Jump to content


Hi-Files Show 2018


Ljuba

Recommended Posts

Ovogodišnji Hi-Files Show, sajam audio-video tehnike, biće održan tokom trećeg vikenda u novembru, u novobeogradskom hotelu Holiday Inn. Na petnaestom Hi-Files Showu posetioci će u salama i sobama na prvom i drugom spratu hotela imati priliku da vide i čuju aktuelnu ponudu hi-fi i audio-video uređaja, uz veliki broj premijera audio-video noviteta za domaće tržište. Hi-Files Show će biti otvoren za posetioce 17. i 18. novembra od 12 do 19 časova.

Link to comment
Share on other sites

Najava firme Trafomatic 

 

Kao Trafomatic Audio, svuda u svetu smo poznati po prelepim, ručno izrađenim cevnim pojačalima sjajnog zvuka. Svuda u svetu, osim u našem sopstvenom dvorištu – našoj domovini Srbiji. Nešto zaista mora da se promeni, i to što pre!

Kako stalno dobijamo pozivnice za sve moguće inostrane sajmove i vreme nam je veoma popunjeno, ove godine smo se naterali da oslobodimo raspored za novembar, kako bismo mogli da učestvujemo na Hi-Files sajmu i pokažemo našim ljudima ono čemu težimo. I to ne na uobičajen način, već na Trafomatic način: velik, spektakularan, impresivan i uz obilje dobre zabave!

Za ovu prvu priliku razmišljali smo da vam predstavimo neke od naših referentnih uređaja: pretpojačalo Lara, monoblokove Pandora i gramofonsko pretpojačalo Luna. Ova ručno izrađena cevna pojačala naći će se u društvu drugih ikona iz high-enda audija, poput zvučnika Blumenhofer Classic 1733 i gramofona Dr. Feickert Woodpecker (s kertridžom Black Crimson, prvim koji je izradio sin AJ Van den Hula, William), a sve će biti povezano Way kablovima. Sjajan spisak opreme, u to nema sumnje, ali mi više od svega želimo da vam pokažemo našu ljubav prema glavnoj stvari – muzici! Baš kao što je Ludvig van Betoven jednom rekao: “muzika treba da upali vatru u muškim srcima i suzama napuni ženske oči”. Zabavićemo vas puštanjem nekih izuzetnih albuma, dok će čitav tim Trafomatic Audija biti na raspolaganju da odgovori na sva vaša pitanja.

Stoga, ako budete raspoloženi da slušate sjajnu muziku ili samo želite da budete zapanjeni našim neverovatnim uređajima, molimo vas da nam se pridružite u hotelu Holiday Inn, u ulici Španskih boraca 74 na Novom Beogradu, 17. i 18. novembra, u sobi Mileševa.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Najava firme Solaja Audio 

 

Domaći proizvođač Solaja Audio predstaviće se posetiocima Hi-Files sajma sa više različitih uređaja. Cevno pretpojačalo Grand Excellence opremljeno je cevnim ispravljanjem (5C4S), cevnom stabilizacijom (2A3, EF86), Mundorf TubeCap kondenzatorima za anodnu filtraciju i ispravljačem u zasebnom kućištu. U audio-delu nalaze se TVC kao kontrola jačine zvuka i elektronska lampa 6N30 kao pretpojačavač s izlaznim transformatorima u anodi. Audio-deo se nalazi u zasebnom kućištu, sa jednosmernim grejanjem lampi i daljinskom komandom.

Cevno pretpojačalo Harmonic opremljeno je cevnim ispravljanjem (5C4S), cevnom stabilizacijom (6S19P, EF86) i Mundorf TubeCap kondenzatorima za anodnu filtraciju. U audio-delu nalaze se tri elektronske lampe 6N6P u GG konfiguraciji, uz jednosmerno
grejanje lampi, daljinsku komandu sa Alps potenciometrom i Clarity Cap sprežne kondenzatore.

Cevno pretpojačalo Sinatra opremljeno je solid state ispravljačem i shunt stabilizatorima za
svaki kanal. U audio-delu nalaze se tri elektronske lampe 6N6P u GG konfiguraciji, uz jednosmerno grejanje lampi, Alps potenciometar bez daljinske komande i Obligato sprežne kondenzatore.

U kategoriji amplifikacije biće izložen single ended pojačavač SE215W, koji je opremljen ulaznom lampom 6N6P i izlaznom lampom 6S33S. Snaga iznosi 15 vati, uz izlazni transformator od osam oma i solid state ispravljač.

