Jump to content


Audirvana+ Windows


nenad

Recommended Posts

Pre skoro mesec dana izašla je zvanična verzija 1.0 Audirvana+ za Windows-e.

Pored mogućnosti puštanja muzike sa lokalnih/mrežnih diskova postoji podrška za Tidal, Qobuz i Hi-Res Audio. Na žalost nema integracije sa lokalnom muzikom.

Cena je 64 evra i dobijaju se tri meseca besplatne pretplate na Tidal i Qobuz Hi-Fi. Može se besplatno koristiti 15 dana.

Posle prvih par sati igranja evo nekih utisaka:

- Ono što je najvažnije zvučno je odlična

- MQA podrška 

- Stabilnost programa je nikakva (blokirao mi je nekoliko puta). 

- Interfejs je vrlo spor (i5, 16GB, SSD)

- Prikaz albuma je bez ikakve veze

- Kad se strimuje sa Tidala promena numera vrlo retko uspe - ili pusti nešto bez veze ili pušta stalno istu numeru od početka bez obzira da li se klikne na play željene numere ili sledeća/prethodna

- Ovo je potpuno subjektivno ali mi MQA zvuči prijatnije 

- Interfejs za Tidal (nemam pretplatu na Qobuz) je odličan. Skoro pa kao Tidal aplikacija, a dosta bolje od Linn Kazoo koji inače koristim. Kad bi integrisali pretragu za Tidal i lokalnu muziku bilo bi sjajno.

 

Sve u svemu obećava. Možda su malo požurili sa zvaničnom verzijom (u najboljem slučaju beta 2).

Koga interesuje pretplata na Tidal ili Qobuz (ili je spreman da otvori nov nalog) ovo je pravi trenutak za kupovinu licence jer program ispadne besplatan (ponuda koju je teško odbiti i pitanje je dokle će trajati)

Link to comment
Share on other sites

Teško da u ovom trenutku mogu napraviti neko poređenje. Windows-e koristim samo za usputno slušanje na slušalicama. Program često puca i ne čačkam ništa dok radi skeniranje fajlova. Slušam Tidal i rekao bih da svira bolje od njihove aplikacije, pogotovo MQA (DAC nema podršku za MQA). Instaliraj trial verziju (par minuta)

Link to comment
Share on other sites

Ja sam kupio A+ verziju 1 i 2 za MacOS ali sam odustao od verzije 3 zbog lakoce koriscenja ... Narocito mi je smetalo ne postojanje mogucnosti da pristupim svojoj kolekciji muzike direktno - onako kako sam je ja organizovao na disku. Umesto toga A+ prikaz albuma bazira na tag-ovima, sto, bar kod mene, stvara prilicnu zbrku. Zvucno je A+ ok ali je koriscenje pravi kosmar. Ako tome dodamo i app, koji je takodje prilicno zbrkan i komplikovan za koriscenje, onda je slika kompletna.

Interesantno je da smo pre godinu dana pokrenuli pravu kampanju na A+ forumu da se omoguci direktan pristup disku (verzija 1 je imala tu mogucnost) ali su svi nasi napori ostali ignorisani. Iako nas je bilo dosta koji smo se pridruzili tom zahtevu, iz nekog razloga je gazda odlucio da ignorise te zahteve. Meni je potpuno nejasno zasto je to tako ali ... to je tako. Zato sam prestao da koristim A+.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ako gledamo strogo zvuk i samo zvuk, Audirvana nije krš, daleko od toga.

Ali postoji nešto što nisam, a to je mazohista, a Audirvana za Win je za mazohiste.

I da, bolji je Rus, i zvuk, i upravljački deo. Stabilnost i jednom i drugom nije jača strana, ne bih dao prednost jednom u odnosu na drugi. Plus, AP free, A+ se plaća.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kontam da je A+ za mac razvijan godinama. E sad, posto su osx i win dosta razliciti OS, nije da su mogli tek tako da portuju osx verziju na win, tako da kao sto ringe rece, to je neka beta verzija. Al cudno ne samo sto su je obelezili kao final vec i naplacuju !?

Mislim, audio plejer nije toliko kompleksan softver da bi bio toliko nestabilan (sem ako je tek u razvoju), pogotovu ne da OS utice na njegovu stabilnost.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Posle dva dana koriscenja audirvane 3.4.918 verzije za win 10 preko USB veze mogu da kazem da Tidal radi odlicno bez bagova a zvucno ne moze da se poredi sa Tidal aplikacijom. Sa eksternog hard diska moze da zablokira kad se udje u neki album, ne znam zasto, nekad samo na scroll albuma, nekad na pritiskanje play dugmica, nekad dok svira...nekad opet se ne desi nista...

Izgustiracu ga trial u svakom slucaju.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...