Jump to content


DarTzeel - poseta demo sobi


Golum

Recommended Posts

Kako je ova godina "ozbiljno" pocela posetom fabrici i demo sobi CH Precision-a, bio je red da i poslednjeg dana prve polovine ove godine uradim nesto u slicnom stilu. Za to se pobrinuo ni manje ni vise nego Herve Deletraz vlasnik i glavni konstruktor kompanije DarTzeel koji me je ugostio u svom domu u prelepom predgradju Zeneve.

U kuci, odnosno suterenu, mu se nalazi povelika akusticki tretirana demo soba gde smo danas imali priliku da cujemo snagas NHB-108 mk2 (u stvari mozda je ovo bila i predprodukcijska verzija mkIII), NHB-18NS predpojacalo, LHC-208 u ulozi DAC-a i monstruzne zvucnike americke kompanije Evolution Acoustics MMThree. Sve to dodatno je zacinio drug Lukasz Fikus koji je nasoj maloj Lampi zajednici u Svici pre neki dan poslao demo primerak najnovijeg top of the line Pacific DACa (koji je i globalno culo jako malo ljudi posto su sa isporukama krenuli negde od Februara/Marta).

Nakon provedenih vise sati u slusanju sistema i caskanju sa Hervom i ekipom nema tu puno sta da se kaze o zvuku. Slusajuci u poslednjih par nedelja vise, moze se slobodno reci, HiEnd sistema, mislim da se sve svodi na vrlo licne preferencije po pitanju tipa zvucnika (horne, planari, dinamicki), amplifikacije (SS vs Lampe), izvor (SS vs lampe). Zajednicko im je rekao bih ogroman ali ogroman zvuk, dinamika, detaljnost, decay, bloom, neverovatna kolicina emocija koja se oseca u vazduhu, itd. Mesanjem zacina npr SS DAC vs lampaski DAC uz npr SS amplifikaciju tacno se i vrlo lako zapaza razlika u karakteru zvuka, kao i npr zamenom SS preampa sa lampaskim preampom. Ovde dolazi i do izrazaja mogucnost zamene lampi u Lampizatorovim DAC-ovima jer se zamenom DHT lampi moze postici zaista mnogo i odvuci zvuk u jednom ili drugom pravcu sto je npr danas Hervu bilo izuzetno zanimljivo. Snage u sistemima koje sam cuo, kao i u ovom danas ne nedostaje ni u naznakama i tu nema greske.

Zao mi je sto danas nije bilo prilike da cujemo mono blokove NHB-468 jer po mnogima koji poseduju ultra hiend sisteme ovo su im "end game" pojacala. Posto imam otvoreni poziv za dolazak nadam se da ce sledeceg puta biti i to na meniju. Da ne zaboravim - Herve me odusevio sa stanovista da je ne samo izuzetno uspesan u onome sto radi, vec je i zagrizeni audiofil i jako pristupacna i prizemna osoba (Scepo da organizujemo jednu emisiju sa njim? :-) ).

Koga zanima da malo brsti po netu evo nekih linkova:

https://www.dartzeel.com/en/in-the-name-of-music/

https://www.evolutionacoustics.com/loudspeakers/mm-series/mmthree/?doing_wp_cron=1530388818.3013689517974853515625

http://www.whatsbestforum.com/showthread.php?25214-The-Audio-System-and-High-End-Philosophy-of-Mike-Lavigne  (zanimljivo citanje - DarTzeel, EA zvucnici, etc.)

http://hifiknights.com/reviews/sources/lampizator-pacific-the-glassy-story/

http://hifiknights.com/reviews/sources/lampizator-pacific/

Do neke sledece jesenje prilike uzivajte u letu i muzici.

Pozz;

G

IMG_3172.jpg

IMG_3159.jpg

IMG_3161.jpg

IMG_3171.jpg

IMG_3157.jpg

IMG_3156.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Posetili Herve-a ponovo ovog puta cela ekipa na celu sa Fikusom, Lukasz-om (LDMS) I jos nekolicinom nas uvaljivaca...

Na repertoaru ovog puta top of the line Dart 468 mono blokovi (Herve voli da ih koristi kao 150k$ hoklice :-) ) I Klipshhorn AR5 sifonjeri. Koricen Dart preamp I DAC kao I delom studijski EMT gramofon.

Iskreno mi se zvuk proslog puta mnogo vise dojmio, kapiram da je bilo do EA zvucnika, jer su ovi sifonjeri u nekim numerama (pogotovo sa gramofonom) zvucali fenomenalno dok je ostalo ponekada bilo odlicno a ponekada realno prilicno zamorno narocito na visokim.

Svakako lepo druzenje I novo iskustvo...

468 1.jpg

468.jpg

Ekipa.jpg

EMT.jpg

Herve.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...