Jump to content


Roon


lalelala

Recommended Posts

  • Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Moje mišljenje je da nije JPlay višak. Svako se upravlja prema svojim afinitetima. Mislim da je lako uporediti sa i bez JPlay a. Dostupna je probna verzija. Lako se instalira i implementira u Roon. Mislim da je najbolje da sam probaš. Možda ti neće odgovarati ali ćeš razrešiti nedoumicu. Na oba dac-a i samim tim na oba sistema se pokazalo da se sa JPlay kao device u Roonu realnije čuje. Roon plejer sve reprodukuje na identičan način, lepo ispolirano i isto...:)

Link to comment
Share on other sites

Nije samo Dzonijevo misljenje, JPlay je daleko napredniji audio plejer od Roon, JRiver i ostalih 'ulickanih' plejera. Narvno da ce se puna razlika videti kada se JPlay upotrebi u okruzenju  kako je predvidjeno - svi win servisi ukljucujuci i displej, misa, tastaturu itd - iskljuceno.

Link to comment
Share on other sites

@dj.nik 

Malo sam čitao po netu .... da je PC poslednja tačka prema DAC-u ja bih se složio sa vama ... ali kako u mom primeru poslednju tačku čini drugi hardware, Auralic Aries Mini, Jplay je nepotreban , tj suvišan.

Koliko sam shvatio Jplay obuzdava servise samog OS-a i kao pitanje se nameće da li bi to tako (Roon-Jplay-DAC) možda bolje radilo nego kombinacija Roon - AuralicAries . To treba jednom probati.

Link to comment
Share on other sites

3 minuta ranije, dj.nik said:

To je izolovani slucaj situJacije :). Ako Auralic preuzima 'svirku' na sebe ondaK JPlay nije potreban. Opet, ako Auralic moze da posluzi iskljucivo kao D/A konvertor (ne kao plejer), onda je JPlay nadmocniji, prosledice kvalitetnije obradjen digi strim.

U mom slučaju je Auralic Aries Mini samo plejer i preuzima svirku na sebe u potpunosti. On ima i dac na sebi ali inferioran pa se ne koristi.

Retorički i plejer je računar samo ne PC i ne sa Windows OS-om ... zaista je pitanje šta bi dalo bolji rezultat kao end device , Jplay kao software ili Aries Mini kao parče hardware-a sa svojim nekim Linux OSom itd ...

Proba je majka ...

 

Link to comment
Share on other sites

11 minuta ranije, dj.nik said:

Ja se odmah kladim na JPlay, zatvorenih ociju. Da ne uvodim u igru jos jace (Windows) oruzje - XXHighEnd :)

ja se ne kladim ....do sada ništa bolje od Aries-a (malog sa LPS-om ili velikog sa originalnim  LPS-om i femto clock-om ) nisam  čuo ... mada verujem da su svi napredovali i da iznenadjenja vrebaju na sve strane .

Mali Aries je bio 500€ + LPS napajanje oko 100€ u kućnoj radinosti ... morate priznati da je sitnica u odnosu na sve ostalo ... Roon mi je samo nužni DSP dodatak .

Link to comment
Share on other sites

Nemam nista sprocu, 'Aries Mini' je jos jedan od uredjaja sa ESS Sabre ES9018K2M chipom a njega sam se naslusao: posedujem bar tri uredjaja sa tim chip-om, u raznim cenovnim kategorijama i znam njegove zvucne domete. DSP prihvatam u bass i sub-bass podrucju. Za visi spektar radije pasivna od aktivne skretnice, bez ikakvog procesiranja signala.

Link to comment
Share on other sites

I kako najzad naucismo, Auralic Vega je end point. Pitam se pitam se, cemu sluzi Auralic Mini ako je Roon pleer a Auralic Vega konverter?

Proucavajuci dalje neke recenzije, dodjoh do toga da je i Vega opremljena ESS Sabre ES 9018 Pro ali u ovom slucaju starijim bratom, osmokanalnim chip-om (za razliku od manjih, novijih ali dvo-kanalnih 'M' (Mobile) verzija.

 

Auralic_Vega.jpg.4fa29b789d978c8dc01654dc396f2a42.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...