Jump to content


Da li kupiti Infinitiy Reference 60?


Fredi

Recommended Posts

  • Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ma da kupljeno, ako je stanje ok, jedni od ta dva će pasti.

Još je dilema koji... Nemam više šta da mudrujem, ne verujem da bih uspeo skupiti još informacija. Trebao sam se više praksi posvetiti, naći nekoga ko ima provereno dobar sistem to poslušati pa da znam čemu da težim, ali dobro sad... 

Link to comment
Share on other sites

Ja imam te Infinity RS 60i vec nekih 25 godina .. otprilike. Danas ih koristim kao zadnje kutije u kucnom bioskopu. Prvo i najvaznije: ove Infinity nisu bas lake za pokretanje. One ce da sviraju i sa manjim pojacalima ali ce tada biti primetan "boombav" bas. Da bi radile kako treba, treba im dosta snage - jako pojacalo. Nisam siguran da je taj Panasonic bas dobar partner za njih. Kada se napoje kako treba rade solidno iako im je zvuk, bar po meni, malo "zatvoren". Dobre su za kucni bioskop jer sa njima ti ne treba subwoofer ali za neko kvalitetnije stereo slusanje - tu mislim da mozes da nadjes bolje. Doduse budzet od 300 eura nije bas veliki i ja ne znam sta jos moze da se kupi za te novce ... tako da ... poslusaj i te Dali.

Inace na mojim kutijama je menjano vesanje. Kutije su robusne, mogu svasta da izdrze, imaju bi-wiring terminale. I evo vec toliko godina rade bez problema - tako da je i to neka preporuka.

Link to comment
Share on other sites

Infinity Reference 60 i 60i nisu iste kutije .  RS 60 je prva generacija a 60i je naslednik gde su promenili viskotonac EMIT-R  za kalotni  i basevi su dragacije izrade  IMG (Injection Molded Graphite) a u drugom APG driver sa  carbon and Kevlar vlaknima . Drugacijom izradom drajvera se dobila veca osetljivost 92 dB naspram 90 al se izgubilo na zvuku i kvalitetu . Obe kutije rade na 6 oma i nisu teske za pogoniti provereno kod mene u sistemu sa Sony pojacalom. Panasonic ti ima 100w na 6 oma sto je dovoljno da ih lepo pokrece jedino sto nisu ista liga ja bih posle isao na bolje stereo pojacalo . Marantz Sony Harman Kardon ti se lepo slaze sa Infinity-em probao sve kombinacije kod sebe pa ti govorim iz mog iskustva . Poslusaj jedan i drugi zvucnik pa odluci tvoje uho je najmerodavnije ti ces ga posle slusati !

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, miskon said:

Panasonic ti ima 100w na 6 oma sto je dovoljno da ih lepo pokrece jedino sto nisu ista liga ja bih posle isao na bolje stereo pojacalo

Ukoliko se koristi za stereo, Panasonic XR55 po difoltu radi u "dual amp" modu gde udruzuje po dva pojacala na svakom kanalu. U tom slucaju se koristi 4 od ukupno 7 pojacala.

Ako zvucnici imaju "bi-wire" konektore,  moguce ih je goniti sa cak 6 pojacala.

[âIMG]

[âIMG]

Link to comment
Share on other sites

E ovako...

Prova sam čuo Dali 850, i nisam se baš oduševio, a i bili su u lošem stanju. Zatim sam čuo Refernce 60 i meni je to znatno bolje zvučalo, a i stanje ima bukvalno kao da su iz prodavnice stigli. Već sam hteo da ih kupim, ali sam obećao trećem prodavcu da ću doći. Odem da vidim taj drugi par Dali 850, kad ono zvučnici nemaju veze sa prvim Daliem ni zvučno ni vizuelno. Nakon ozbiljnog dilemisanja sam ipak uzeo taj drugi par Dali. 

Nisam još stigao da čujem sve pesme koje treba da se čuju, i još radim na pozicioniranju tako da je rano za zaključke. Prvi utisak bi je bio bledunjav, kao da mi nije zvuk ispunjavao sobu, ali kako sam sve više slušao, i pomerao zvučnike tako mi se sve više sviđalo to što čujem. Mogu reći da sam za sada zadovoljan. 

Nemam iskustva sa drugim pojačalima, i sugurno bi se iz tih Dalia moglo više izvući, ali mi se čini da je SA - XR55 sasvim korektan i meni to za sada lepo svira. Imajući u vidu da imam za moje pojmove pristojan stereo, surround 5.0 sa mogućnošću proširenja na 7.1, i to sve za manje od 500e, mislim da mogu biti zadovoljan :D

Kada detaljno sve analiziram postaviću utiske na nekoj odgovarajućoj temi.

Hvala svima na pomoći, savetima i podršci!

 

 

Link to comment
Share on other sites

2 sati ranije, Fredi said:

Nakon ozbiljnog dilemisanja sam ipak uzeo taj drugi par Dali. 

Liči da su sa Seas driverima ako su ovi na slici, nije to loše uopšte. Možda u nekom narednom periodu padne osvežavanje skretnica. Trebaju ti dobri kablovi, možda narandžasti.

Dali-850-45509.JPG

Link to comment
Share on other sites

Trebalo bi da jesu Seas drajveri. Koliko sam shvatio da su modeli u boji drveta stariji (možda 93.-95. god.) a crni modeli bi trebali biti noviji, posle 95. god. Moji zvučnici su crni.

Kablove imam neke jeftine. Moram se malo informisati o tome, kao i o skretnicama.

Evo dve slike još iz procesa montaže hehe. Moram komodu iza zvučnika izbaciti.

45090957_308526306635347_2184976766873894912_n.jpg

45019822_543693662768679_5138936993958330368_n.jpg

Link to comment
Share on other sites

25 minuta ranije, Fredi said:

Trebalo bi da jesu Seas drajveri.

Jesu, i izgledaju ko novi, dobro si pazario. Sad izvlačiš maksimum kablovima, ti na slikama ubijaju život u zvučnicima ali načisto.:bacanje

PS

Zbog nameštaj koji je prepreka, podigni ih sa poda jedno 20-30cm (približno) na neke stalke pod obavezno. Da visokotonci dođu u visinu ušiju ili malo više (kad se sedi mislim).

Link to comment
Share on other sites

9 minuta ranije, Fredi said:

Drago mi je da misliš da je dobra kupovina :-)

Da, dobro bi mi došli stalci. A kablovi su 100 din/m :-/ Moram pogledati malo kablove po netu... 

Izgledaju mint.

Narandžasti kabal traži, nećeš naći ništa povoljnije da svira dobro.

Kao što si video već u drugoj temi, za zvučnike i interkonekte je veoma dobar.

Link to comment
Share on other sites

1 minut ranije, Delija said:

@Ljuba

Krajnje je vreme da uvedes narandzasti skin na forumu :D

Ja mislim da je tajna tog oranž  kabla u odličnom kvalitetu bakra i silikonskoj (ili šta već) izolaciji. Probavao sam ja ranije konstrukcije sa sličnim solid core žicama (plavo bele i druge) i dobio sam neke njanjave kablove pa sam odustao.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...