Jump to content


Audio Analogue vs Aura - razmisljanje naglas


kukurikuyu

Recommended Posts

Pozdrav svima,

struckao sam previse novca u zadnjih xx godina u trazenju i eksperimentisanju i zeleo bih konacno da se smirim sa time (trenutno sve rasprodajem) i sklopim sistem od nule.

Ironija je da od kad poceh da jurim "zvuk", muziku prestadoh da slusam!!! Sistem mi uvek rasparen, neuparen pa se sve svelo na  mobilni + Sennheiser slusalice  :screwy

Soba ~16m2 (4,10 x 3,80), slusa se sve moguce osim narodnjaka, rock, pop, blues, jazz, vokalna, duhovna, instrumentalna, ambijentalna...sve zavisi od raspolozenja.Mislim da je za velicinu sobe 2 sistemska bookshelf kutija idealna.  Budzet nisam naveo, zeleo bih da struckam sto manje ali recimo 500-700EUR, manje-vise.

Nesto razmisljam u sledecem pravcu :

-  Audio Analogue (na KP imaju Puccini SE i Primo Settanta) + neke kutije i stalci.

- Aura VA50 ili AUV80SE (obe imaju na KP s tim sto je jaci model prepakivan iz nepoznatog razloga pa mi je sumnjivo) + B&W CDM1SE

 

Pitanja: koje kutije se "gadjaju" sa Audio Analogue pojacalom? Negde sam procitao Monitor Audio ali ne smem 100% da tvrdim. Mozda i Focal...ne znam.

Zanimaju me vasa misljenja, saveti, pogotovo clanova koji su imali prilike da poslusaju Audio Analogue i Auru, koje zvucnike uzeti, na sta obratiti paznju prilikom kupovine i sl.

Dakle trebaju mi all-rounder kutije  (koliko je to moguce) i solidno pojacalo....eventualno ako ovo nije bas neki izbor, dajte alternativu.

Ne mora biti sve idealno jer ni ne moze, samo neka bude dovoljno dobro.

Hvala unapred!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Imao sam Auru VA-40 i VA-150, to su nenormalno dobra pojačala za te pare, samo bojim se da ćeš teško naću neku Auricu koja nije "gorela". Jako lepo se slažu sa Kef, Tannoy i B&W zvučnima, jednostavno VA-150 razbija, sa B&W Matrix 2 S2 zvučnicima to je bila fantazija kod mene. Kad mi je jednog dana dunulo da menjam sistem debelo sam zažalio i za Matrixima i za Aurom, ali ne znaš sta imaš dok ne izgubiš, staro pravilo. Tako da ti predlažem za tu kvadraturu B&W CM1 (moje bivše kutije, ja sam se menjao a vidim da su opet na KP) i neku od tih Aura sa KP, ako nisu budžene biće to super. CM1 SE sam slušao i taj zvučnik mi se uopšte ne dopada. Ima tu još milion opcija ali za ovu proverno znam da će biti dobra, a uklapa ti se u budžet. CM1 je all-rounder sa neverovatnim bassom, mana im je samo što treba da se odalje od zida što više, inače jako dobar mali zvučnik sa velikim zvukom. Nadam se da sam ti bar malo pomogao.

Link to comment
Share on other sites

CDM1 SE sam bas izabrao zbog prednjeg bas refleksa i lakseg pozicioniranja u prostoriji (i saveta jednog poznanika). Dok ih ne cujem, ne mogu da ocenjujem, ali sigurno ima ljudi koji su ih slusali i imaju sta da kazu.

Hvala na savetu za Auru :thumbsup2....i da cujem sta drugi imaju da predloze.

Link to comment
Share on other sites

Saglasan sam, sa kolegom Dragecom za B&W CM1. I meni se više dopao zvuk standardnog modela, uparivanje sa aurom nema greške. Što se tiče Audio Anlogue Puccini izuzetno pojačalo, malo toplijeg karaktera to jest lampaškog zvuka. Za njega, neke kutije svetlijeg zvuka, tipa Focal, Cabasse.......