Na poziciji zvučnika naći će se kutije proizvođača Tight Sounds Factory iz Sremskih Karlovaca, sa dve bas jedinice od osam inča po kutiji, koje pokreće IcePower pojačavač (mini
DSP) snage 250 vati. Bas jedinice rade do 120 herca, za srednji opseg je zadužen Fostex FF165 od 120 herca do tri i po kiloherca, dok je  za visoke tonove zadužen RAAL ribbon 70/10. Za bas segment upotrebljena je aktivna skretnica, a za srednje i visoke pasivna skretnica. Srednje i visoke će pokretati  pojačavač Solaja Audio SE215W.

Link to comment
Share on other sites

Firma Fonos Acoustic iz Vršca po prvi put će se predstaviti domaćoj publici sa uređajima sopstvene proizvodnje. Na Hi-Files sajmu posetioci će moći da vide i čuju pretpojačalo Convertible, izlazno pojačalo Aery RPS-100 i DSD plejer Clearline, a sistem će biti kompletiran zvučnicima koji su takođe proizvedeni u Fonos Acousticu. Za više informacija možete se obratiti na telefon 064/144- 3494.

Link to comment
Share on other sites

Kao jedan od najvećih domaćih distributera hi-fi opreme, firma 4Audio će na predstojećem Hi-Files sajmu izložiti veliki broj uređaja. U prvoj sali biće postavljen demo-sistem sačinjen od Sonus faber uređaja, sa zvučnicima Il Cremonese, AudioQuest kablovima i Bassocontinuo policama. Spisak izloženih uređaja obuhvatiće Sonus faber Il Cremonese, Sonus faber Sonetto V, Sonus faber Sonetto III, Sonus faber Sonetto I, Sonus faber Gravis II, Sonus faber Electa Amator III, Audio Research Reference CD9, Audio Research DAC9, Audio Research Reference 6 PRE i Audio Research Reference 160M.

U drugoj sali naći će se dva demo-sistema. Prvi će biti sačinjen od integrisanog pojačala Unison Research Unico Due, CD plejera Unison Research Unico CD Due i zvučnika MAX 1, dok će drugi sistem sačinjavati integrisano pojačalo NAD Masters M32 i zvučnici PSB Imagine T2. Pored toga, u drugoj sali biće izloženi sledeći uređaji:

Bose S1 Pro

Bose L1 Compact

FiiO M3K

FiiO M7

FiiO Q1II

FiiO Q5

FiiO X5III

Jamo S809HCS

Jamo S810SUB

Monitor Audio Monitor 50

Monitor Audio Monitor 100

Monitor Audio Monitor 200

Monitor Audio Studio + stand

Musical Fidelity Encore 225

NAD C316V2

NAD C328

NAD C538

NAD C368MDC

NAD D3020V2

NAD D3045

NAD C588

Bluesound Node 2i

Bluesound Powernode 2i

Bluesound Vault 2i

Sennheiser HD660S

Sennheiser HD4.40BT

Sennheiser HD4.50BTNC

Sennheiser CX SPORT

Sennheiser Momentum Free

Sennheiser GSP300

Sennheiser GSP350

Sennheiser GSP600

Thorens TD201

Thorens TD202

Unison Research S6

Yamaha RN803D

Yamaha RXS602

Yamaha RXA2080

Yamaha TTN503

Yamaha YAS408

Yamaha WX021

Yamaha WX051

Yamaha NSNSW100

Vicoustic akustički paneli

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Ljuba said:

U prvoj sali biće postavljen demo-sistem sačinjen od Sonus faber uređaja, sa zvučnicima Il Cremonese, AudioQuest kablovima i Bassocontinuo policama.

Sonus Faber uredjaja ?

3 hours ago, Ljuba said:

Spisak izloženih uređaja obuhvatiće

...>

3 hours ago, Ljuba said:

Audio Research Reference CD9, Audio Research DAC9, Audio Research Reference 6 PRE i Audio Research Reference 160M.

Hoce ovo da svira sa Cremonese ili ce samo da stoji za gledanje ?

Jel moze malo jasnije ?

Link to comment
Share on other sites

Zna li se sta ce se moci čuti od Quad pojacala ,laNpe ili trandže?

Sjajna vest da će se Sonus Faber moci cuti sa AR lampasima.Prosli put kad sam to slusao to je bilo predivno.Pikiraću da cujem Electa amator 3.Nisam znao da Ranko zastupa te dve firme, i to je dobra vest...samo kad nije onaj pleer

Edit:ne znam sta znaci izlozeni...valjda nije samo za gledanje :(

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...