Jump to content


Preprodavci vinila - podivljali ili ne?


ketklou

Recommended Posts

Kako nabiti cenu plocama?

Dovoljno je da imas love i da ti je to zabava. Dakle, muzika te ne zanima previse, imas vec milion ploca i sada se igras. 

Moze ti se.

Juce su na Limundu tri albuma Juraje Hip koji su krenuli sa normalnom cenom od oko 700 dinara prodati preprodavcu za 2000 i nesto dinara.

''Vijao'' sam ga da vidim dokle je spreman da ide. Bio je spreman da ide daleko :D

Drzi Look At Yorself krsh vec mesecima na Kupindu za 3600 dinara i ne sme da dozvoli da to neko kupi jeftinije.

Mozemo sada ovaj novoosvojeni ocekivati na Kupindu za 3500 pa navise.

Decku je sve to smesno verovatno, a ni ne shvata kolika je stetocina. Beckoristan ko T. Rex pre asteroida.

Link to comment
Share on other sites

Ova ploča stoji, ja mislim, već 3 godine na oglasu, po istoj ceni. 
Nije mi jasno kako mu se isplati da drži ovako visoku cenu za neku izlizanu i drljavu ploču. 
SmartSelect_20220130-211101_KupujemProdajem.thumb.jpg.82950a8c848e8d212d7aa718531b2eff.jpg
Ко још слуша ту крш групу, није ни чудо што нико неће да је пазари.

Послато са SM-A500FU помоћу Тапатока

Link to comment
Share on other sites

I ne treba.

Muka mi je od tih "urbanih" shopova koji misle da su bogom dani, kao da im je klijentela tehnoloski nepismena populacija starija od 70 godina (cast izuzecima). Ja te domace shopove vise ni ne posecujem, iskreno, a verujem da nisam jedini. To je siguran put u propast, jer nema nas desetine hiljada zainteresovanih da u 2022. trosimo tesko zaradjen novac na j***** plastiku

Sent from my M2012K11G using Tapatalk
 

Link to comment
Share on other sites

Podrzavam stav.Svako zna da otvori discogs i Juno i ne treba dozvoliti da ti neko podcenjuje inteligenciju. Treba im ponekad samo to reci ako su privatni prodavci. Nekima jesam i od onda imam druge cene.

Ima recimo antipaticnih likova po berzi koje gledam 10g i nisam nikad kupio plocu od njih. Upravo zbog tog poluzelenaskog stava drzanja "izdanja","retkih i teze nabavljivih" , a u prevodu samo  recimo 20% skupljih ploca jer nisu ni retka ni teze nabavljiva . Zapravo musterija se u kolekcionarskom poslu jako lako gubi.

Evo recimo konkretan primer, pojavi se Lou Reed Transformer. Zaista redja zverka na starom izdanju po berzama. Lik trazi 4500din, ja mu kazem "da nije malo puno" ...i onda krece zvaka za neiteligentna bica kojima nas on smatra , te retka je, te bolja od novog, te pogledaj stanje(btw.taman za very good) bla,bla... Odem kuci i porucim preko discogs i izadje me 50% jeftinije ...a nedugo zatim porucim i novu na Speakers Corner izdanju koje mnogi smatraju za najbolje novo.Ispod 30eur je bilo,pa sa svim transportom ispod njegovih 4500din.

Ponekad stvarno pozelim da im u sred razgovora okrenem ledja i zamolim da probaju da dotegnu kopču ...ali ako je nadju.

Inace lik vidi da kupujem od drugih,njega pregledam, pomalo smorim sa par pitanja da proverim drzi li se i dalje zelenaskog stava, i bas nikad nista ne kupim. Cak sam i smislio da iako nadjem neki must have posaljem nekog da to odpazari za mene.

Msm meni je ovo zayebancija i hobi, njemu je hleb ..pa se zezamo svako sa svojim.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Klops said:

Generalno pratim tu i tamo ovog lika..Nemac sa ostrim engleskim :)..bas ga volim slusati..kad pogledate njegove klipove morate se zapitati, sta taj covjek INACE radi...ali evo..izgleda da je i on dobio popizditis zbog neki stvari sa vinilom :) :)

Vlasnik je (ili visokopozicioniran na lestvici) marketingške agencije.

Pratim ga dosta dugo, mislim da sam pogledao skoro sve video klipove na njegovom kanalu i tamo gde je gostovao. 

Ovaj video je drugi u nizu njegovih videa koji mi i nisu baš legli... Prvi je bio onaj gde je "napao" vlasnika In Groove Records-a (isto ima YT kanal) da baš i nije objektivan kad radi review izdanja Electronic Records Productions-a (ERP) jer on u stvari ne može da dođe do njihovih izdanja da ih prodaje u radnji i da su videi koje on snima (obojica se zovu Michael) možda više reklama za njegovu radnju nego što je objektivno salgedavanje izdanja i blablabla... 

U svakom slučaju kreirao je tzv. "internet dramu" koja generiše komentare i preglede a samim time vuče koeficijent monetizacije itd. Ne treba posebno reći da se na taj njegvo video 99% gledalaca nije slagalo.

Ovaj sad video je isto tako "Jao, znate... ploče su skupe... šta mi radimo... pa da li ovo ima smisla..." Pa dobri moj kad si pokupovao sve što si želeo da kupiš i sad ne znaš šta ćeš. Kolekcija ti velika, imaš praktično sve što si želeo da kupiš plus redovno pre-orderuješ sva audiofilska izdanja i objavljuješ vido klipove na YT na dan kad oni izađu u prodaju. Ti klipovi ti donose zaradu od kojih sad kupuješ ta skupa izdanja...

Hoću da kažem da je sad dovoljno narastao za svoju ciljnu grupu gde mu monetizacija donosi solidan prihod a da bi ostao aktuelan mora da smišlja novi sadržaj da bi održao i dalje razvio kanal. S tim u vezi dešava mu se da napravi nešto što barem meni ne legne - evo, izgleda učestalije. 

Pusti ti nas Majkl da sami kupujemo ploče odakle hoćemo, kako hoćemo i da plaćamo koliko smo spremni da plaćamo... pa bože zdravlja, kad nam kolekcija bude kao tvoja onda ćemo da se zapitamo da li ovo ima smisla i da li treba čekati za repress ili uzeti neko ranije izdanje. Ok, tema je uvek akutelna generisaće komentare, rasprave, pitanja i preglede... cha-ching!! Stiže i kinta!

Da ne budem pogrešno shvaćen - OK je lik, sam plaća ploče za koje radi videe i daje svoje mišljenje. Sve je na mestu. Samo mislim da malo ni njega ne zaobilazi "internet slava i fama".

Link to comment
Share on other sites

Evo, sad ce sedma godina kako ovaj prodavac (koji inace smatra da je normalno da ploca za deset evra susti i krcka)

drzi ovo cudo iz nemacke robne kuce sa potpuno istom cenom. 

Radi se o ploci koja u takvom stanju jedva da vredi jedan evro.

Pre sedam godina, cena od 4,5 evra je bila skroz nenormalna, sad to vise nije tako strasno.

image.png.3f83c9679e6f448ef75f36499fc22ed7.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...