Link to comment
Share on other sites

I ja sam skoro slušao b&w cm 1 , zaista traže da se dosta udalje od zadnjeg zida i pored toga imaju malo naglašen bas koji mi se uopšte nije svidio. Moja preporuka je da poslušaš dynaudio emit 10 , bolje izbalansirana zvučna kutija od b&w cm1 i mogu  znatno blize da se prislone zadnjem zidu iako im je bas reflex port pozadi .

Link to comment
Share on other sites

Hvala svima na savetima, pomogli ste da prelomim.

Nakon dosta premisljanja........pazaren Audio Analogue  Puccini SE.

Kad stigne pojacalo, idem u potragu za kutijama. 

Ukoliko neko zna sa cime se dobro uparuje (osim Sonusa) i slusao ih je , molim neka napise (firma i model).

 

Hvala! 

Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, microfarad said:

Audio Analogue dobro svira, sa kutijama malo svetlijeg karaktera, npr... Cabasse i Focali novije generacije....takođe dobro radi i sa BBC monitorima malim Habarthom 3 ili Spendorom S3/5R.....

Hvala na savetu! :thumbsup2

Focale sam imao i slušao, najverovatnije ću njih potražiti. Spendor i Focal trenutno ima na KP kod jednog prodavca, ali su cene muške (Focale redovno pratim tako da znam za koliko  su prethodni modeli prodati).U medjuvremenu sam napravio listu proizvodjača/modela kutija koje su slušali vlasnici Puccinija u komšiluku. Zatrebaće nekom kad-tad, pa nek se nadje (uz napomenu, tudji ukusi, utisci i uši, neka bude kao smernica informativnog karaktera)

Focali
Dynaudio contour 1.1
Sonus Faberi
Jamo D830/870
Jamo Concert 8
JM-Lab(Focal) electra 905 i 906
Opera Callas ili Operetta
Dynaudio Audience 42,52  
Epos???
Aurum Cantus Leisure 2SE
Jana

Najzanimljivije sam ostavio za kraj i ovo me najviše kopka. Čovek od koga sam uzeo AA Puccini SE ima Sonuse, ali mi napomenu da se izuzetno dobro "gadja" sa MB Quart 720, možda čak i perfektno (ako ne i bolje od SF concertina). Dobra stara kompresiona kutija, a kompresije baš voleem.  Dao sam se u potragu, bio model MB Quart 740 (mislim da razlika samo u većem srednjetoncu) u NS i sad je baš našao da ga proda...meni u inat:D

Ako slučajno neko ima u posedu modele 720 ili 740, i ako  je raspoložen - voleo bih da to poslušamo zajedno i proverimo gore navedeno. Možda je odličan match, mož' da bude al' ne mora da znači.

Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, microfarad said:

Audio Analogue bi i sa B&W kutijama lepo radio.:thumbsup2

Možda, nisam poslušao ali mi je napomenuto da nisu baš najbolji izbor Monitor Audio i B&W...zato je sa gornjeg spiska uklonjen MA S1 kojeg je koristio jedan od vlasnika (zapravo bio je jedini koji je koristio MA u setupu)

8 minutes ago, Kuršum said:

Od koga si uzeo taj Puccini i kolko si ga platio, ako nije tajna?

Zeljko, Zadar, Hrvatska. Audiofilski staž preko 35 god. U komunikaciji izuzetno korektan, spreman da sasluša, pomogne, posavetuje. Cena 330. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Audio analog puccini se ... Uzeo sam ga malo na test da čujem kako radi . Toplijeg je karaktera od rotela uporedjujući ga sa istim strujnim kabelom , ima dubinu ali manjak brzine i udara u mid bas-u kojeg ima rotel . Detalji , transparentnost i širina slike su veoma slični , mekši zvuk koji nije naporan na duže slušanje sve u svemu veoma dobro pojačalo .

 

83104302_605759396666127_6741198952030273536_n.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...