Jump to content

Recommended Posts

Posted
2 sati ranije, srdjan_cvetkovic said:

Ako je tvoj sistem špajz, šta je onda ovaj moj?

Klonja sistem?

Prijatelju, takva tura. Uboga smo sirotinja. Spajz i sprave sa buvljaka. Nismo elita kao dingospo Milje ?

Posted

Kako usr.ti temu na zahtev pokretača ? 

Špajz poreklom iz Banata nikad nije za zanemariti. Jedan drugar zamalo pade na ispitu na arhitekturi u Bgd kad je video profesor dimenzije špajza, a onda je objasnio da je on iz Banata. 

• Delija changed the title to Marakana
  • Delija changed the title to Marakana v3
Posted

Jako lepo izgleda, a s obzirom da je Moon uspeo da oduva Devialet, ubeđen sam da tako i zvuči.

Aj ako te ne mrzi ispiši šta sve imaš od tih sokoćala, posebno šta je ono “sitno” na manjoj polici. I koji su king size vuferi.

Posted

subwoofers на куб! 😳

све заједно колико кубика уређаја сада поседујеш?

спреман систем можда за једну компактну и стабилну полицу у два реда

све скупа фантастикус 👌

Posted

Sistem je više spreman za jednu jaku, kompaktnu i pre svega stabilnu kuću sa visinom plafona od bar 3m. Taman mi ti Wooferi postadoše referenca za bass, bolje po kućama čuo nisam, pa doživeh orgulje u Notre Dame... Al' nije ovo verujte daleko 😲

Posted

За те субове кућа мора да издржи скалу преко 9. :D

Некако бих неку аудиофилскију полицу за овај систем.

Иначе, свака част! У здравље да се служиш!

пс: ако не упградујеш мало и сурр део....

Posted
2 hours ago, srdjan_cvetkovic said:

Jako lepo izgleda, a s obzirom da je Moon uspeo da oduva Devialet, ubeđen sam da tako i zvuči.

Aj ako te ne mrzi ispiši šta sve imaš od tih sokoćala, posebno šta je ono “sitno” na manjoj polici. I koji su king size vuferi.

Devialet je sjajan, znas i sam, al ukazala se prilika da probam i nesto malo drugacije. 

Konfiguracija i nije mnogo komplikovanija od Devialet-a. Moon 861 amp + Moon 891 preamp/DAC/streamer combo + DSP za sub-ove. Cak je i daljinac vrlo slican.

moon-by-simaudio-891-network-player-prea

Na mini polici su i7 NUC UPnP server, miniDSP Flex, LHY Audio SW-6 switch i Netgear GS105E (managed) switch.

Malo sam i napajacki deo promenio. Gigawatt "letva" je prebacena za periferije, a zamenjena je sa Furutech E-TP609e NCF. Strujni kablovi su Furutech DPS-4.1, FP-TCS31 i Oyaide Tunami V2. Konektori Furutech FI-E50NCF(R) / FI-50NCF(R) / FI-28 R / FI-E38 R.

Sub-ovi su Perlisten D215s. Preveliki i preteski, al' stvarno dobro rade posao.

Posted

@ab & @gvlada

Polica (ili police, videcemo) je nesto sto cu resavati pre ili kasnije. Cable management je ono sto mi najvise glavobolje pravi - i ovako se vidi previse zica, adaptera, konektora.

Do tada IsoAcoustics ispod vecine igracaka koliko-toliko kompenzuje nedostatak "krstene" police.

IMG_20250524_205242.thumb.jpg.55d829fc7c97b512c6460f84eafda31e.jpg

IMG_20250524_205233.thumb.jpg.095ed76b3ed980ae6f15e7c5744bee24.jpg

IMG_20250524_205207.thumb.jpg.4f8ea5f3390ad85b4dc44a90248f6a19.jpg

Posted

😍

Сад' ћу ја да ти отштампам једну полицу у комплету са организаторима каблова. :D

Posted
6 sati ranije, Delija said:

moon-by-simaudio-891-network-player-prea

bio, čuo.

