Jump to content


Revox B261


Recommended Posts

5 minuta ranije, Willi Studer said:

Da bi uhvatio više stanica sa tom antenom, spusti potenciometar STATION THRESHOLD na nulu. Indikator nema veze sa sijalicama. On je vezan za IF stepen i za procesorsku ploču. Da li kazaljka za biranje stanica radi levo-desno pri promeni frekvencije?

 

EDIT: jel radi stereo prijem?

Radi kazaljka koja je desno od signal strength kazaljke. Radi stereo prijem. Probao i sa STATION TRESHOLD na nulu kao i TRESHOLD STEREO. Samo kazaljka signal strength ne radi. E sad, ja sam ga pre ukljucivanja otvarao da vidim gde su mu lezista za sijalice pa se bojim da nisam onaj limeni poklopac na sijalicama kad sam vracao mozda ukljestio nesto sa njime.

Link to comment
Share on other sites

34 minuta ranije, Willi Studer said:

Antena je svakako loša ali indikator mora da pokaže neki signal i kada se zabode prst umesto antene.

Proradil je skala SIGNAL STRENGTH. Promenio sam lokaciju tuneru, otvorio ga, pregledao, ponovo skinuo limeni poklopac i vratio i proradila je. Ono sto sam primetio je da su se kablovi odmah iza uticnice za antenu, iznutra dodirivali pa sam ih malo razdvojio. Izgleda da je tu bio problem. Hvala na pomoci svakako dragi Willi. Uspeli smo. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
On 19.1.2019. at 15:33, Willi Studer said:

Pa čestitam na kupovini, divota za gledanje, a i za slušanje. Biće tu malo posla i ulaganja za svaki od ova tri uređaja da bi baš nagradili zvukom i funkcionisanjem.

A vec je pojacalo B251 pocelo da zeza. Naime, kad ga iskljucim ili daljinskim ili na power dugme pojacalo se iskljuci ali ostanu da gore lampice na selekciji. Recimo ako sam na aux aux i ostale lampice gore pa moram da ga ukljucim i iskljucim opet. Jel to neki velik problem? 

Link to comment
Share on other sites

On 19.1.2019. at 15:48, picturesd said:

Trebam naci adekvatnu antenu, mislim da ova dipol antena koju vidite na fotografiji nece "hraniti" signalom tuner. 

Tako je. Disk sekcija od kad sam dobio pojacalo nije radila pa slusam cd plejer na sekciji aux a tuner sekcija kad ukljucim sistem radi ali kad se ugreje sve tuner sekcija prestane pa sam tuner prebacio na tape 1 sekciju. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Poštovani gospodine Willi Studer. Zamolio bih Vas za savet na koliko je po Vašem iskustvu (za naše stanice) prosečno najbolje da podesim “potenciometre” na Revox B 261 tjuneru:
1. THRESHOLD STATION i
2. THRESHOLD STEREO?
Takođe me zanima da li utiče na kvalitet zvuka gde sam Interconect ”ubo” u variable ili fixed output?
Unapred zahvaljujem na odgovoru.

Link to comment
Share on other sites

Obe osetljivosti su stvar ličnih preferenci i kvaliteta prijema na određenoj lokaciji. Threshold station ima uticaja samo kada radite automatsko ili ručno traženje na to da stanice ispod određenog intenziteta pređe, odnosno ne konstatuje kao stanice i ja to držim na nuli. Threshold stereo aktivira stereo prijem na zadatom intenzitetu prijema a sve ispod baca na mono. To sam podesio prema kvalitetu prijema Radio Novog Sada 1 sa Čota (87,70, jačina signala 5) ispod koga je sve mono da bi bilo slušljivo sa svojim nivoom smetnji, i koliko sam sada pogledao, on je negde tek preko petog podeoka.

Fiksni izlaz je direktniji jer varijabilni ide preko potenciometra. Kod mene fiksni ide u pojačalo a varijabilni u ADC kada hoću da snimim neku emisiju.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Selektivnost i osetljivost su dva ili-ili kod tjunera. Prvo služi za gradsku sredinu u kojoj je gustina susednih stanica veća a emiteri bliži, dok je druga za ruralnu sredinu sa manje stanica ali i sa udaljenijim emiterima. Izbor zavisi od konkretne pozicije i stanice a treba da se čuje razlika i odabere bolji prijem po sluhu.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...