Iron man Posted May 25, 2022 Report Share Posted May 25, 2022 Zašto na (skoro) svim fotkama hajend sistema figurira i Eames fotelja? Zašto je baš ta fotelja "a must"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
InSides Posted May 28, 2022 Report Share Posted May 28, 2022 Зато што је универзално познат статусни симбол. Као фотеља за слушање (осим за слушалице) и није нешто. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondek Posted May 28, 2022 Report Share Posted May 28, 2022 Taj naslon mi je uvek bio problematican za audiofilsko slusanje muzike, osim toga fotelja jeste lepa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giZ_Mo Posted May 28, 2022 Report Share Posted May 28, 2022 On 25.5.2022. at 19:04, Iron man said: Zašto na (skoro) svim fotkama hajend sistema figurira i Eames fotelja? 'си чуо за ЕПП или краће речено реклама?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron man Posted May 28, 2022 Report Share Posted May 28, 2022 4 sati ranije, InSides said: Зато што је универзално познат статусни симбол. Као фотеља за слушање (осим за слушалице) и није нешто. Prodavanje sujete Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delija Posted May 28, 2022 Report Share Posted May 28, 2022 5 sati ranije, sondek said: Taj naslon mi je uvek bio problematican za audiofilsko slusanje muzike, osim toga fotelja jeste lepa. Ako se bas ne zavalis do balcaka ili si bas nizak - naslon je ispod nivoa usiju. Ne bih se bunio da imam viska para i mozda i bitnije - gde da je posadim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron man Posted May 28, 2022 Report Share Posted May 28, 2022 Sedeo u njoj. Neverovatno udobna. Zahvaljujući ergonomskom obliku. Razmišljam o nabavci ali je (isto) nemam gde. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giZ_Mo Posted May 28, 2022 Report Share Posted May 28, 2022 16 minuta ranije, Iron man said: Razmišljam o nabavci ali je (isto) nemam gde. Само ти пазари, им Ја где да је турим Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока Link to comment Share on other sites More sharing options...
InSides Posted May 28, 2022 Report Share Posted May 28, 2022 Удобна јесте, ту нема дилеме. Јасно је зашто је класика / стандард. Цена оригинала (well, садашња верзија у производњи Herman Miller-а) ми је недоступна - радије бих имао резерву за нови Devialet ако овај цркне. Веома солидне реплике су испод 1.5 киле евра, али ипак тражи простор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron man Posted May 28, 2022 Report Share Posted May 28, 2022 Najpovoljnije replike iz Češke i Francuske su od 500-600€.(zavisno od vrste drveta i boje) Ne šalju u Srbistan. ali šalju u grčku. Ako je provučem bez karine to je najpovoljnije Ima neki u Bg koji ih dovlače i cena je 87 000 RSD. Što opet nije strašno , izbegava se šverc. "original" 8000-11000$ (nema više original drvo) quasi replike 4000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delija Posted May 28, 2022 Report Share Posted May 28, 2022 1 sat ranije, Iron man said: Sedeo u njoj. Neverovatno udobna. Zahvaljujući ergonomskom obliku. Razmišljam o nabavci ali je (isto) nemam gde. Sjajna je. Ima je kolega forumas. Kad sam u gostima - maznem je odmah i ne dam nikome Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondek Posted May 28, 2022 Report Share Posted May 28, 2022 2 sati ranije, Delija said: Ako se bas ne zavalis do balcaka ili si bas nizak - naslon je ispod nivoa usiju. Ne bih se bunio da imam viska para i mozda i bitnije - gde da je posadim. My bad ...povlacim rec. Uvek na slikama prazna pa sam mislio da je naslon mnogo visi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
