Jump to content


Hi-Files Show 2018


Ljuba

Recommended Posts

čuje se materijal, zato sam pitao na početku ove diskusije. imao sam zvučnike iz BBC škole i to je njihov trademark. spendor se odlucio za materijal koji zvuci popeglanije, plastika ima manje breakupa nego membrane bazirane na papiru, tretiranom ili netretiranom, i potencijalno traje duze plus što mislim da takav zvuk ima svoje ljubitelje, nazovimo to heritage pristupom što je verujem dobar način da spendor zadrži svoje mesto na tržištu. sad to što ostavlja sonic stamp i zvuk je manje transparentan od apsolutnog mislim da ne primećuje svako što se vidi i po većinski pozitivnim utiscima iz ove sobe. mislim da je to OK, stvar ukusa.

Link to comment
Share on other sites

 Slusali smo na sajmu :)

Spendor A7 What Hi-Fi Awards 2018 winner !

“...Detail levels are fantastic, with each instrumental strand and vocal quirk laid bare. The sound is terrifically clean and organised, but where other Spendors (such as the previous generation A5s) prioritised refinement, these A7s also pack in bags of punch to keep things sounding lively.

 

Vocals are a particular highlight. We play Liability by Lorde and the emotionally laden vocals sound gorgeous – focused, tangible and intimate. It’s a wonderful performance, and one that inspires us to search for more vocal-heavy tracks to see just how talented these A7s are...”

What HiFi 08. October 2018.

https://www.whathifi.com/spendor/a7/review

 

 

4A47487B-5370-4F00-8A24-E97CF874CD23.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Ne verujem da je to stvar boljeg sluha već onoga što nam je referenca - a svakom od nas drugačija. Kad se jednom čovek navikne na određeni nivo transparencije teško posle pristaje na manje od toga. Svi imamo različit stepen osetljivosti na različite probleme inherentne svim zvučnicima. Ja, a koliko čitam i ti, sam osetljiv na tu boju tona koju ima plastika - to je sve. Nemam problem sa visokotoncima (kompresionim drajverima zapravo) koji imaju različite vrste plastike u membrani ali kod direct radiator bas-srednjetonaca mi je to čujno. Nekada ne isprva (Dinaudio Contour 1,8mk2 recimo) ali kasnije kreće da mi stvara problem.

Link to comment
Share on other sites

ja sam imao ozbiljan problem sa plastikom na dijafragmi kompresionih drajvera. B&C DE250 sa vulgaris plastikom me je onoliko nervirao da sam na kraju prodao ceo zvučnik i stavio ga na stand baj za neku novu iteraciju kod koje se to manje čuje. zanimljivo je da zamensku mylar na altecima umesto aluminijuma (kao neka bolja a pre svega kruća plastika)  nema ovaj artefakt i sonični pečat.

Link to comment
Share on other sites

@Vlajo

Molim, i drugi put.

Lepo je videti i kako se radi intervju sa nekim. Kažem to zbog gosn. Šćepana - bez ikakve loše namere već čisto kao konstruktivnu kritiku. Stariji i iskusniji kolega (Džon Atkinson) to radi godinama pa ima smisla usvojiti neke od strategija. Ovo je meni vrlo živ intervju gde, kako pitanjima koja su vrlo specifična, tako i razumevanjem materije pa i govorom tela pokazuje koliko je uvučen u priču sa Džekom. U svakom trenutku gleda u sagovornika i ono što pokazuje - ne u telefon ili listove u rukama. 

Link to comment
Share on other sites

40 minuta ranije, Silento said:

... Ovo je meni vrlo živ intervju gde, kako pitanjima koja su vrlo specifična, tako i razumevanjem materije pa i govorom tela pokazuje koliko je uvučen u priču sa Džekom. U svakom trenutku gleda u sagovornika i ono što pokazuje ...

Sasvim se slažem u svemu što si rekao, ali mi je potpuno neverovatno da je zvuk u intervjuu poprilično kutijast i zvuči jako nabijeno. Ovo kažem, zbog Jack-ove opaske da se nalaze u njegovoj slušaonici, u kojoj verujem radi procene uređaja i ... Očigledno je akustički ne tretirana i prenatrpana pa se ta zgusnutost i čuje u snimku njihovih glasova. Meni neprihvatljivo i dosta naporno za slušanje, uzimajući u obzir kintu, snimanje sa dve kamere, obradu ...

