Jump to content


KEF Coda 9 vs JBL MX1000


venomous

Recommended Posts

Pozdrav svima,

Nadam se da nisam promašio temu pošto je ovo ipak pitanje - da li da kupim umesto "šta da kupim". Ovako, moj trenutni setup je: Harman/Kardon AVR4500 + JBL MX1000, povezano na komp. i Asus Xonar D1 zvučnu kartu.
Interesatno je da sam probao preko optičkog kabla i uporedio DAC na HK... i iznenadilo me je da se Xonar uz lepo podešen EQ čuje dosta bolje, nekako bistrije i direktnije.

JBL MX1000 zvučne kutije koje imam nisu ništa posebno, evo KP je trenutno pun takvih i onih iz TLX serije. Kod njih mi se dopada to što znaju da se spuste dosta nisko i bass je prisutan skoro svuda gde treba da ga bude,
elektronska muzika je uz njih zabavna, ritmovi živahni, za filmove mi SUB i ne treba - izgleda da su na HK baš lepo legli. Ono što mi ponekad smeta je njihov midrange, jednostavno se oseća neko rupa u tonu od reprodukcije
izraženijih bass nota do visokih, pa vokali zvuče mutno i nekako neprirodno, kao i ostali instrumenti koji leže u tom midrange-u.

Juče sam listao KP i naiđem na ovaj oglas za KEF Coda 9:

KEF Coda 9


Pročitao sam skoro sve o njima što je Google imao da ponudi, kao i neke stare review-e, uglavnom su ih pohvalili. Da li neko od vas ima iskustva sa tim kutijama? Želeo bih da samo ispunim taj midrange koji mi trenutno fali bez žrtvovanja bass-a. Deluje mi kao da će ovi englezi biti u stanju da to urade s' obzirom da imaju po dva 160mm drajvera - jedan za mid i jedan zatvoren kao sub za niže frekvencije, i da su zvučne kutije sličnih zapremina.

Šta vi mislite i šta savetujete? Pozdrav svima i hvala!

Link to comment
Share on other sites

Imao sam Kef C95 u kombinaciji sa Harman Kardon snagasem i pojacalom . Jako dobra starija C serija pravljena po uzoru na skuplju Reference seriju . Tada je kef radio kvalitetno a ne ko danasnja proizvodnja u kini . Nisu zahtevni po pitanju amplifikacije laki su za pogoniti . Mada kad sam ih povezao na mog Harmana tek tad su pokazali svoje pravo lice vole jacu struju da pokazu sta mogu a imaju snage . Odlicno se snalaze u vecim i manjim prostorijama . Zvuk je nutralan dinamican sa odlicnim visokim i detaljnim srednjim . Jer je visokotonac centriran u srednjetoncu . Cime se dobilo da zvuk izlazi iz jednog mesta , veca muzicka scena i bolja zvucna slika . Muzicke instrumente lepo reprodukuje i viskotonac nije napadan ne prsti a srednji ne zamaraju na duze slusanje . Tu Coda seriju sam slusao model 8 on je bookshelf zvucnik kod drugara u manjem stanu i to je jako lepo sviralo . Taj model 9 nisam slusao . Koliki ti je prostor za slusanje ?

Link to comment
Share on other sites

Pozdrav, Miskon, i pozdrav, Zek. Hvala vam da odgovorima i vremenu. Da, čitao sam o toj seriji, to su UniQ drajveri i pokazali su se kao dobri što se tiče zvučne slike. Pronašao sam na KP i ove, sa UniQ drajverima, od tog prodavca sam inače kupio Harmana:

KEF Q35

Kod ovih mi se ne sviđa  u kakvom su stanju kabineti (i piše da su u malo lošijem stanju), ali ako vredi truda, to se da rešiti, bitno da su drajveri ispravni. Prostorija je 35m2. Da bitno je da visokotonac nije previše izražen, to baš brzo smori uši, plašilo me da nisu previše "bright", onda je ok.

Link to comment
Share on other sites

Ta Q serija je pravljena kao naslednik C serije . Dobro je uradjena i kao sto kazes UniQ drajveri sa istim zvukom . Zvucnik koji si video mi deluje mali za prostor od 35 kvadrata. Ja sam C95 slusao u 30 kvadrata i to je punilo prostor samo tako i jako lepo sviralo. Vole prostor da prodisu i pokazu sta mogu . Pre bih isao na stariju Kef C seriju ili Reference jer se tada radilo kvalitetnije i bolji su zvucno od novijih Kefova .

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...