Jump to content


Majdin "sistem"


Majda

Recommended Posts

12 hours ago, anubisgrau said:

Svaka čast za temu i još više za radove. Dolazim da čujem ovaj neverovatan koncept čim prije i nudim SE na test, samo da nađemo dvojicu jačih al da nisu mnogo pametni da to ponesu. Meni odletos sjebana leva ruka i ne mogu da je koristim za teže o čašice za rakiju.

Taj Karlson difuzor mi je misterija, ne mogu da zamislim kako to svira.

SE svakako. (Samo i meni je zabranjeno da teglim skoro bilo šata. Kako lekar rece od "prekomernih" terete, koji gravitiraju telesnoj masi i vise, u toku vise decenija - otišli diskovi...)

Rakije ima. Ima i vina.

Vidi da barem neko od te dvojice ima vozacku dozvolu...

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, zflazar said:

slušao Majdin sistem u nekoj od međufaza izrade (čini mi se da je onda nešto čačkao oko skretnice). Grozni je tvrdio da je pre čačkanja sviralo bolje, mada je meni i ovako sviralo odlično.

ukratko: neverovatno mali broj aktivnih komponenti na putu signala, zvučnici izgledom kao iz stripa sa Flash Gordonom meni nelepi za oči koje su navikle na gracioznost i prefinjenost Tannoy-kutija. :)

m e đ u t i m : u sobi, koja je sve, samo ne pogodna da bude slušaonica, sa zvučnicima koji su postavljeni u neverovatno nepovoljan položaj čuje se fenomenalan potencijal jednog unikatnog sistema. Najveća vrlina bi mu bila organski, dinamični, boxless-zvuk,  osećaj za ritam, neposrednost iznošenja detalja i vokala a bez mirisanja kariozne 6-ce iz usta pevača.

Čestitke na prezentaciji, čekam priliku da poslušam ovu novu 2018.2 iteraciju

Da soba, worst case scenario... Bice prilike doktore, sigurno. Cucemo se :)

Link to comment
Share on other sites

17 hours ago, anubisgrau said:

jel su rupe na gips kartonu po proračunu?

Jesu. To je ustvari sper ploca od drveta. Ispod do zida je azmafon sa oko 1cm preznog prostora pa onda idu sperke sa rupama. Ustvari to mi je vise kao neka termicka izolacija zbog toga sto je to spoljni betonski zid i bije hladno u pm. Ali ispostavilo se da nije lose ni kao nesto sto koriguje zvuk. Bare se meni cini. Neke smernice o precniku i gustini rupa sam nasao u literaturi za te mini helmholtz komore panele. Nisam merio pre/nakon :)

Link to comment
Share on other sites

17 hours ago, prophet said:

Kaži koliko sada bolje svira:)

 

Bolje radi. nekako svetlije i kao jace? Valjda zbog ukinutih klema. Ali sada mi ostaje da eventualno zamenim preklopnike boljim?

Neverovatno koje rasterecenje u vzuelnom smislu. samo kadasam se resio gomile elemenata i priveo ih u obor...

Link to comment
Share on other sites

Bilo jedno dobro pojacalo u gostima juce. Single Ended, Dual mono, C3m/300B izradio Neskor. Vrlo dobro, veoma sam bio zadovoljan. Necverovatno ali tih 10W na momente je htelo da mi otkine zvucnike. :) Svaka cast Neskoru na izradi, (i Duletu na izvrsno napravljenoj sasiji)

Fotke saljem kada mi idijotski Apple telefon opmoguci da prebacim u isto nihov racunar... Svo vreme se suzdrzavam da ga ne razbijem cekicem...

Link to comment
Share on other sites

Pa nemam pojma, dosta toga je na toj poziciji isprobao Neskor. E sad kako je to setovao i sta je radio mislim da ni on ne zna... :) Uglavnom je ostavio to mobilno pa moze da se tu radi jos.

Meni ni ovako nije lose, naprotiv jako dobro mi je delovalo.

Bolji utisak nego sa Quadovima. Tacno ta razlika izmedju PP i SE se oseti... Doduse vrlo malo krace u krajnjim donjim ali nista strasno. Sve drugo mi se cini bolje. Ton generalno. (Mada su kod mene EF86 stare ulazne cevi, ne daju predvidjene vrednosti u test tackama... Moram to promeniti i dosetovati prema originalnim vrednostima.)

Mada taj deo koji ima najvece pojacanje kod SE uvek daje cini mi se i neki sopstveni pecat. Nism vise siguran uopste da li treba ici putem 1 cev sa vecim pojacanjem ispred izlazne ili 2 cevi sa manjim pojacanjem i manjom transkonduktansom... Za te srednje ka vecim nivoima signala koji prethode izlaznoj cevi?

 

Link to comment
Share on other sites

Eeee, to je pravo pitanje?
Ali drago mi je iz vise razloga. Prvo, sto je@neskor zavrsio amp koji dobro radi a pritom odlicno izgleda. Drugo, sto si razvejao sumnje da SET ne moze da pogoni 4x15". Znas na cije sumnje mislim.
Ja sam svojevremeno probao jos manju cevnu snagu sa znatno losijim ampovima 2x6W triode PP na 4x18" i to je bas dobro drajvovalo. Efikasnost zvucnika je bila otprilike kao kod tebe - 94db.

Link to comment
Share on other sites

Osetljivost ulaza je bila oko 1.5V meni je izlaz is daca nesto manje od 1V tako da 300b nije ni radila punom snagom ve cenim sa nekih 4-6W. (Posto nemam preamp za sada, koristili smo E.A.B. VE10 vintage profi reglere 50K, ili tvc pot. To je sve bez ikakvog pojacanja. Sa izlazom iz daca oko 50oma, niska impedansa). Znaci sa pola snage i sa jako malim izoblicenjima. To je otprilike kao 2A3 na punoj snazi, sa 2-3% total izoblicenja.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...