Jump to content


Da li kupiti Infinitiy Reference 60?


Fredi

Recommended Posts

Šta mislite o Refernce 60? 

Mene brine što su stare, ali su navodno u mint stanju. Takođe me brine što su kompresione. U toj klasi su sada uglavnom bas refleks, kako sam shvatio. Cena bi im bila 300e.

Eventualno neki predlog za kutije oko 300e? Uslov je bi wire, 4-8 oma, podno stojeće snaga ne manja od 120w, slušale bi se na Panasonic SA-XR55.

Da li uzeti Infinity ili tražiti dalje? Cilj mi je dobiti što više za izdvojeni novac.

Hvala!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

E hvala Delija i Zek! Ta dava pitanja su mi se motala po glavi. 

Da li je zamena vešanja skup i komplikovan posao? 

Već sam hteo uzeti neke jeftinije zvučnike tipa Eltax Millenium 500, povodom konstatacije da su zvučnici znatno bolji od amplifikacije...

Zek, da digitalni ulazi se koriste ☺️

Link to comment
Share on other sites

Imam Infinity kutije još atarije od te serije i ne brinu me njihove godine. I moje su kompresione i to je super jer ti je pozicioniranje mnogo jednostavnije. Moje su na 20 cm od zida. To što su kompresione ne znači da nemaju dovoljno basa-naprotiv !

 Moje imaju basa koliko voliš a da će ti trebati potentno pojačalo,vrlo je moguće. :D

Zamena vešanja se obavi u servisu (ako je uopšte potrebna ). Ne bih mnogo brinuo o tome.

Link to comment
Share on other sites

Nije nikakav problem da se zamene vesanja - Sinisa Rankov moze to da ti odradi tako da se uopste ne vidi da je bilo sta radjeno.

Treba samo proveriti raspolozivost vesanja za taj konkretan model. A mislim da ni to nije problem.

Fine su to kutije.

Ovaj primerak na KP stvarno deluje mint.

https://www.kupujemprodajem.com/Audio/Zvucnici/Infinity-REFERENCE-60-rezervisano-67649890-oglas.htm?filter_id=280783365

Link to comment
Share on other sites

Peteru, hvala na iskustvima. Brinulo me da li će biti dovoljno basa.

Delija, hvala na info. Znači i ako postoji problem rešiv je. Baš te sa kp što si mi pslao razmatram.

Zek, znam da su puno lošiji. Plan je da se uklope sa risiverom. Ali eto drago mi je da smatraš da će Infinity ili nešto u tom rangu biti ok kombinacija, da nisu predobri.

Link to comment
Share on other sites

Vlado, podnostojeći iz razloga što mi je velik prostor. Dnevna soba je 28 m2 ali ima otvoren zid ka trpezariji, kuhinji i predsoblju, tako da to u zbiru izađe preko 50m2. Verovatno postoje i zvučnici za police koji bi to pokrili, ali ja ne znam koji su to. Znam da bi sa manjim zvučnicima dobio bolji kvalitet.

Postavio sam još davno temu "Koje zvučnike kupiti za SA-XR55", naravno sa adekvatnim smernicama, ali nisam dobio konkretne odgovore. Nisam ja ni očekivao baš konkretan model, ali nešto tipa u srednjoj klasi je taj brend bolji od drugog, ova serija je bila dobra, ovi imaju najbolji odnos cene i kvaliteta... Iz tog razloga sam ja napravio kao neku listu, pa bar tu malo neko da me usmeri. Sa kupovinom risivera se pokazalo to da cena ne znači nužno i bolji proizvod. 

Hvala na savetu i interesovanju ☺️

Link to comment
Share on other sites

Vidi,kutije su bitnije u sistemu nego pojačalo (po meni) sa tim u vezi,treba tražiti pojačalo za određene kutije a ne obrnuto. Verovatno ti zbog toga niko ništa i nije sugerisao a možda i zbog toga što malo ljudi ima iskustva sa tim risiverom.

DALI po meni uvek treba ubaciti u razmatranje.DALI -jeve kutije ozbiljno sviraju a što se tiče Kantona,kod njih mi se ne aviđa prodavac. :D Sa Ivicom sam imao loše iskustvo.

Opet,ovo što ti mi savetujemo je jedno a ono što ti voliš je drugo.Jedino tvoje uši mogu da odluče pravilno. Stavi Panasonika pod mišku i idi da probaš te kutije.Poslušaj kako sviraju pa sam odluči . 

Link to comment
Share on other sites

Peter, nisam znao za princip da se prvo zvučnici kupuju. Moram se osloniti na savete pošto nisam imao prilike da slušam dobre sisteme. Jedino mi preostaje teorija i saveti. Naravno svestan sam negativnih aspekata takvog načina odabira, i ne očekujem da neko pogodi moj ukus, biću zadovoljan sa solidnim sistemom.

Meni se ti Dali svuđaju, komentari sa neta su pozitivni. Verovatno ću u utorak da odem da čujem Infinity i Dali. Kod Ivice su mi se dopali oni Kantoni i neki JBL, ali s obzirom na tvoja iskustva verovatno ću zaobići Ivicu. 

Link to comment
Share on other sites

@Fredi

Imao sam Infinity Reference 60 kutije u mint stanju to su jako dobri kompresioni zvucnici . Kod mene su prvo bili u manjoj sobi od 16 m2 pa sam ih posle prebacio u dnevni boravak od 30 m2 . Laki su za pozicioniranje i moze da svira u manjem i vecem prostoru bez problema . Jako su lepog i prijatnog zvuka sa punim basom . Kod mene su svirali sa Sony ta fa 3 es pojacalom koje ih je pokrecalo bez problema. Nisu zahtevni po pitanju amplifikacije velike su osetljivosti. Drugar moj kad ih je cuo i video kod mene kao sviraju izmolio mi je da mu prodam sta ces bolje da ih slusa neko koga znam a mogu posle opet da ih cujem kad odem kod njega . A ja sam posle presao na vecu ligu . Moja preporuka uzimaj !

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Fredi said:

Hvala svima na informacijama. 

Danas idem u Bg da čujem Reference 60 i Dali 850, pa ću odlučiti. Nemam uslova da ih čujem u svom prostoru sa svojom amplifikacijom, ali bar ću poneti svoju muziku. 

Srecno i javi utiske...ali obavezno "nuliraj" svoj sluh u nekoj birtiji....sa dve - tri brze s nogu...

Link to comment
Share on other sites

A nezgodno mi to, nisam nikada još spajao bi wire, nemam ni drugi par kablova, možda mora i nešto da se podešava na risiveru. A i ne znamkako treba da zvuči tako da slaba vajda...

Mislim da bi mi jedni i drugi zvučnici bili ok pošto nemam skroz definisan ukus po tom pitanju, tako da ću više obratiti pažnju na stanje i ispravnost zvučnika. Sam zvuk će biti u drugom planu. 

Nakon sakupljanja informacija sa neta čini mi se da je Infinity više okrenut ka kvalitetu zvuka, a Dali više ka snazi, možda su malo siroviji od Infinitija. Ali plus im je što su mlađi, i trebali bi imati gumena vešanja. Ali videćemo na licu mesta.... Svakako hvala na savetu :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...