Jump to content


Mišljenje - Marantz PM 6005


bkrmar

Recommended Posts

Dobar dan svima

Obzirom da je ovo moj prvi post, valja se predstaviti:  zovem se Bojan, 29 godina iz BG, ekonomista i audio entuzijasta. Nadam se dobroj zabavi i edukaciji na forumu :) 

Da li je neko imao priliku da cuje Marantz PM 6005? Imam dobru priliku da ga uzmem za pristojan novac pa me zanimaju vaša iskustva.

Hvala puno

Link to comment
Share on other sites

Dobrodosao!

Nisam taj model, ali sam slusao i posedovao nekoliko marantz-a. Uglavnom se kod svih provlacio slican zvucni karakter, a njega bih okarakterisao kao odmeren, prijatan, bez da mu se nesto posebno moze zameriti. Za moj dozivljaj nisu bili dobri za rok i generalno kod izrazito dinamicnih numera. Poslusaj ga ukoliko mozes pre kupovine, pa vidi da li ti odgovara.

Link to comment
Share on other sites

Pre nedelju dana sam ga slusao. Nista posebno, nista za zameriti. To je ukratko utisak o toj generaciji pojacala... Korektno je napravljen, resenja koja su primenjena su vec odavno poznata i koriscena u pojacalima. Prilicno ravno svira, bez prevelike dinamike, sasvim dobar primerak za nemacke kutije koje su obicno bogate basom, lepo bi islo sa Magnatima, Cantonima itd. Nije za zahtevnije kutije... Nisi napisao nista o okruzenju ali ako ti je dostupan po dobroj ceni, kupi ga...

I kod nas ga mozes dobiti po dosta dobroj ceni, vidim da je na akciji u Player-u...

https://www.player.rs/integrisana-pojacala/marantz-pm6005-silvergold/pro/5932

 

Link to comment
Share on other sites

Kupio sam ga, doneo drug iz NL, cena 250 evrica, što mislim da je OK. Star je oko dve god, mint stanje... 

Koristim ga sa W/dale Diamond 220, soba je oko 20kvm, pravilnog oblika sa malo nameštaja (IKEA fazon) , veoma ne tretirana, radi se na tome trenutno.

Izvor je Airport Express koji ide u DAC. WAV ili ALAC iz iTunes + Deezer sa iPhone-a.

Na prvo slušanje sam bio dosta razocaran. Pre toga sam imao (imam i dalje) DAC Topping D30 (preporuka svima!)  i Denon PMA 520 AE. Ljudi moji, taj sistem je tako lepo svirao za skroman novac da je ostavio bez reči druga koji ima sistem koji se baš retko viđa. Naravno u skladu sa cenovnim rangom. Međutim, želeo sam da imam Marantz i malo da promenim i eto... 

Međutim, nakon što se Marantz zagrejao zvuk je postao mnogo otvoreniji i prodorniji sa više detalja i dinamike. Moj lično utisak je da je nešto bolji nego combo Topping / Denon. Tako da mogu da kažem da sam zadovoljan. 

Suma sumarum, dosta dobro entry level pojačalo sa dobrim DAC-om. Uskoro će dobili dobar LAPP naponski kabl i novu strujnu letvu da zaokružimo priču za sad uz malo tretiranja sobe. 

Ako nekog zanima nešto ili da ga čuje, slobodno, samo je potrebno doneti pivo :) 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...