Jump to content


Belgrade Audio Video Show 2018


vladovid

Recommended Posts

Na "nasem" sajmu je meni vazda upecatljiva bila vasarska atmosfera u sobama organizatora alternativnog AV show-a. Ocekujem standove sa pljeskavicama, kabezom i secernom vunom,sa sve stampanim imenom distributera na salvetama - samo za aktuelnu prigodu. Naravno, okicene rentanim tek punoletnim hostesama.

Bice verujem, krajnje zanimljivo :D

Link to comment
Share on other sites

15 sati ranije, Delija said:

Verovatno, da ne kazem sigurno im se tako vise isplati :)

Dovoljno su veliki i jaki da mogu sami da iznajme prostor i sami su svoje gazde.

 

 

Čini mi se da su tako radili HiFi Expo sajam u Sofiji - jedna firma bila glavna.

Uglavnom, sajma u  Sofiji nije bio već par godina, a prošle godine je odložen u zadnji čas:

https://www.facebook.com/hifiexpo/

Zaključak izvucite sami...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Svaka čast Ljubi zaista, jer lepo je da možemo da podelim iskustva o zvuku i sistemima. Jer ovaj forum posećujem za te potrebe pa ne znam ni gde bih drugde. Ja ću svakao ići na oba jer sam tako u mogućnosti. Tj. upravo sam se vratio sa ovog i rekoh da podelim par zvučnih utisaka. Pre svega, većina sistema je po meni poterana glasnije nego što realno mogu da zadrže kontrolu i staloženost pa sam iz puno soba izašao jako brzo i mislim da tim komponentama ne treba suditi u ovakvim uslovima. 

Svideli su mi se:

Electrocompaniet monoblokovi + KEF Moun - slušala se neka klasika i meni je to stvarno zvučilo fenomenalno, detaljan i ogroman zvuk sa ogromnom dinamikom, ništa oštro, napadno i neprirodno nisam registrovao. Neozbiljno je samo jako što je u sobi pored tresao 5.1 i prilično skrnavio slušanje ovog sistema - a ponajviše bas dela. Cenu sam tek sad proverio i neću da komentarišem, ali zvuk kao zvuk je stvarno nešto što ja ne čujem svaki dan.

45812061501_0df4a3e82c.jpg

Naim SuperNait 2 + Focal Sopra No1 i No2 (ili 3 ne znam) - disciplinovani i detaljni, bukvalno rasipaju zvuk i atmosferu na sve strane. Nisu previše oštri ni napadni kao neki jeftiniji Focali na jeftinijoj amplifikaciji što zvuče. Iznenadili su me zaista. Čak i manji No1 imaju toliko energije i moći da većina konfekcijskih podnostojećih bi mogla samo da savije glavu. Ja sam ustvari mislio da sviraju No2 dok nisam skapirao kablove, i naravno shvatio šta radi bas kada su stvarno zakačili No2.  

Naim SuperNait 2 + KEF Blade Two - bas nema definiciju i udar kao kod Sopra ali ovakva količina detalja uz potpuno nenapadan i prijatan karakter me je stvarno oduševila - ostao sam najduže da slušam njih. U nekom trenutku su išle neke električne gitare i ja lepšu boju i postojanost gitare nisam čuo do sada. Znao sam da su skupi vrlo ali sam tek sada proverio cenu i smorio se jer to ni u teoriji nikada neću kupovati a da se ne pravim sad da je grožđe kiselo, voleo bih ovakav zvuk jednom da slušam kući.

Ali cenu na stranu meni obe ove varijante bez zezanja ostavljaju vrlo jak utisak - imaju veličinu zvuka, energiju i dinamku koju barem ja nisam čuo u sistemima koje obično slušam. Samo mi Blade Two tonalno više prija, još jedino da se taj bas malo utegne i ne bih imao zamerke nikakve.

43995295090_e3b6db2310.jpg

Zamalo dobro:

LS50 wireless mi se sviđa generalno, ima lepu energiju, kulturne visoke, scenu... ali mnogo mi je zadebljan i napadan gornji bas. Ne znam da li je do sobe ali šteta. Ako se ne varam oni beše imaju i neko podešavanje tog basa... to bi pomoglo verovatno.

44899132775_6e25d71883.jpg

KEF R7 na nekom velikom Denonu su mi isto lepo i prijatno zvučili, veliki zvuk sa dosta detalja ali i topline... Smeta što bas baš nije uvek bio zauzdan pa je htelo da zazvuči boomy.  Mada su u sobi sa nekim kosim prozorima iza njih pa je to muka garant. Ali eto voleo bih neki manji R5, R3... šta već ima, da čujem u kućnom prostoru.

43995293640_133f152c7d.jpg

Nisu mi se svideli:

Skoro svi ostali... Npr. svi Focali koji nisu Sopra, znači Aria, Chorus... utegnuti i detaljni ali naporno presvetli.

Naim XS 2 (mislim) + ProAc samostojeći (ne sećam se modela) - Baš sam se radovao da čujem ProAc a smorio sam se, ubiše me tim nekim visokim tonovima. Detaljno je to super ali instrumenti i glasovi, bilo kakvi zvuci na kraju krajeva, nisu u realnosti ovako veštački naglašeno detaljni i oštri. Da li bi neke lampe ili šta već umirile ovo ne znam ali ovako je potpuno promašen. Ista mi je priča potpuno i za mali Naim 5i (valjda) + ProAc Tablette u drugoj sobi. 

44899133145_2ae514c9fa.jpg 45812075641_15db0782f3.jpg

Link to comment
Share on other sites

20 sati ranije, anubisgrau said:

Samo da kažem: vrlo korektno od Ljube što je pustio ovaj info. Verujem da mu ovo realno nije konkurencija ali svejedno, drago mi je što nije pokazao standardnu srpsku sujetu.

Ljuba ima svašta da kaže, ali će sačekati da se njihov show završi. 

Link to comment
Share on other sites

Prostor je izvanredan. Najlepša prostorija i ugođaj ubedljivo za mene je bila poslednja sa desne stane u kojoj su bili Chorus-i. Mogao bih tamo da sedim ceo dan. Šteta što je zvuk bio najlošiji od svega što je izloženo. Mislim generalno Focal mi se ne sviđa uopšte osim utopie III evo. 

Baš mi se svideo combo ProAc i Naim. Prijatno su me iznenadili podni Wharfdales gore, ne znam model, svirali su na Onkyo 9070 mislim. 

Blade je odlično zvučao, mnogo blje nego Muon koji je anemičan nekako za moj ukus. Nove tablete sviraju lepo, nezamarajuće i tanko mada su možda neusvirane.

I najveće neprijatno iznenađenje je Kef R7. Ne znam šta je problem ali zvuk je bio baš loš.

 

Na kraju sve pohvale za organizatora. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...