Jump to content


Rusija 2018 Svetsko prvenstvo


srdjan_cvetkovic

Recommended Posts

ja više ne želim da  gledam naš reprezentativni fudbal  ... možda sam mator , možda nemam više strpljenja ali kad pogledam zalaganje jedne Koreje i uporedim to sa našom igrom i pristupom ja to sebi ne mogu da objasnim .

Možda Brazil nije pogodan ali brate ni Nemci nisu liga sa Korejom pa pogledajte šta se desilo ...

Brazil ne zna da se brani  to se videlo i kad god smo ih stisli moglo je svašta da bude ...ali naše stiskanje je trajalo sve skupa 15 min.

Nama uvek nešto nije na ruku i uvek imamo 100 opravdanja za to što ne trčimo dovoljno , što ne čuvamo svog napadača , što nam je skakač ispred nas , što nam je sudija kriv ... tolike godine gledam i sad mi je dosta .

 

Ima i drugih načina da se ubije vreme ...

Link to comment
Share on other sites

Mitrovic je sigurno jedan od nasih igraca koji se najvise trudio i borio na ovom SP. Ali on ne ucestvuje u takmicenju borilackih vestina vec igra fudbal - i tu lezi njegov problem. 

Njegov ucinak iz 3 utakmice: jedan postignut gol i 5-6 propustenih stopostotnih sansi. Znaci, otprilike, svaku 6 ili 7 stopostotnu sansu realizuje. Znaci, trbaju mu najmanje dva tima, da mu neprekidno prave sanse, ne bi li on onda postigao gol.

Posle utakmice sa Brasilom, ovaj nas centafor je dao dve izjave, od kojih me je jedna nasmejala a druga zabrinula.

Ta koja me zasmejala je bila da ga je lopta iznenadila i da je instiktivno pokusao (nisku loptu) da ubaci u gol sa nekih dva metra, ali bez uspeha. Prvo, zamislite centarfora koga je lopta u petercu iznenadila ! Valjda je razmisljao o uticaju klasicne engleske knjizevnosti na razvoj moderne evropske misli, kada se odjednom lopta stvorila tu negde, pa ga je iznenadila, onako udubljenog u misli ! Drugo, zasto je pokusao “instiktivno” da nisku loptu odigra glavom a ne nogom ? 

Druga njegova izjava, koja me je zabrinula, jeste da “narod moze da bude ponosan na igru reprezentacije na ovom SP”. To me je bacilo u duboko razmisljanje: na koji to narod misli ? I na sta to treba da budemo ponosni ? Izgubili smo dve utakmice, dobili jednu, gol razlika 2:4 ( sve isto kao i Nemacka samo sto su Nemci ocajni a ovaj nas junosa je ponosan). Ili mozda treba da budemo ponosni sto je on u kaznenom prostoru Brazila, u odlucujucem trenutku, dosao do veoma vazne spoznaje, koja treba da predstavlja proboj u duhovnom razvoju naseg naroda. Ne znam ... ali me brine taj njegov ucinak i iz njega proizilazeci ponos ...

Link to comment
Share on other sites

Kreten ubacio klince u odlučujuću utakmicu kad treba najbolji i najiskusniji da vade trnje iz onu stvar. Ko da je pustio boksera da prvi meč ima sa Tajsonom.

Ali tako je kad udju menadžeri u svlačionicu i narede koga će da izvede na teren. Njihove pulene eda bi ih isprodavali.

Mafija vodi fudbal. I Srpska majka takodje.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...