Od apgrejda predlažem samo bežičnu fiskalnu kasu za naplaćivanje ulaznica da gospoda u gostima ne moraju dizati cenjene zadnjice nakon što im je već pala vilica na zemlju pa da se ne muče dva puta sa dizanjem.

IMG_20250530_062631.jpg

Posted

Čestitam situaciju! Izgleda sve fenomenalno, a verujem da je zvučni pomak i veći nego što si se nadao! Jedva čekam da čujem kako to sada svira! Neka je sa srećom apgrejd! :cheers

Posted
9 sati ranije, Delija said:

moon-by-simaudio-891-network-player-preaSub-ovi su Perlisten D215s. Preveliki i preteski, al' stvarno dobro rade posao.

Gledam recenzije za ovaj sub…sunce ti poljubim, niko mu nije našao realno manu, osim težine i cene. Čak su mnogi stava da je to trenutno možda i najbolji sub koji postoji.

Svaka čast za izbor, ti kad uzmeš nešto, stvarno uzmeš najbolje.

Uživaj u muzici!

Posted
12 sati ranije, Delija said:

IMG_20250509_205329.thumb.jpg.feee23e4721bfd522097bb9e476a33c8.jpg

Za subove upgrade u vidu cirade za nevidljivost. :lol:

Neko pomenu orgulje i ja se pridružujem impresijama sa tim u vezi. Tu su i biljke tako da ne mora da se brine o vlažnosti vazduha i može da se zakorači u vinilne avanture bez bojazni o elektromagnetizmu. ;)

Meni se zvuk prethodnog sistema dopao, pa verujem da je ovaj, koji je očekivano bolji, možda donekle podigao kvalitet tonalnog karaktera, koji je već bio na vrhunskom nivou. Ali dobro je poznato da uvek može nešto novo da se dogodi na tom planu...

Pitam se da li je novi sistem korigovao par sitnih zamerki koje sam imao na stari setup. Mada su se zamerke više odnosile na zvučnu sliku, što ume da bude tricky da se uravnoteži u prostoru koji se koristi za više namena, moje pitanje je, da li su nove sprave uspele nešto da pomere po tom pitanju.

Svakako čestitam na izboru i želim dugo uživanje. Voleo bih da poslušam u nekom momentu novu postavku i ugrejem taj trosed svojom zadnjicom. :lol:

PS: Mišljenja sam da veličina i kvalitet subova ne određuje gromoglasnost sistema već mu daje izvanredan autoritet kontrolom tona u punom opsegu. Zapravo "suptilni" detalji u ispod 40Hz opsegu su nešto što celoj prezentaciji daje maksimalnu prirodnost i manifestaciju prisutnosti slušaoca u prezentovanom prostoru u kome je delo snimljeno. Osim dimenzija kutija, koje su vizuelno neizbežne, pogrešna je predrasuda "rušenja kuće" u zoni slušanja muzike. Namerno ne kažem sweet spotu, jer sistem koji svira samo u uskom pojasu boluje od više bolesti kojima se treba ozbiljno pozabaviti. Sad, šta se dešava okolo tog HiFi boubble-a možemo pitati samo komšije? 😇

Posted

Bio, poslušao, upoznao još par drugara sa foruma... Fini neki ljudi. Što se sistema tiče, pa ono, i nije nešto. 😁

Šalu na stranu, to je i ranije radilo odlično ali sada ebe kevu. Tonski je zvuk još bogatiji i raskošniji, to važi za ceo spektar ali me je lično oduševila baš sredina gde je najveći deo tih finih informacija u muzici. To je ono kad se iskombinuje detaljnost, raskoš harmonika i potpuno prirodna mekoća. Zvučna scena je vazdušasta i velika, ali baš ono bioskopski velika. Svaki dobro snimljen instrument ima izraženu trodimenzionalnsot i zauzima prostor gotovo fizički. Takođe je dinamički još življi i razgiraniji, i pokreće se sa ogromnim osećajem lakoće.

Elem, mnogo odličnih sistema sam čuo ali ovo je jedan od najozbiljnijih bez daljnjeg. Ko ne čuje kajaće se, ko čuje kajaće se. 🙂