Jump to content


Tonearm Wire - 99,999% srebro, predlozi


srdjan_cvetkovic

Recommended Posts

Pogledao sam cenu kod Korata za Van den Hul MCS 150M5.400 din.

Il sam ja već odlepio i postao imun na HiFi cene, ali mi se čini da je to izvanredno povoljna cena za dobijeni rezultat. Pod dobijenim rezultatom podrazumevam da su prethodne preporuke i navodi tačni. U iskustva predhodnika ne sumnjam, pogotovo što se radi o preporuci za kompaniju sa kojom se retko može pogrešiti.

Nekako i mene sada svrbi dlan da se poigram u tom pravcu!? :rolleyes:

Ne bih da hajdžekujem temu, pa se odmah izvinjavam, ali obzirom da posedujem Jelco SA-50 i da sam pročitao mnogo izvanrednih iskustava o njihovom internom ožičenju, moram da priznam da se poprilično kolebam da li u opšte da ulazim u ovakvu avanturu...

Link to comment
Share on other sites

RingeRajo, po mom iskustvu bih rekao da je CU bolja opcija zvucno, imao sam u posedu SME 3009 sa srebrom i posle nje RB 300 na kojoj sam radio re-wiring sa CU, isla je ista glava. Iako je mozda 3009 po nekim parametrima ineresantnija rucka kao takva, zvuk mi je sa CU zicom zvucao prirodnije, analognije. Sa srebrom sam uvek imao onaj utisak iskricvog zvuka....E sad, ako ti je sistem zatvoren po karakteru zvuka, igraj se sa srebrom. Obirom na M&D kutije koje ne prastaju, mislim da bi se CU bolje snasao.

VDH je dobra preporuka po meni. Da li ti idu i konektor zice u headshell takodje?

Link to comment
Share on other sites

Ivcha, hvala za preporuku, otom potom, prvo da prodam Linn ručku :)

Žice bi išle u headshell, ali pošto planiram Jelco 750 ručku (a ona dolazi bez žica), ima fore da se dobro promisli pre nego se nešto uzme.

SME 3009 II je isto tako želja, ali niti ima dobra polovna na puškomet, a i da ima nije malo, dobrano skuplja o nove Jelco.

Link to comment
Share on other sites

@RingeRaja слажем се са Ивчом, испробавао сам разне типове ожичења кроз ручицу и уопште није легао MSC 150M са МЦ главом бољи звук ми је био са ММ главом. Потом је ожичење промењено са бакром е ту се слушна промена добрано приметила и са МЦ и са ММ главом.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...