Jump to content


Preprodavci vinila - podivljali ili ne?


ketklou

Recommended Posts

Neverovatno da tog Haustora nema na discogsu nijednog.Tamo inace treba proveriti svaku cenu.Ja sam dosta puta platio tu skolu sto nisam.Platim manje interesantan jazz album 15-20eura i onda ga vidim za 3-4 eura na discogs.To mi se vise ne desava.Kad bi svi mi sa malo vise opreza kupovali i prodavci bi bili drugaciji sa cenama.Mnogi su kako kolega rece "podigli nogu za potkivanje" ...a pojma nemaju o plocama.Oni koji znaju svaka im cast,vec mi je par prodavaca isto discogs pominjalo kad imaju plocu koja je jeftinija nego tamo...a te šabane sto su te prljave ploce najcesce i unutra unistene izvadili iz memle necjeg podruma pa stavili na KP samo treba ignorisati 

Link to comment
Share on other sites

3 sati ranije, HMrules said:

Recite mi da li je ovo realno? 

https://www.kupindo.com/Ploce/57600311_LP-HAUSTOR-TRECI-SVIJET-KAO-NOVA-

Inače jednom prilikom sam na berzi na video ovu ploču u top stanju koja je koštala 50-60e. 

Ako eliminišemo ove što podižu nogu da budu potkovani, podsetio bih na činjenicu je da je starih ploča sve manje i manje.
ExYu rock-a pogotovo.

Cene će divljati kako se postojeće ploče budu trošile. Dojmim se da će baš ExYu rock biti sve skuplji i skuplji na našem tržištu.

:(

Link to comment
Share on other sites

Slažem se, generalno albumi Haustora, EKV-a, Partibrejkersa i još nekih bendova su baš na ceni a cena raste kako vreme prolazi, ja sam možda najskuplju ploču platio 50-60e i to je neka granica preko koje ne bih išao, sad što preprodavci dižu cene u nebesa zbog trenutne popularnosti vinila je već druga priča. 

Link to comment
Share on other sites

7 sati ranije, NShappy said:

Ako eliminišemo ove što podižu nogu da budu potkovani, podsetio bih na činjenicu je da je starih ploča sve manje i manje.
ExYu rock-a pogotovo.

Cene će divljati kako se postojeće ploče budu trošile. Dojmim se da će baš ExYu rock biti sve skuplji i skuplji na našem tržištu.

:(

Ovo je otprilike suština, s tim da će cene ići na gore do nekog momenta, bez obzira na ponudu koja će objektivno biti sve lošija i lošija. Sve je stvar ponude i tražnje u datom okruženju. Ako para bude manje i cene neće baš divljati i ići na gore tek tako, pošto se onda ništa neće ni prodavati (što je već sada uglavnom tako).

Moje predviđaje je da će ekonomija posle korone krenuti na dole, tako da cenim da će i sve ono što nije nasušna nam potreba da krene da kliza sa ciframa. Videćemo, možda grešim, ali moja prognoza je da će cene vrlo brzo krenuti da padaju.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Evo kako izgleda klasicna prevara: Prva slika je sa postavljenog oglasa, druga slika je ista ta osvetljena u ACDSee... Ocena omota i vinila je stajalo odlicno ocuvano, cena 500 dinara sa napomenom da je ploca vrlo retka sto bas i nije tacno...

19402194_426591094406799_3833983233072509899_o.jpg

19400251_426586927740549_2644146811454556540_o.jpg

Link to comment
Share on other sites

On 6.6.2020. at 23:13, Mostly Harmless said:

Ajmo kolekcionari...
https://www.kupujemprodajem.com/miroslav/svi-oglasi/159293/1
Sent from my SM-G970F using Tapatalk

Edit Infidel: OBAVEZAN SCREENSHOT OGLASA

Miša Blam Sećanja 

(Kao novo - nekorišćeno)
Miša Blam Sećanja
Cena: 500,00 €
Viđeno: 50 puta
Prati: 1 korisnik
 
IMAM OVU  :bounce:banana PA JA SAM BOGAT, BOGAT, BOGAAAAAAT ....
Link to comment
Share on other sites

Dok vi berete brigu o ekstremnim primerima rariteta  ili precenjenih krševa na berzi bila fina rasprodaja.Bilo je i novih i near mint polovnih po 10E,al' stvarno NM.Ljudi koji moraju da misle o poslu i troskovima misle i reagujuu kriznoj situaciji da im radnja prezivi zbog troškova,a ovi mastači sa KP moraju da maštaju. ...svako svoja posla gleda.

Doduse ta retka izdanja ponekad i nadju kupca.Meni je recimo ponudjeno od trgovca odkup Rex Ilusivii po 100eura, a unovčio sam na berzi fino(u zameni) par domacica.U smislu za mene 7 manje bitnih domaćica za 5 srednje skupljih japanaca(od 20-25eura).Razumem da je fino imati u kolekciji paket Aranzman i sl. ali ako se to nije naslo na gramofonu 20g.  ne treba mi vise. 'Oćem reći... ima očigledno kupaca za te skupe domaćice.Ako meni trgovac plati 30eura P.Aranzman ne verujem da mu je za ukras.Razumem uvek i interes da se kroz zamenu jos bolje prodje,ali nisam ni od tih likova koji ce to sami da stave na KP i da cekam mesecima dok me neko ovde pljucka.Meni od malo para vise u novčaniku mnogo vise znaci 10 novih ploča u povratku sa berze u naramku.

 

Link to comment
Share on other sites

Mislim da niko i ne kupuje te ploce.Na Kupindu godinama stoje ploce a imaju visoku cenu.

Ja ponekad nesto prodam iz licne kolekcije da bih kupio drugo nesto.Gledajuci druge cene istih ploca mislim da sam dao nizu cenu i tako uspevao da prodam.Sad imam oglas i na forumu i na kp ali i pored odlicne cene ne uspevam da prodam.

Ako hocete da prodate postavite normalnu cenu ili ce oglas da stoji godinama.To je moje iskustvo.

Link to comment
Share on other sites

On 22.6.2020. at 11:43, zeljko1974 said:

Da li je ovo realna cena ili covek samo ne zeli da je proda .... 299 eura !!!!!

Sta kazu vinyl strucnjaci .

la s.JPG

Ploča je štampana u 500 primeraka, od kojih je pitanje koliko ih je preživelo, pa još NM stanje.

Muzika nije nepoznata, daleko od toga.

Da li vredi 300€? Ovde je sve nenormalno i van svetskih tokova, pa i ovo. Krug potencijalnih kupaca je sužen, ali ako naiđe solventan poštovaoc grupe, otićiće.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...