Jump to content


DENON DCD 1510AE


miletrosak1959

Recommended Posts

16 minuta ranije, miletrosak1959 said:

Pozdrav. Po meni cd player ima suv zvuk,pogotovo je bas isposcen.Dal se moze to srediti strujnim kablom i interkonektom ili njegov procesor  AKM IMA PROSTO TAKAV ZVUK.Strujni je trenutno pravljen od KIMBERA 8TC koji ima dosta pun zvuk a  interkonekt je WAY CABLE SILVER 4

Ima raznih mišljenja, moguće je da mu je tanak bas, ne bi bio prvi

http://www.hifi-review.com/150598-denon-dcd-1510ae.html

http://www.hifi-review.net/200-denon-dcd-1510ae.html

Probaj neki drugi interkonekt za početak, bakarni bez srebra ili bakarni posrebreni.

Link to comment
Share on other sites

2 minuta ranije, miletrosak1959 said:

Vec dugo ,od kad se pojavio imam CA 640C sa WOLFSONOM i verovatno sam se navikao na taj zvuk slusajuci ga dugi niz godina.Mogu da probam FTA Oneulli ,njega imam takodje.

WM8740 i ta generacija  ima doobar bas, zamerke su bile da su malo oštri visoki ali mislim da to nije do njega nego do izlaznog dela U/I konverzije. Fikus ga je hvalio dosta. U Denonu je neki novi DAC, tako da ništa nije isključeno, a ne znamo ni kako je rešen izlazni deo.

Zajmi i menjaj interkonekte, ne vidim drugo rešenje.

Link to comment
Share on other sites

15 minuta ranije, miletrosak1959 said:

 32-bit AK4399 chip by a Japanese company Asahi Kasei. je u ovom DENONU.

Pa novo ne znači uvek bolje, neki se kunu u one stare TDA1541, bilo je puno komentara da CA640 svira bolje od CA840, nisam slušao ni jedan ni drugi, ali sam slušao M2 Tech Young sa DIY napajanjem u dva sistema i nije mi se dopalo. Sa originalnim napajanjem M2 je tek tragedija obzirom na cenu. Ali ima i onih kojima se sviđa, tako da je uklapanje u sistem bilo čega glavni izazov, nešto se primi, nešto ne, pa idemo dalje.

Link to comment
Share on other sites

30 minuta ranije, miletrosak1959 said:

CA640 svira BOLJE od CA840.to je provereno.A ovaj DENON svira nekako drugacije ,kao da je sve pomereno ka visem spektru na ustrb nizeg.

Neko mi je rekao da je taj procesor napravljen za inplementaciju sa cevima i da zato tako radi.

Ma možda je taj DAC superioran u odnosu na starije generacije, ali su recimo loše uradili izlaz. Može biti bilo šta. Ja imam lampaški preamp, i recimo oni mali Kineski DAC uređajčići uvek bolje sviraju preko preampa nago direktno zabodeni u izlazno pojačalo. Preamp je potpuno linearan do nekih 240kHz (-3db) i ima vrlo mala izobličenja tako da ne znam zašto je tako, jer ja preko 15kHz ništa ne čujem. Naravno kad ubodem neke druge lampe zvuk se puno menja, a merenja to jednostavno ne pokazuju, ili ja merim pogrešne stvari:D

Link to comment
Share on other sites

23 sati ranije, miletrosak1959 said:

Neko mi je rekao da je taj procesor napravljen za inplementaciju sa cevima i da zato tako radi.

Nije jedini. Ako ti je od pomoći, sinoć mi bilo neko društvo, igrali se sa USB i ostalim kablićima i na kraju rešimo da ubodemo moj DIY DAC direktno u izlazno pojačalo. Brzo smo ga vratili na AIKIDO lampaški preamp, DAC+ snagaš zvuk je neutralan, čist i suv, sve je tu čak je i bolje definisan bas i ima malkice više detalja i visokih, ali lampe su lampe za uvce. Možda je to rešenje za taj tvoj Denon.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
34 minuta ranije, miletrosak1959 said:

DENON DCD 1510AE radi fenomenalno.Neverovatno je ali uredjaj jednostavno nije bio usviran i posle dve nedelje zvuk se promenio .Fenomenalna sprava a verovato se dobro upario sa DENON PMA 2000R.

Nije ništa neverovatno, to ti je klasika, ili se on promenio jer je bio nov, ili si se ti navikao na njegov zvuk. :bounce

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...