Jump to content


SL 1700 MKII servis i problem


Jlucic

Recommended Posts

Pozdrav svima,

zamolio bih za savet i pomoć. Već dugo sam na forumu, uglavnom pasivno, i do sada se nisam bavio zamenom ni oplemenjivanjem mog postojećeg sistema, koji ni nije nešto- Techniks risiver, aivin dek koji se ne pali, CD i DAC jedini aktivni izvori zvuka... Još par sprava koji od nepaljenja stoje kao poluispravni, i čekaju da se rashoduju i da na njihovo mesto najzad dođe nešto ozbiljnije. Što se tiče radija na risiveru, supruga je jednom prilikom pokidala antenu, pa ni on nije aktivna. Da se vratim na glavnu temu- pre izvesnog br. godina  prodao sam svoj gram da bih se naterao da kupim novi, novac potrošio, drugi u porodici su uvek na prvom mestu... Sad mi je iskočio pomenuti gram iz naslova, sl 1700 mkII od prvog vlasnika, po njegovim rečima nije paljen dvadesetak godina, i po paljenju je doslo do sledećeg- dugme za paljenje se zaglavilo, upalo i ostalo upaljeno, lift takođe ne radi (ne reaguje na dugme). Ostalo bi trebalo da je u redu, motor radi, ručica nema zazora, gram nije ishaban (kućna varijanta), poklopac očuvan... Da li znate šta bi mogao da bude problem, i kako ga rešiti? Takođe, preporuka za servisera koji bi ga sredio, očistio, naštelovao, podelio savete, bi dobro došla... Lokacija je Beograd...

Takođe, sa gramom sam dobio i kertridže Technics 207C (dobijen uz gram prilikom kupovine, nekorišćen) i 270 C-II (kupljen odmah po nabavci grama i stavljen na njega, zamenio 207C), da li ko ima iskustva sa njima?

Unapred hvala na odgovorima.

Link to comment
Share on other sites

Hteo bih da se javno zahvalim na pomoći  all'Zee-onu, ljubazno stručno i ekspeditivno. Sve ove godine na forumu sam pratio njegova javljanja i savete, iako se nismo poznavali pošto do sada nije bilo potrebe. Sad kad je zatrebalo bio je više nego ekspeditivan. Mašina je popravljena, podmazana, naštelovana, podmlađena i ispolirana. Čak je i Sofija zabavljala moju suprugu koja je strpljivo čekala da mi završimo!

Veliki pozdrav i još jednom hvala!

Link to comment
Share on other sites

5 minuta ranije, Jlucic said:

 Čak je i Sofija zabavljala moju suprugu koja je strpljivo čekala da mi završimo!

Ех та Софија  :wub:, наравно и мени је било драго да смо се упознали а шлаг на торту су ипак женске персоне ставиле.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...