Jump to content


Denon i Klipsch


Recommended Posts

3 sati ranije, Александар78 said:

Prva slika su donji terminali i položaj pločice

 

3 sati ranije, Александар78 said:

Gornji terminali.

I da li i dalje ima razlike u zvuku pri povezivanju na donje ili gornje terminale na zvučnicima?

2 sati ranije, Александар78 said:

kod mene većinom svira radio

Ako si hteo da slušaš uglavnom radio onda je trebalo da kupiš neki stari Grundig risiver i Grundig kutije  sve za manje od 100 evrića i da se naslušaš muzike.:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 88
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Imam neki stari DVD plejer vuče se ovde godinama ne znam da li je uopšte upotrebljavan može li on da posluži za povezivanje sa risiverom i puštanje CD-a?Ne nema razlike sada zvučnici sviraju isto bar po meni imaju snimci muzike i sa povezanim gornjim i donjim terminalima.Jedan moj drugar (inače vrsni basista do skoro pratio Željka Vasića) mi je preporučio Grundig star sigurno 30-40 godina mislio sam da me zeza ali vidiš ti sad:D.E kada bih bio toliko pametan da kupim nešto polovno kvalitetno nego moram sve novo:).

Link to comment
Share on other sites

Ima par radio stanica koje pustaju flac, sad nisam ispratio od pocetka kakav je taj tvoj risiver i ima li mogucnosti strimovanja. Ako ti je bas do internet radija uzmi wd tv sa mreznim prikljuckom, ima lom radio stanica.

Sent from my SM-A500FU using Tapatalk



Edit: sad pogledah, ima svasta, izmedju ostalog i striming, net radio, podrzava tidal, spotify, sound cloud, tunein

Mozes da slusas sta hoces i u kojem god kvalitetu, samo malo procackaj

Sent from my SM-A500FU using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

@Spachek ima sve elektronske zezancije ni sam ne znam šta sve nisam imao baš puno vremena da se družim sa njim.Ću ga čačnem malo ovih dana:D.Razmišljam da se zadržim na njemu ne znam da li mi se uopšte isplati da ga menjam za nešto novije, u tom cenovnom rangu sve je isto risiveri se razlikuju u 5-15 wati i par priključaka.Možda star godinu ili dve ali vrhunska klasa iz uvoza.Neka preporuka?

@microfarad ne bih rekao da je jeftiniji risiver.Denon je 550 e.Pazi to je jako subjektivno.Nešto što je meni tanko nekome možda bude vrhunski zvuk.

Link to comment
Share on other sites

Ipak jeste jeftiniji. Za tih 550€ dobijas sve moguce i nemoguce standarde i konektivnost, visekanalno pojacalo...

Samo par modela je slabije, a cak ni Denon-i od ~2k € (serije 6 i 7) se nisu proslavili kada je hi-fi / stereo primena u pitanju.

Kada je u HT sistemu bitan i stereo, jure se neki malo egzoticniji risiveri, ali to, nazalost, kosta poprilicno.

Link to comment
Share on other sites

Pa da napisao sam da može i polovno do godinu dve, viša klasa, haj end, kod 2 proverena i od strane mnogo ljudi preporučena prodavca na Z ( može i neko drugi pouzdan za koga se zna šta donosi) bitno je da risiver podržava ako ne sve onda većinu tehnologija koje ima ugrađene i Denon sa naglaskom naravno na stereo zvuk i kvalitet komponenti i da ima pre out priključke za zasebno pojačalo to je obavezno.Možda ga ne bih uzeo odmah ali bar da budem spreman koji model da uzmem ako izleti nešto povoljno.Nije 800 baš duplo skuplji ali tu je:).Jedino me brine kod tih starijih modela oko pregrevanja ploče odnosno procesora.

Link to comment
Share on other sites

E to je pravo pitanje na koje ni ja nemam odgovor:D.Za sad imam 5.0 sistem zvučnika ali koristim frontove i kada uradim policu ubaciću i centralni za suraund nisam siguran.Imam Klipsch R-14S nisam ih ni otvorio kupljeni pre mesec-dva nisam siguran da li da ih postavim pozadi ili da ih gurnem negde napred (front high).Možete da predložite konkretne modele?Onkyo se po svim izvorima super slaže sa Klipsch-om jedini problem kako probati konkretan model na mojim zvučnicima.

Link to comment
Share on other sites

АВ процесоре имаш од 2000е на горе. Најповољнији модел је Маранц 7705. Како процесира 11 канала после ти треба снагаш(и) за њих. Старије тј половне моделе можеш наћи за мање новца.

Link to comment
Share on other sites

Zaboravite da sam uopšte pomenuo to:D.3000e?!Ne hvala za to ću da kupim kola:lol:.Što duže slušam Sony kako svira sve je veća šansa da Denon ode na KP ili na lično zaduženje.Definitivno se zadržavam na risiveru tako da molim Vas dajte neke preporuke kao taj Onkyo 800 ista, klasa iznad, polovno do 1-2 godine pa da se odlučim.Ima već nekih opcija.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...