i PHY drajveri ali je napraviti njihovu kutiju znatno komplikovanije.

Sto se tice zvuka, prednost dajem Cube. OK, amplifikacija koja je bila koristena sa Ocelijama nije bila adekvatna (Push Pull) ali ja bas nisam pao mrtav. Moja poseta Beogradu je bila motivisana i dimenzijama sobe domacina. Skoro identicna kao moja 'slusaona'. I u takvom prostoru Nenuphar je svirao odlicno. 

Mislim da je Cube N. univerzalniji zvucnik koji moze da reprodukuje i rock i jazz pa sve do klasike. Faktor zabave, ekskluzivnost, izgled...je na strani PHY. 

Da ja imam SET snage 3-10W, Nenuphar bi mi bio prvi izbor. Nadam se da cemo uskoro moci da ih zajedno poslusamo u BG, dogovaramo se za termin koji svima odgovara.

Link to comment
Share on other sites

Ok, tvoja lotra, tvoj tavan, što bi rekli ovde u Banatu.

Sve u svemu slatke, preslatke muke. :)

Ocellia ima kod mene ahsolutnu prednost zbog navedenih atributa i smatram da nismo čuli ni 50% njihovog pravog potencijala zbog kratkog vremena i masnih ćevapa.

Ima još jedan par zvučnika u Srbiji (ne PHY-fazon) koji će možda uskoro biti na prodaju i koji ima ekstremno interesantan koncept i koji verujem da si slušao a ne nalazi se u ZR...

Tako da je ovo igra bez granica, odnosno igra tipa sadomazohizma u kojoj ako ne postaviš jasnu granicu onda može stvarno da se stvari otmu kontroli.

Link to comment
Share on other sites

@zflazar Slazem se za Ocelije, nismo culi ni delic delom zbog amplifikacije a delom i zbog prostorije koja je nerealno velika.

Meni je ovo poslednje iskustvo zlata vredno najvise zbog toga sto sam cuo Nenuphar u jako slicnim uslovima svojima (kvadratura, soba normalno popunjena foteljom i trosedom, tepih i nesto malo komoda, TV u sredini...)

Sto se tice neizdrza, pelcovan sam. Apsolutno me Tannoy zadovoljava. 

Link to comment
Share on other sites

Zeleo bih samo da vam skrenem paznju, ako vam se ikada ukaze prilika, da poslusate Hoerning zvucnike. Ja sam ih slusao (ne secam se vise koji je model bio) sa SATI SET 300B (sa Emssion Labs 300B XLS). To su skupe kutije, nije ih lako naci ni polovne (a i tada drze cenu) i za njih mogu slobodno da kazem da su Masterpiece.

Mene su tako zakucale da sam se setio reci one pesme: "Sve ono prije nije bilo nista ... ". To svira fantsasticno i ja ni danas taj zvuk ne mogu da zaboravim iako je proslo dosta vremena.

https://horninghybridsystems.com/

 

Link to comment
Share on other sites

@DejanM imao sam SATI transformatorski atenuator. NEverovatno dobro je radio. Ali je bio mnogo veliki. 2 toroidna trafoa sa milion izlaznih namotaja i preklopnik. Naravno da su se zeznuli (u tom primerku) da povezu e sislne izvode pravilno pa je u nekoliko koraka bila pograsna atenuacija na jednom kanalu... Najverovatnije je to moglo da se "prelemi" Ali me je stvarno mrzelo da to sredjujem - pa sam ga vratio. ALI zvuk tog SATI atenuatora je nerevazidjen. Verujem i ostalih njihovih uredjaja koje mislim da rade iskljucivo za Horning-a.

Link to comment
Share on other sites

4 minuta ranije, Majda said:

@DejanM imao sam SATI transformatorski atenuator. NEverovatno dobro je radio. Ali je bio mnogo veliki. 2 toroidna trafoa sa milion izlaznih namotaja i preklopnik. Naravno da su se zeznuli (u tom primerku) da povezu e sislne izvode pravilno pa je u nekoliko koraka bila pograsna atenuacija na jednom kanalu... Najverovatnije je to moglo da se "prelemi" Ali me je stvarno mrzelo da to sredjujem - pa sam ga vratio. ALI zvuk tog SATI atenuatora je nerevazidjen. Verujem i ostalih njihovih uredjaja koje mislim da rade iskljucivo za Horning-a.

Da verovatno je trebalo to prelemiti ... Ja ne znam u kakvoj su vezi SATI i Hoerning. Hoerning je koliko se secam jedan lik koji se specijalizovao za visokoosteljive zvucnike ali su mu konstrukcije ni malo jednostavne. To medjutim svira ... da se smrznes. Svaka ti cast kada si dospeo do neke njegove sprave - makar to bio samo atenuator.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...