Jump to content


Tv 55 inca


Reborn

Recommended Posts

Blu ray filmovi novije produkcije su boljeg kvaliteta nego stari, oni se ipak snimaju 4k kamerama. Vidna je razlika, iako je film snimljen recimo 2008 godine HD kamerom i prebačen na UHD mediji da mu je slika lošija od današnjih snimaka. Tako da i taj uslov treba ispunjen da bi se dobio pravi UHD kvalitet.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 106
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Sajt koji sam linkovao za sva 4K izdanja ima info o kom tipu transfera je rec.

Da bi bio pravi 4K ili mora da bude sniman UHD kamerama + da je sav CGI radjen u 4K ili vecoj rezoluciji ili da bude odgovarajuci transfer sa analognih 35/70 mm traka (4K skenovi negativa).

 

Nazalost, neki filmovi nece verovatno nikad ugledati pravo 4K izdanje. Najvise mi je krivo zbog LOTR-a. Tu je  problem to sto je kompletan SFX/CGI materijal radjen u 2K.

Link to comment
Share on other sites

18 sati ranije, Reborn said:

Dijagonala mi je najmanje sporna. Tad mi je i 42 na prvi utisak delovala veliko, a sad ako je zavisno od mesta gledam sa 4m vec mi je mala, tako da mi 55 deluje nekako optimalno sa 3-4m udaljenosti. 

I 4k se namece kao razumno resenje, pre desetak godina jedva su mogli da se nadju neki full hd ripovi starijih klasika, a danas za bukvalno svaki film vredan paznje moze da se nadje kvalitetan snimak. E sad bas da ce biti navala remasterizovanih izdanja u 4k ne verujem ali do tad 1080p vrsice funkciju. 

E ono sto je sporno jeste tip panela. Oled je duplo skuplji... a kao i kod svake tehnologije duplo skuplje ne znaci i duplo bolje... 

Ne znam sta Sony ima u ponudi... oni mi nekako cenovno dodju izmedju led Lg Samsunga i Oled modela?

Uzmite u obzir Sony kd 55xe 9005..... najbolji tv ispod 1200e

Link to comment
Share on other sites

@DejanM - Tačno tako. Ali isto tako postoji isti broj onih koji na sva zvona oglašavaju da ima nešto novo i da je sad to dobro. Priroda je to tako podesila da nas ima u proporciji.

Ta druga strana je bila vrlo grlata kad su počeli da stavljaju 3D tehnologiju u televizore? I, gde je sad ta tehnologija?

Ja sam tu pozadini i gledam šta dve strane rade.

-----------------------------------------

Inače sad vidim da moraš biti dobar guglaš da bi našao neki 32/384 snimak.

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, vdzele said:

@DejanM - Tačno tako. Ali isto tako postoji isti broj onih koji na sva zvona oglašavaju da ima nešto novo i da je sad to dobro. Priroda je to tako podesila da nas ima u proporciji.

Ta druga strana je bila vrlo grlata kad su počeli da stavljaju 3D tehnologiju u televizore? I, gde je sad ta tehnologija?

Ja sam tu pozadini i gledam šta dve strane rade.

-----------------------------------------

Inače sad vidim da moraš biti dobar guglaš da bi našao neki 32/384 snimak.

Ima istine u tome sto kazes. Napredak u tehnologiji ne ide linearno unapred - postpoje i iskoraci unazad i iskoraci u stranu. 3D je bio iskorak u stranu i nije zaziveo jer je trebalo koristiti naocare.

Sto se 32/384 tice - mislim da je tu problem u studijima za snimanje. Oni jednostavno ne mogu da prate takav razvoj i tu postoji odredjena doza inercije uslovljena verovatno finansijskim aspektom. Ali 24/192 nije vise retkost ... kao ni DSD.

Link to comment
Share on other sites

Ja tv slabo gledam na mom najvise igram xbox a imam tv od 42'' JVC koji pusta 1080p. 
Iskreno ne vidim potrebu za tvom od 4k jos uvek, sa obzirom da jako malo medija koje ja licno konzumiram uopste pusta 4k. 

Sto se velicine tice, 40-42 inca sa razdaljine od 4-5 metra je sasvim dovoljno pa i 6-7 metra kako mi je u dnevnoj sobi. 
Ne vidim potrebu za vecim tvom.

Sa druge strane projektor je mnogo bolja kupovina ako vec neko tezi za velikom slikom, jeftiniji i prakticniji, moze i na terasu uvece. 

Mislim da je bolje uloziti u tv sa boljim panelom, koji ima bolji kontrast nego u ove jeftine televizore velike rezulocije koji trenutno ne koriste puno jos uvek osim ako neko ne kupuje 4k filmove ili strimuje 4k netflix..
ili sacekati jos god dve da im se cena obori. 