Dakle, ima prostora i za Jack-a da malo napreduje. A što se Šćepana tiče, napredovao je izuzetno u odnosu na prvih 30 epizoda i izdvojio bih baš kvalitet zvuka i jasniju slušljivost u poslednje vreme.

Link to comment
Share on other sites

Just now, Delija said:

@Silento

Poredjenje ti nije na mestu. JA je profesionalac, a Scepan je entuzijasta koji se time bavi iskljucivo zbog ljubavi prema ovoj tematici. Niti je novinar, niti je TV spiker. Profesionalno se bavi necim sasvim drugim.

JA je IKONA audiofilskog novinarstva .... pored toga je fantastično potkovan , teoretski i praktično, sa znanjem .

Šćepa je naš drugar i ne želim da ga obeshrabrim ali JA igrač iz premijer lige ...

Šćepo samo napred , dobar si ti nama itekako ...uči od boljih , to jeste put ka uspehu ...

Link to comment
Share on other sites

48 minutes ago, Delija said:

@Silento

Poredjenje ti nije na mestu. JA je profesionalac (i to kakav!), a Scepan je entuzijasta koji se time bavi iskljucivo zbog ljubavi prema ovoj tematici. Niti je novinar, niti je TV spiker. Profesionalno se bavi necim sasvim drugim.

Ako dva čoveka rade intervju pri čemu jedan dobija neki novac za to, a drugi ne - znači li da prvi treba/mora/želi da obavlja posao bolje ? Ako neko nešto radi iz ljubavi znači li da nikada ne bi trebalo da se usavršava ? Ja to vidim sasvim suprotno - ako neko nešto radi iz ljubavi, baš bi tada trebalo da ima poriv da bude sve bolji u tome što radi jer je iz ljubavi.

Dalje, ne vidim povod za tvoje uplitanje jer sam pomenuo gosn. Šćepana, ne tebe. Nisam sakrivao niti uvrtao - mogao si da prepustiš njemu da on shvati moj post na način kako ga on vidi, a ne da braniš njega od vetrenjača. Ja ne napadam, dajem konstruktivnu sugestiju koja može biti prihvaćena ili ne, bez ikakvih loših namera, a sa jednim jedinim ciljem - da nešto postane bolje. 

Link to comment
Share on other sites

To da li neko zeli nesto ili ne je njegova stvar. Nije Scepa mali, pa da mu trebaju pridike od tebe (ili bilo koga drugog).

I ne branim ja nikoga, vec je meni licno zasmetala tvoja prozivka. Skroz bezveze "zvuci" i nije joj ovde mesto.

 

Kao da si auto novinaru rekao - ma nemas ti pojma, pogledaj kako to radi Hamilton. Iliti...

no-shit-captain-obvious.jpg

Link to comment
Share on other sites

52 minutes ago, Delija said:

To da li neko zeli nesto ili ne je njegova stvar. Nije Scepa mali, pa da mu trebaju pridike od tebe (ili bilo koga drugog).

I ne branim ja nikoga, vec je meni licno zasmetala tvoja prozivka. Skroz bezveze "zvuci" i nije joj ovde mesto.

Kao da si auto novinaru rekao - ma nemas ti pojma, pogledaj kako to radi Hamilton. Ma nemoguce.

Tvoja tamnica uma ti ne dozvoljava da vidiš dalje od sopstvenog ega - nije svaka kritika loša niti neosnovana, mogao bi porazmisliti o tome. Ja nikoga ne prozivam - ja sam se obratio gosn. Šćepi na, smatram, vrlo uljudan način. Moja sugestija je bila dobronamerna, a nije tvoje da je tumačiš jer nije upućena tebi. Nije mali da mu trebaju pridike od mene - s tim što ja nisam pridikovao, već sugerisao. Ali nije mali ni da mu treba odbrana Delije, pogotovo kada Delija ne može da dobaci do suštine. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...