Jump to content


Test Kvaliteta Razlicitih Formata


Audio Doktor

Recommended Posts

Buduci da sam razocaran kvalitetom muzike koji nam je na raspolaganju redovno potrazio sam malo bolje i naisao na jedan test koji obuhvata 
CD kvalitet , 24/44 , 24/96, 24/192, MQA ,5.1  i sire 

Te se bacim na slusanje svega iznad originalnog kvaliteta ukljucujuci i original , ne ispod .

Ja ne mogu da cujem ove razlike , sto je jos gore moj DAC koji je 24/96 je pustio 24/384 audio a za to nije sposoban .

Napominjao sam to mnogo puta , pazite sta vam ulazi u DAC , jedini nacin da ja obezbedim ulaz i izlaz kakav sam zapovedio je ASIO drajverima , 
mozda je to razlog sto ovde ne cujem razliku, ali je nesto drugo .
bas me interesuje jel cuje neko ove razlike ?
Svi Fajlovi su ovde, streaming je u pitanju http://www.2l.no/hires/index.html

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Striming je posebna priča. MQA zavisi kako odgovara kom DAC u. Razlike u rezoluciji su na mom sistemu čujne. Postoji jedan problem. Nije garancija boljeg kvaliteta zvuka to što je fajl u višoj rezoluciji, kvalitet zavisi od mnogo faktora... Konkretno za fajlove, ne striming, 2L produkcije,  kvalitet je bolji što je i rezolucija viša :)

Link to comment
Share on other sites

Da , znam ,  windows sam uzme i konvertuje u 44,1 16 bita , bez da ista pita , i tako stalno, i ovi sto imaju 192khz 24bita Dac-ove isto tako se desava , ne znam kako videti koji audio pusta windows .
Posto sam radio produkciju zvuka , znam da sa ASIO drajverima moze da se zaobidje windows , i onda sto posto radi samo kako namestis , ali nisam siguran da to moze za Google chrome , il Winamp, mozda moze za Winamp.
Ne znam kako bi bilo na nekom CD/DVD plejeru ili streameru , necem drugom od kompa i windowsa al na windowsu nije bas najbolje reseno , podesavanja imaju al ih nikad nisam cuo , da znam , aha sad je bolje . 
Resampluje windows a to je gore od originala onda , mora biti .

Link to comment
Share on other sites

MAda bio bi ekstremno zadovoljan da je zvuk na muzici koju slusam takav ,kao ovaj Stream , nemam sta zameriti ovom stramu , ali ima 10 pesama , ostalo se verovatno mora platiti.
Ovaj MQA standard se koristi  na Streaming servisima, ali spada u Premium, placa se vise . Tacno su namestili za nas audiofile da mi placamo vise .

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Audio Doktor said:

MAda bio bi ekstremno zadovoljan da je zvuk na muzici koju slusam takav ,kao ovaj Stream , nemam sta zameriti ovom stramu , ali ima 10 pesama , ostalo se verovatno mora platiti.
Ovaj MQA standard se koristi  na Streaming servisima, ali spada u Premium, placa se vise . Tacno su namestili za nas audiofile da mi placamo vise .

+ 1000 :D

Link to comment
Share on other sites

Nisam ja tebe dobro skontao , to su Streameri i mreze , meni treba za lokalni HDD i komp nesto kao Winamp , samo player koji ce da zaobidje Windows Karnel resemplovanje , i radi u tom nekom ASIO okruzenju ili bar da ne resampluje . 
Nismo se dobro razumeli , stavio sam kao TEST neki Stream da ne uploadujem ja fajlove jer ih i nemam u tom kvalitetu , a licno ne koristim streaming , jer imam samo jedan kvalitetan Setup ,  pa nemam ni gde da strimujem ni rad cega ,
A za Online Biblioteke znam , samo se placaju , a nemam kesa za i taj mesecni racun .

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, džonibigud said:

jplay.eu

Podstakao si me da malo pogledam o cemu se radi , pa evo resenja za one koje interesuje i imaju taj problem Background Resamplinga  , 
Nema bas ASIO drajver ali ima nesto slicno za Foobar 
Zove se WASAPI modul( drajver/plugin) 
Skine se i Ide  instalacija u Foobar iz Foobara
Pa se u settings za Foobar , izabere Izlaz > WASAPI push ili WASAPI event 
Onda se otvori opcija da se izabere Bit Depth , ja sam stavio 24bit  a Sampling rate ostaje fiksan kako je podeseno u Windowsu , moze da se Fiksira gde god , ali ako nije isti kao i u windowsu meni nije hteo da radi .
Mada izgleda da  pesma  koja se pusta mora biti zadatog samling rate-a  takodje , ali posto imam problem sa zakucavanjem Windows Audio Settings-a , Zatamni mi se opcija za promenu Samplinga  i Bit Rate ne mogu da garantujem probajte .
Imao sam "Error Playing Unsupported Frequency "
Jer mi je Windows Sampler zakucao na 48khz a WASAPI  nema tu opciju, ima 44,1 i 22khz i vise sve do 192 , a opciju za 48khz WASAPI nema , pa je tu bio problem 
Windows nije hteo da sidje sa 48khz/24bit ,  ne moze da se promeni .( al to samo kod mene verovatno )

Drzi nedaj , Skontam da je Zakucao Windows  na 48khz  jer je DAC na   USB 2,0 port-u , a ako je na USB 3.0 portu , onda se otkljuca  
PA sam menjao sve zivo da bi otkljucao , uspeo sam i vratio na 44,1 jer mi je to frekvencija vecine biblioteke  pa da ne radi resampling na 96khz ostavio sam na 44.khz , nakon cega mi je opet zabo windows , i tu je ostalo al sad mi ne smeta to sam i hteo .
 

 Mozda bi sad mogao ponoviti test , ali WASAPI radi na FOOBARu ne radi na Googl-u , tako da sumljam da ce sta da se promeni .

Link to comment
Share on other sites

20 minutes ago, džonibigud said:

Doco svaka ti čast. Uz ovu upornost i nenad.ebiv entuzijazam ti ćeš naterati do vikenda i Google Earth da reprodukuje DSD fajlove... :)

Hehe, napatih se , i zvucnik sam pomerao , jer ovako vise ni ekvilajzer ne radi :) 
Imao sam par raznih VST efekata i kombinacija za licne preferencije u pozadini , ali izgleda kad fiksiras ovako sa Foobarom bas sve fiksira . I ovo sto je van Foobara , al dobro to se i htelo . Ko da cujem malo jasnije  , ili sam pomerio zvucnik pa mi je drugacije :) birno da je drugacije :)
 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...