Jump to content


CEC BD-1000


marko012po

Recommended Posts

Da li negde kod nas može da se nađe kaiš za CEC BD1000 i po kojoj ceni? Našao sam na ebay.com ali ako ima kod nas, zašto bih čekao, a možda je i jeftinije. Hoću i iglu da promenim ali ne znam koja je u pitanju na njemu trenutno, ništa ne piše. Evo i slika glave sa iglom. Preporučite neku sto jeftiniju, sviraće bolje od ove koja je čini mi se fabrička, nikad menjana. Može i ista ako neko zna sta je u pitanju. Izvinjavam se ako sam promašio temu, neka moderatori premeste gde treba.a32f52104c7fdab0c995ff9d6634001a.jpg82d9363fedff2613fecbdc039949dcbe.jpg

 

Sent from my SLA-L02 using Tapatalk

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ne izvinjavaj se...

Jaimam CEC BD100, igla je Ortofon N15E. Ja sam ga naučivao odavde https://www.musonic.co.uk/index.php?main_page=product_info&cPath=1_120&products_id=11363 i ova igla se pokazala kao dobra u mom slučaju. U svakom slučaju potraži prospekt za svoj gramofon (ko još to čuva), ali ima ovde https://www.vinylengine.com/library/cec/bd-1000.shtml. Moj kaiš još uvek radi kako treba (namerno kažem "moj", jer smo CEC i ja ispisnici).

 

Pozdrav

Link to comment
Share on other sites

Hvala na odgovoru.  Mislim da je kaiš u pitanju jer kada uključim gramofon, potrebno mu je nekoliko sekundi (6-7) da dostigne odgovarajuću brzinu, a i nekako je labav mnogo. Ispravite me ako grešim. Da li je potrebno podmazati sam gramofon? Planiram da zamenim i interkonekt kabl jer je loš, tj. loš je kontakt, krči, šušti, a i kratak je za moje potrebe.

Link to comment
Share on other sites

Тај ЦЕЦ је нека верзија Сансуи грамофона ФР или СР серије осамдесет и неко годиште.

@Marko012po, пре подмазивања треба и опрати лежајеве и то оба на мотору као и централни за тањир.

Измери кајиш а има их на КП-у. 

Link to comment
Share on other sites

Лежајеве опери нитро разређивачем али немој да заливаш. Набави мањи шприц. Ја бих да је тај грамофон мој заменио напојни кабл ИЕЦ прикључком и плочицом са два шасијска чинча. Тако да можеш да мењаш каблове ако се баш зажелиш.

Link to comment
Share on other sites

Hvala na uputstvu
I ja bih, ali trenutno mi je prioritet da ga osposobim, tako da cu uticnice kasnije. Sad samo da steknem u pojacalo i da svira. To je dvozilni kabl sa dve mase odvojene ili kako vec? Video sam da prave od cat5 kabla, od mikrofonskog itd... Sta je jeftino a prihvatljivo kvalitetom?

Sent from my SLA-L02 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ti si baš rešio da unazadiš svoj gramofon: prvo što jeftiniji kaiš a onda i što jeftinija zvučnica.

Kvalitetan kaiš je bitan činilac niskog W/F a jeftini kaiševi to ne omogućavaju. Zato je bitno da naručiš kvalitetan kaiš kojih kod nas nema a i ti sa Ebay-a su upitnog porekla i kvaliteta. Neka te gramofonedzie upute na izvore dobrih kaiševa.

Što se tiče glave i igle, tu tek nema potrebe objašnjavati zašto je poželjno staviti nešto solidno.

Link to comment
Share on other sites

Gramofon za sada svira mnogo bolje sa novim kaišem nego sa starim koji je bio labav skroz, iako sam ga kupio preko kp-a. Ne daje mi se ne znam ni ja koji novac za kaiš. Što se tiče zvučnice, tražim nešto ne isuviše skupo u odnosu na vrednost samog gramofona, sviraće sigurno bolje od ove koja je stara pitaj Boga koliko i slušana duuugi niz godina. Zašto je to unazađivanje, ne razumem?

Sent from my MAR-LX1A using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...