Jump to content


Павел Мацура фоно предпојачало


Solderer

Recommended Posts

1 sat ranije, anubisgrau said:

Što ne pošaljete upit u Fine Namotaje? Ne prave oni samo vazdušno motane prigušnice. To što im nije u programu ne znači da ih možda ne bi uradili za neku ozbiljniju grupovinu.

www.fininamotaji.in.rs

 

 

 

exactly

ako su mogli da naprave induktor za krunjač kukuruza kokičara sa automotoran obodin kapasitprsima u koaliciji  onda je ovo u najmanju ruku pis of kejk 

ko pita ne skida

:) 

Link to comment
Share on other sites

48 minuta ranije, zflazar said:

Solderer, javi ako treba pomoć oko nabavke zavojnice

Хвала. Ову са Амазона не шаљу јер је наводно потребан посебан поступак руковања. Такође, нема никаквих спецификација, осим индуктивности. Аудио грејд пригушнице те величине мора да имају потпуно линеарну индуктивност на свим фреквенцијама, високу саморезонанцу, ниску толеранцију итд..За сада мислим да имам изведбу ''best of both worlds''.

Link to comment
Share on other sites

On 8.10.2018. at 19:35, Krca44 said:

Zanimljiv izbor, gledajuci sliku ovih dana setio sam se da bar dve osobe koriste trafo sa ovako namotanim primarima, u drugacijoj aplikaciji, kao pasivni cistac struje za citav sistem.

P.S. Hvala za link

Овај трансформатор је тзв. flatpack нископрофилни са УИ језгром и балансираним намотајима за примар и секундар. Има око десет пута мању капацитивност између примара и секундара од тороида и самим тим мањи уплив смећа из мреже.Бесплатан струјни филтер. Недостатак му је већа паразитна индуктивност која се решава правилним снаберизовањем.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Уколико је ваш кабал од гр. ручице конструисан као микрофонски кабал са два упредена проводника + шилд спојен на једном крају, замените га са коаксијалним каблом ( централни проводник+шилд).То важи и за остале интерконекте у аудио систему. И ја сам својевремено прихватио накарадни савет псеудо експерата и специјализованих произвођача аудиофилских каблова да се за небалансиране везе користи балансирани кабал са оплетом( шилдом, ширмом) спојеним на извору сигнала. У небалансираним интерконекцијама , небалансирани интерконект ( коаксијални кабал) даје најбоље резултате.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Направио сам модул за један канал парцијалног клона фоно предпојачала Екјуфејз Ц-27, само МЦ ступањ. Пошто модул ради, могу да почнем са израдом другог канала, то ће сада ићи много лакше.

IMG_20181128_114815.jpg

Link to comment
Share on other sites

Нисам ни ја слушао , одакле ми 8000Еура колико је Ц27 коштао. Ја сада користим ММ главу , ово сам испробао са МЦ главом '' из руке '' само да видим да ли ради. Велики број транзистора је због паралелно спојених комплементарно диференцијалних улаза који смањују шум. Ово предпојачало је врло често добијало изузетно добре приказе.Не треба по сваку цену бежати од комплексних решења ако то има оправдања у побољшању карактеристика кола.

Link to comment
Share on other sites

15 minuta ranije, Father said:

Nisam ekspert, a nisam imao prilike ni da čujem, ali 38 tranzistora :unsure: u Phono preampu??

32 транзистора ако се мисли на дворед. Ма шта ту није јасно у питању је диферцијани улаз а груписано по три комада у паралелу.

 

Link to comment
Share on other sites

Ne ulazim u diskusiju, niti poznajem elektroniku na tom nivou da bih mogao išta konkretno da komentarišem, samo mi iskustvo sa mnoštvom tranzistor uvek ogovori o gubitku suptilne prirodnosti, a prisustvu bahate snage koja treba da impresionira tzv. dinamikom koja uglavnom nije u smislu dinamičkog opsega već dinamičke snage.

Jedina stvar koja je gora od jednog poluprovodnika jesu dva ili tri poluprovonika, pa neka su i u paraleli ta 32 su opet nekih 10 paralelnih naređanih u kompoziciju.

Izvinjavam se na upadu, i svakako bi mi bilo interesantno poslušati klon uređaja od 8000e. Ako se ukaže prilika ...

Neka je sa srećom! :thumbsup2

Link to comment
Share on other sites

10 minuta ranije, Father said:

samo mi iskustvo sa mnoštvom tranzistor uvek ogovori o gubitku suptilne prirodnosti, a prisustvu bahate snage koja treba da impresionira tzv. dinamikom koja uglavnom nije u smislu dinamičkog opsega već dinamičke snage.

Напонског појачања.

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, Solderer said:

Направио сам модул за један канал парцијалног клона фоно предпојачала Екјуфејз Ц-27, само МЦ ступањ. Пошто модул ради, могу да почнем са израдом другог канала, то ће сада ићи много лакше.

IMG_20181128_114815.jpg

Sema ako moze bilo bi lepo....

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Оба канала Екјуфејза раде како треба , са звучницом у кутији када се превуче четкицом преко игле.. Тек сада видим да је одвојива шкољка веома практична ствар . Никако ми се скида Шур са моје Мишн ручице. Пут сигнала је идентичан оргиналу, моји регулатори ( Борбели супер шант ) су много бољи од Екјуфејзових . Његови су стандардни хибридни рег. , комбинација оп-ампа и дискретних елемената. Код мене нема релеја за селектирање и микропроцесора који показују изабрани режим рада. Ово сам радио из чисте знатижеље, и даље мислим да је Парадајз Лост фоно боља и напреднија конструкција. Али није лоше испробати репродукцију са предп. које је коштало 8000Е..Ја сам ову документацију добио у замену за једно сервисно упутство које сам дебело платио и нажалост не могу је шеровати.

IMG_20190114_112908.jpg

Link to comment
Share on other sites

a da probaš da poslušaš Inglbert Hamperdika na ekjufejz gramofonskom predpojačalu onako samo prevlačenjem preko omota ploče bez zaštitnog najlona bez vađenja sa police?

...mislim ako te mrzi da skidaš najbolju Šur glavu u kosmosu sa gramofona....?

...izvini al' ovo gore je neozbiljno. Nisi naveo ni model ekjufejza ni model zvučnice ni marku četkice...

Link to comment
Share on other sites

Већ сам раније рекао да је ово верзија фоно предпојачала јапанsког произвођача Accuphase model C-27.Дуго година њихов флегшип.  Пут аудио сигнала је 1:1 идентичан.Тест са звучницом Бенц Мајкро Голд Импрувд у кутији и припадајућом четкицом кратких влакана показује да је све урађено како треба. Ја заиста мислим да је Шур V-15 V MR најнеутралнија тј. најтачнија звучница у односу на идеал - мастер траку са које је плоча резана. Али само са оргиналном иглом која има берилијумски носач. Биће добро ако комбинација Бенц -Аку буде близу комб. Шур-Мацура. Ускоро ћу то сазнати.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...