Jump to content


Hi-Files Show 2018


Ljuba

Recommended Posts

5 sati ranije, Borko said:

Čini mi se da se iz različitih utisaka ipak može izvući neki zajednički sadržalac. Blumenhoffer ima strahovit potencijal.. Neko je napomenuo da bi umesto one horne možda bio bolji Acin ribon ? Zavisno od vrste muzike, na momente je zvučao besprekorno. Na primer, prvog dana (Mudy Waters: Folk Singer), a neprijatno kada je sa ploče puštan Bruce Springsten (album "The Ghost of ....") u kojoj svira usnu harmoniku. 

Agostino, Kuzma, DCS i Ktema na momente sjajni (Doug McLoed, Shirley Horn trio) , ali sam na drugoj vrsti muzike očekivao više. Sonus Faber i Audio Research jesu proizveli izbalansiran zvuk, ali neuzbudljiv. 

Koja varijanta Folk singera je pustana ako nije tajna?..ima ih podosta i dosta razlicito sviraju...imam samo na LP 2 varijante,na CD barem 3,mozda i 4 MFSL primerak sam cak i prodao od toga...Kteme citam da hvalite,fini zvucnici,ali za mene nisu all round zvucnici-nisam ih slusao na sajmu al za muziku tipa 16 Horsepower/Wovenhand apsolutno nekompatibilno..naravno moze se postaviti pitanje da li na zvucnicima takvog kalinra treba slusati uopste takav tip muzike :D

Link to comment
Share on other sites

14 minuta ranije, anubisgrau said:

Da, bravo. Obratite pažnju na način vešanja velikih cevi za šasiju da bi se izbegla mikrofonija. Remek delo malih detalja!

 

Žao mi je što se ovo nije moglo čuti...

Nista novo, ja na mom preampu, koje je jos uvek u fazi izrade, sa 4P1l lampama imam takvo vesanje...

 

Al da imaju dizajn, svaka im cast :wub:

Link to comment
Share on other sites

9 sati ranije, anubisgrau said:

Blumenhofer je ranije koristio 18Sound pro drajvere koji su jako dobri a barem vizuelno mi izgleda da je ova hornica od iste fele.

Evo jedne vrlo slične konstrukcije koja mi se sviđa, čini mi se da je  malo bolje odrađena u svakom pogledu, makar je sve linearno. Verovatno najbolji zvučnik koji je Troels napravio, mada za ograničenu klijentelu, što prostorno što finansijski.

http://www.troelsgravesen.dk/The-Loudspeaker.htm

Link to comment
Share on other sites

10 sati ranije, paja959 said:

Koja varijanta Folk singera je pustana ako nije tajna?..ima ih podosta i dosta razlicito sviraju...imam samo na LP 2 varijante,na CD barem 3,mozda i 4 MFSL primerak sam cak i prodao od toga... :D

Ne znam, znam da je to bilo na početku u subotu oko 12,30. Slušano sa digitalnog izvora, video sam samo sliku albuma na ekrančiću. Jeste to odlično zvučalo, samo to je opšte poznati audiofilski standard, kao i Belafonte u Carnegie Hallu. Ne znam, koje izdanje dobro svira a koje loše.

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, beatgoeson said:

Jedna od primedbi je bila da "makar ofarbam stalke u crno", jer su zvučnici crni. E sad, šta da uradi Sonic - da ofarba zvučnike u crno, ili da furnira stalke?:rolleyes:

Inače, da - dobri su stalci.

:)

Mozda je ipak pametnije da vam napravi stalke "od nule" :)

Ozbiljno, izgledace ceo sistem osetno bolje.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...