Jump to content


Preprodavci vinila - podivljali ili ne?


ketklou

Recommended Posts

Pozdrav svima. Pratim temu od pocetka, kupujem i prodajem. Cena je cena! Svako je kroji po svojoj meri. Nekome ce biti suluda, drugima pak povoljna. Kada smatram da je nesto preskupo, trazim jeftinije i tu vise ne bih zalazio. Ocena stanja je glavni faktor dijagnostike "ludosti"! Razumem da se arsini razlikuju od coveka do coveka ali ako raspon razlike dostigne vece razmere, radi se ili o neznanju ili o bezobrazluku.

Kao kupac, cini mi se da sam do sada dao dve negativne, trebalo je kud i kamo vise. Jednu iz razloga sto je covek oglasio nemacko izdanje a poslao domacicu pa jos bio i bezobrazan, druga nema veze sa plocama.

Kao prodavac, covek mi je vratio plocu, na moje oci je poljubio i rekao da su prve numere neslusljive, sto kod mene nije bio slucaj jer sam je potom isprobao na jos dva gramofona. Kad sam je vratio u prodaju sa istim opisom uz dodatak da jedna musterija nije bila zadovoljna, on se ponovo javio, izvinuo, prokomentarisao kako zna sta je bio problem i opet kupio. U drugoj situaciji, covek nije bio zadovoljan plocom koju sam ocenio sa trojkom i vratio mi je. I, treci slucaj, covek kupuje plocu koju sam ocenio sa VG, realno je i VG+ ali na jednoj numeri na kojoj su samo vokali, inace radi se o Incredible String Band, primetan je neki mestimicni pozadinski sum iz golim okom nevidljivog razloga. To je i navedeno u oglasu a ocena spustena. Covek kaze da se duboko razocarao, nije kupovao ploce 20 godina i sad da mu se desi ovo?!? Kaze, nece vise nikada kupovati ploce, na sta sam ga ja zamolio da nastavi i proba kod drugih prodavaca 😉, izvinuo mu se i ponudio povracaj svih troskova. Odbio je.

Zasto sve ovo pisem? Niti se zalim, niti hvalim, niti reklamiram. Mnogo je skarta, neznanja i bezobrazluka a malo negativnih ocena! Greske se desavaju. Kada se prodavac izvini, pokrije sve troskove a pritom nije pogresio za dve ocene, trebalo bi mu oprostiti, mozda pokusati i ponovo kod istog. U slucaju bezobrazluka, negativna ko vrata!

Mnogo toga se da zakljuciti i po fotografijama. Pogledas fotografiju omota pa procitas opis i sve je jasno. Sam ton i sadrzaj oglasa pa cak i asortiman ponude mnogo kazuju i o prodavcu i o samom kondicionom stanju ploca.

Izvinjavam se ako sam udavio, sve najbolje! :cheers

Link to comment
Share on other sites

meni je dovoljno da vidim na kakvu površinu stavljuju ploče koje izvade iz omota za fotografisanje...mada pišem bezveze, niti kupujem bilo šta od nosača zvuka i slika na kp niti imam nameru...našao sam na limundu nekog tipa sa zelenog venca čini mi se, koji čak ima neke cd-ove koji bi me zanimali, ali je tekst oglasa arogantan do bola...tipa, nemojte da me pitate jel su originali, jer svi jesu, nemoj da se neko cenjka oko cene, robu možete da preuzmete tamo gde vam i kad mi kažemo, ma znaš šta, da je lek ne bih ništa kupio od tebe...podseća me na arogantan stav iz "no soup for you", ko se seća čuvenog sajnfilda...ha, pitaš kakvo je stanje ploče, no CD's for you!

 

to su čini mi se dve grupe, prodavci sa prevarantskim opisima, i drugi koji se ponašaju kao direktori boinga koji prodaju zlatne poluge...prvi su iritinatni sami po sebi, ali ovi drugi su mi još i gori...možda postoji i treća gde su ok ljudi, ali bar ja nemam volje za tu vrstu cimanja ako nešto ipak nije u redu...

Link to comment
Share on other sites

Svr to sto se prodaje na oglasima, sto vidim i u oglasnicima na koje se vi referirate i na njuskalu, sve mi to izgleda ili kao likovi koji nemaju pojma o plocama i hi-fiu, ali su procitali u novinama da su ploce ponovno "in", pa sad misle da bilo koji krs mogu prodati za masne pare (a realno, sve je to vise-manje krs i stapom to ne bih dirao) ili naprosto zmukljari i trgovci u najnizem smislu te rijeci. Dobro samo za izvor (tragi)komedije.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nije mi jasno zašto te čudi ovakvo formiranje cena. Ako može neka ponudi po ceni od 24000. Ako uspe da proda bravo! Ova tema je korisna kada se u njoj ukaže na prevarante i lažove a ima ih iha ha. A to koliko ko traži za nešto, pod uslovom da je dao realno stanje toga što prodaje, je njegova i samo njegova stvar.

Pogledaj cene novih LP-a kod ovlašćenih distributera. Oni cenu grade na najnepovoljniji način po kupca. I briga ih...

Kada se sabere poštarina, carina, porez i vreme čekanja poručenog LP-a iz inostranstva bude skuplje ili jednako kao na domaćem tržištu. 

Pošto želim da imam mogućnost većeg izbora naslova odlučim se da kupim od nekog inostranog dilera. A da budem iskren inat mi više ne da da plaćam preskupe naslove lokalnim prodavcima.:listen

Link to comment
Share on other sites

@lars

Uopste me ne cudi formiranje cena.

Ima i gorih od ovih, tamo neki Tiranosaurusi, Djoke i Joke...

Ovde nije problem cena kao cena nego cena za plocu sumnjivo ocenjenu... 

Mejdenovci nisu ploce drzali u vitrini nego su ih bas drljali... 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kazu ekonomisti, kad necega ima previse tome cena pada.

Na KP ima oko 20 000 ploca i na Kupindu ima oko 80 000 ploca

a cene i dalje ne da idu nanize nego bezobrazno divljaju 

Manje vise sto je vecina tih ploca krsh najgore vrste, ali bojim se da su KP i Kupilimundo izgubili svrhu... 

Kada za jedan dan vas oglas padne za 20 strana onda tu nesto ne valja

image.png.ad418f65d71851e6fda6d5638438cba6.png

Link to comment
Share on other sites

Nepotpuni komplet Birtlisa za svega 46000 dinara

Uz malo srece nabavicete Revolver, Help i Beli album za jos recimo 14 pa da zaokruzimo na 500 evra

I, mora se imati na umu da sto ploce Jugotona, lidera za hifi u ondasnjem regionu.

Elem, novi box set od 14 albuma je svega 600 dolara .... 

Za cim ste? 😁

 

 

image.thumb.png.38067ec86160902d7af492a8613594f4.png

image.png

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...