Jump to content


DAC- network player Raspberry komb.


montenegrino

Recommended Posts

Jos nista za sad...ne zuri mi se. Razmisljam o onom plejeru sa boss dac-om na raspbery pi platformi. Citao sam da su implementirali neko rjesenje oko napajanja da ide nesto u tri kanala,radi smanjenja suma. Ali opet,ako usb ne valja, ne znaci mi puno. Mozda iskombinujem sparky sa nekim drugim dac-om sa kojim je kompatibilan. Sta mislite da li je velika razlika u kvalitetu ovakvih dac-ova uporedjujuci sa dac-ovima kineskih proizvodjaca (s.m.s.l. i dr sa aliexpressa)?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Moj predlog je umesto ovih Pi kombinacija, jedan Thinclient PC (recimo HP T5740) ima jači procesor od RPi-a i na njega možeš da instaliraš šta hoćeš od OS-a i da prikačiš HDD (ima na netu i kako u njega da se ugradi 2,5" HDD) i neki USB DAC. Sve bolje i komfornije od sklapanja RPi kombinacije.

Link to comment
Share on other sites

Regularan predlog,
Ali da li je potreban jaci procesor za Linux Audiophile player Volumio? Tu je dodatna mSD kartica do 32GB i i eMMC slot do 64GB za OS? Ovde je za razliku od Hp Thinclient-a ogranicen na Linux ili Android. Dva nezavisna USB slota, ethernet... Kratke veze, separatna napajanja, moze da dokupi predlozeni reClocker i Isolator za galvansko odvajanje i eliminisanje jitera...

https://diyaudiocart.com/Allo-Isolator

Sta taj Hp T7540 ima od procesora - Intel Atom N280 1.66GHz naspram ARM Cortex A9 Quad Core 1.1GHz? Kolika je realno razlika?

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Jedno pitanje, da ne otvaram novu temu... Ovi kineski dac-ovi koji imaju usb ulaz,ali ovaj kompjuterski, da li se moze na njega spojiti Android TV box I koristiti kao transport, I da li takva varijanta pretstavlja usko grlo kad je u pitanju kvalitet zvuka?

Govorim o dac-ovima tipa topping D30, smsl Sanskrit I slicnim, klase 100-150 usd

 

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...