Jump to content

Recommended Posts

Posted
13 sati ranije, Delija said:

Kakav recnik - profi hi-fi reviewer 😁

Fun fact - konfiguracija u kojoj je Melco na jednoj letvi, a Ansuz na drugoj baš nikako ne valja.

Uvek fali po koja daska, pardon, letva 🤣

Posted

Nemam bas toliko uticnica 🙃

Fun fact 2 - Moon 891 ne voli Ansuz Mainz A2 ili Ansuz D3 ne voli Furutech. Balans je totalno pomeren. Bas toliko ode u vraziju mater, da nisam slusao duze od 10 minuta.

Fun fact 3 - Ansuz i Melco su se ipak vratili na Gigawatt. Onako je previse utegnut bas i zvuk generalno. Previse je precizno sve, bukvalno iscrtano. Luda dubina pozornice, ali zvuci vrlo neprirodno. Da li je do uticaja letvi ili toga sta je sa cim na letvi - testiracu u nekom drugom zivotu 🙃 

Ansuz D3 je ocigledno vrlo cudna vocka i ima cudan uticaj na sprave sa kojima i nema nikakvu drugaciju direktnu konekciju osim napajanja.

Od mene i previse igranja glupim zicama :rolleyes:

Posted
On 7/6/2025 at 10:21 PM, Delija said:

Nemam krsten USB kabl da ga probam i kao streamer - razocarao bih se da je bolji od Moon-a 🙃

Testirano - uz pomoc prijatelja :thumbsup2

Nema razocarenja 🙃

U tom rezimu Melco zvuci osetno slabije. Konkretno - ovaj Melco N50. Trazim priliku da probam i neki jaci model.

Posted
On 7/17/2025 at 8:24 PM, Delija said:

Od mene i previse igranja glupim zicama :rolleyes:

Svinja rekla... 🙃

Stvarno ne volim da pisem o glupim kablovima, ali poslednji strujni kabl koji je usao u sistem je zasluzio da se pomene.

Ukratko, ko bude imao priliku, neka proba LessLoss C-MARC. Zanimljiv kabl za vise nego pristojnu cenu.

sys_media_12247.jpg

Posted
1 sat ranije, Delija said:

Stvarno ne volim da pisem o glupim kablovima, ali poslednji strujni kabl koji je usao u sistem je zasluzio da se pomene.

Samo da si probao najbolji, ne bi više ništa pisao na tu temu. 🙈🙊🙉

Posted
On 24. 7. 2025. at 16:08, Delija said:

sys_media_12247.jpg

Lepo je da nisi više gadljiv na zlato. Ranije si striktno forsirao Rodijum. Meni lično zlato kao finiš najneutralnije zvuči kad su konektori na probi ili sam naprosto sistem izgradio na zlatnoj bazi pa mi sve drugo nekako muti ili munji zv. sliku.

Iskreno nestrpljiv sam da poslušam novi sistem i podružimo se... Vreme nekako brzo prošlo od zadnjeg susreta...

Posted

Nisam iskljuciv. Jednostavno mi se svidja sta rodijum radi - pogotovo u mom sistemu. 

Dobar rodijum (Furutech FI-E50NCF(R) / FI-50NCF(R) / FI-28 R / FI-E38 R) tesko moze da muti / mulja. Moze samo da vise istakne ono sto je vec mutno / muljavo.

Elem, iskoristio sam priliku da probam nesto sto sam zeleo odavno - jer mi je zafalio solidan kabl za Melco. Melco je dobio Furutech, a amp LessLoss.

Uvek si vise nego dobrodosao! :cheers

Dogovaramo se :thumbsup2

• 4 weeks later...
Posted
On 7/14/2025 at 11:28 AM, zoranzu said:

Oba su samo u prolazu ilti gostovanju kod mene.:plakanje

Najbolje od lan kablova sto sam cuo su D2/D3.

Po pisanijama na forumima,zablistaju kada im stomacic dobije napajanje iz switch-a

Uzeh konacno na probu D3...

IMG_20250823_092703.thumb.jpg.ced7ddcecd67bf9ba1c55b5790ed4d9c.jpg

"Stomacic" nije ostao gladan...

IMG_20250823_084847.thumb.jpg.7aafe5242d7f423c6fac0cc3a2c4488e.jpg

I Darkz...

20250822_210009.thumb.jpg.dd38104139666c7441a5a40bb952e76f.jpg

I ovu igrackicu zezancije radi...

ansuz-mainz-a2-sparkz-tc2-01.jpg

@sondek ima jednu lepu izreku - ne donosi na probu nista sto stvarno nemas nameru da pazaris :rolleyes:

(ako valja, naravno)

Razlika, naravno, nije na nivou one koju donosi PowerSwitch D3, ali je odmah jasno da su pravljeni da idu u paru.

BTW, moram da pomenem Dekija. Stvarno je sjajan za saradnju. Opusten, nenapadan, raspolozen uvek za razgovor i dogovor - pa i kad mi "dodje" do igranja sa hifom subotom ili nedeljom predvece.

Jos samo kad bih mogao da mu "izdiktiram" sve brand-ove koje bih zeleo da zastupa 🙃

Posted

2x WW - "ulaze" u D3 switch - iz Melco-a i LHY switch-a (dalje je router)

D3 - "izlazi" iz D3 switch-a - Moon. I to je jedan D3 previse 🙃

Probah od LHY switch-a WW i Supra CAT8 koji je ranije bio dok je WW isao u Moon. Nije velika razlika, ali je ima. 

Bilo bi zanimljivo cuti Devialet u ovom okruzenju...

• 4 weeks later...
Posted

Haha 😂

Salu na stranu, da N50 nije toliko dobar, ne bih se toliko zezao da nabavim "starijeg" brata - a znas koliko sam se zezao 🙄

BTW, mladji brat polece za koji minut... ;)

• 3 weeks later...
Posted

Mozda deluje da sam malo "zastranio", ali ne brinite - sa obe noge sam cvrsto na zemlji 🙃

Sustina je u tome da sam zdrave temelje sistema postavio i tu vise nista ne diram. Dynaudio, Moon, Perlisten, Melco. To je to.

Sad se jos malo zanimam finesama, a priznajem da sam malo potcenio koliko te "finese" mogu da doprinesu zvuku, i da od dobrog zvuka naprave jos bolji - ili bar drugaciji, ali na nacin koji nama vise odgovara.