InSides Posted May 28, 2022 Report Share Posted May 28, 2022 2 sati ranije, Delija said: Sjajna je. Ima je kolega forumas. Kad sam u gostima - maznem je odmah i ne dam nikome Јок, нећу се убедити - "треба ми" моно звучница. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delija Posted May 28, 2022 Report Share Posted May 28, 2022 1 sat ranije, InSides said: Јок, нећу се убедити - "треба ми" моно звучница. Samo jednom se zivi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ljuba Posted May 28, 2022 Report Share Posted May 28, 2022 6 sati ranije, Iron man said: Najpovoljnije replike iz Češke i Francuske su od 500-600€.(zavisno od vrste drveta i boje) Ne šalju u Srbistan. ali šalju u grčku. Ako je provučem bez karine to je najpovoljnije Ima neki u Bg koji ih dovlače i cena je 87 000 RSD. Što opet nije strašno , izbegava se šverc. "original" 8000-11000$ (nema više original drvo) quasi replike 4000 Imate baš dobre replike u Novom sadu. Moj drugar je išao da ih vidi, a on se ozbiljno razume u proizvodnju, materijale... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladovid Posted May 28, 2022 Report Share Posted May 28, 2022 Moj prijatelj u Parizu ima naravno originalnu i u zadnjih 15-ak godina svaki put kad sam tamo, odsedam u njegovoj kuci i naravno koristim je 100% . Izuzetno udobna i odlicna je za slusanje muzike, kao i za citanje,.... Ko kaze da nije dobra = kiselo grozdje. Sto se tice replika, sedeo par puta u Sofiji i u Srbiji, neudobne, ne bih nikome preporucio. Tako je to sa svim replikama, pa i sa replikama namestaja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron man Posted May 28, 2022 Report Share Posted May 28, 2022 1 sat ranije, Ljuba said: Imate baš dobre replike u Novom sadu. Moj drugar je išao da ih vidi, a on se ozbiljno razume u proizvodnju, materijale... Linak? Više nema originala. Sve su replike. Drveta više nema. Tog Brazilskog, originalnog. Link to comment Share on other sites More sharing options...
InSides Posted May 28, 2022 Report Share Posted May 28, 2022 14 minuta ranije, vladovid said: odlicna je za slusanje muzike Свакако да је одлична. За слушалице. П.С. Када се каже "оригинална", мисли се на Herman Miller-ову верзију, или оригиналну (произведену) од Чарлса Имса? Ако јесте Имсова, онда је то непроценљив комад. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron man Posted May 28, 2022 Report Share Posted May 28, 2022 Original je samo Eames Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladovid Posted May 28, 2022 Report Share Posted May 28, 2022 17 minuta ranije, InSides said: П.С. Када се каже "оригинална", мисли се на Herman Miller-ову верзију, или оригиналну (произведену) од Чарлса Имса? Ако јесте Имсова, онда је то непроценљив комад. Since its introduction, the chair has been in continuous production by MillerKnoll in the USA. Later, Vitra (in cooperation with the German furniture company Fritz Becker KG) began producing the chair for the European market. Ja mislim da je ova kod prijatelja Miller-ova, kupljena je devedestih godina (inace u kuci ima i namestaj iz 18.veka i jos neke zanimljive stvari) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ljuba Posted May 28, 2022 Report Share Posted May 28, 2022 50 minuta ranije, Iron man said: Linak? Više nema originala. Sve su replike. Drveta više nema. Tog Brazilskog, originalnog. Pitaću sutra, pa vam javljam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexx Posted May 29, 2022 Report Share Posted May 29, 2022 4 sati ranije, Iron man said: Linak? Više nema originala. Sve su replike. Drveta više nema. Tog Brazilskog, originalnog. Kog drveta, školjka stolice i taburea je od šperploče?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
damic Posted May 29, 2022 Report Share Posted May 29, 2022 https://eames.com/en/articles/eameschair Link to comment Share on other sites More sharing options...
damic Posted May 29, 2022 Report Share Posted May 29, 2022 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron man Posted May 29, 2022 Report Share Posted May 29, 2022 7 sati ranije, Zexx said: Kog drveta, školjka stolice i taburea je od šperploče?! A šper se pravi od pleha? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now