Link to comment
Share on other sites

On 14.6.2018. at 20:54, Delija said:

Cena je vec prilicno oborena, samo mi zivimo u pogresnoj drzavi.

https://www.amazon.com/TCL-55S405-55-Inch-Ultra-Smart/dp/B01MTGM5I9/ref=sr_1_1?s=tv&ie=UTF8&qid=1529329164&sr=1-1&refinements=p_n_feature_keywords_three_browse-bin%3A7688788011%2Cp_n_size_browse-bin%3A3578042011

izgleda da si u pravu, ovoliko sam ja platio moj 1080 pre godinu i po.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Koristeci trenutnu cashback akciju Panasonic-a, kupih upravo Panasonic TX-55FZW804 model. To je OLED 4K. Dugo sam se razmisljao da uzmem jos bolji model 954 medjutim odustao sam iz vise razloga: prvo, taj bolji model je bolji uglavnom u audio segmentu (ima sound bar sa ukupno 80W ) i upravo taj sound bar me nije ubedio. Ja sam zamisljao da ce pomocu tog sound bara da se dobije dobar prostorni efekat pa sam cak razmisljao i o tome da bih mozda potpuno izbacio iz sistema AVR i nekoliko zvucnika, medjutim, iako napravljen od strane Technicsa, taj sound bar ne zvuci nista posebno  a o nekoj posebnoj prostornosti nema govora.

Ekrani su kod oba modela isti, tako da sam na kraju odlucio da zadrzim AVR sa svim svojim zvucnicima (7 komada), a da TV obavlja onu funkciju za koju je do sada i bio namenjen.

TV cu montirati za koji dan na zid i onda javljam o konkretnim utiscima.

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, gvlada said:

Да ли си стварно очекивао да било какав саундбар може заменити авр и праве звучнике лепо распоређене у просторији?

Свака част на тв!

Pa dopala mi se ideja da sound bar + TV zameni AVR + x zvucnika. To u ovom slucaju ne funkcionise tako kao sto sam se ja nadao.

Slusao sam i najnoviji i najbolji model Sony OLED TVa. Sony ima interesantan koncept: oni koriste ekran kao glavni zvucnik dok se pozadi nalaze 2 subwoofera. Taj Sony zvuk je za klasu bolji od Panasonic-ovog ali mi se principijelno ne dopada ideja da ekran radi kao membrana zvucnika. Mozda sam staromodan ali cinjenica da ekran vibrira sve vreme (iako se to ne primecuje) unosi odredjeno nespokojstvo u mene ^_^ Interesantno je pri tom da Sony preporucuje taj sistem kao zamenu za srednji zvucnik - sto po meni takodje nije neko posebno resenje, jer vam opet treba najmanje dodatnih 4 zvucnika.

U principu TV vec sada moze da fingira i kao streamer, i kao recorder, ali sam se nadao da moze da pokrije i celokupni audio spektar. To medjutim jos nije moguce i ja sam zbog toga ostao sa svojim starim AVRom i zvucnicima.

Link to comment
Share on other sites

По квалитету звука до неће бити могуће, макар до неке стар трек технологије. Чуо сам неке (не баш јефтине) саундбарове али то је било далеко испод почетних комбинација авр и звучника.

Link to comment
Share on other sites

Prvi utisci o Panasonic TX-55FZW804 su jako povoljni. UHD materijal sa Netflixa izgleda fenomenalno. HD kanali su takodje odlicni s tim sto se medju njima mogu primetiti razlike: neki imaju bolju sliku od drugih. Obicni kanali ne izgledaju bas najbolje a to je verovatno i posledica cinjenice da kada vidite sliku sa 4K sadrzajem, onda vam ova SD varijanta izgleda jadnjikavo.

Aktivirao sam ARC (Audio Return Channel) i to radi sa mojim Denon AVRom odlicno. Ne samo da se stedi jedan kabl, vec je i komunikacija izmedju ova dva uredjaja automatizovana. Npr. kada ukljucim TV pa onda AVR, TV automatski ugasi svoje zvucnike a ton prebaci na AVR, koji se takodje automatski namesti na odgovarajuci ulaz. Glasnoca se onda podesava ili na daljinskom za TV ili na daljinskom za AVR. Kada ugasite AVR ton se automatski vraca na zvucnike TVa.

TV ima pristojan set preinstaliranih App-ova od kojih su za mene najvaznije Netflix i Youtube. Netflix moze da se aktivira i direktno dugmetom na daljinskom, sto je za moju suprugu veoma vazna opcija.

Ima jos dosta zezalica na ovom TVu, tipicnih za danasnje smart sprave: snimanje na zakacen USB disk, prebacivanje slike sa tableta direktno na TV, Media player i za muziku i za filmove, ... itd. Sve u svemu: ja sam zadovoljan.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...