Jump to content


Boje Zvuka, Banja Luka-Banski dvor, 14.-15. 04. 2018.


solaja

Recommended Posts

U organizaciji Kluba Audiofila Banja Luka-KABL, odrzana je manifestacija Boje Zvuka na kom je ucestvovalo 14 izlagaca iz BIH, Hrvatske, Srbije i Slovenije. BIH: ALL STARS AUDIO, ALF-OM/PROMET TEHNO, BANJALUČKI SAMOGRADITELJI, KONUS AUDIO. Hrvatska: ROTARYAUDIO, SUBING. Srbija: ACT AUDIO, KORATO, MIRAUDIO, SOLAJA AUDIO u saradnji sa TIGHT SOUND FACTORY. Slovenija: GALLUS AUDIO, INTEK, RF ART OF SOUND, STAMPA CABLES.

Kako je sve proteklo iz mog ugla. Kako nije bilo vremena da se izvadi ATA karnet (međunarodni carinski dokument za privremeni izvoz/uvoz robe) resili smo da krenemo na srecu , sarm i bezobrazluk. Na Hrvatskoj granici nam nije pomoglo nista od toga tako da smo morali da se vratimo i da krenemo na Sremsku Racu. To nam je oduzelo dodatnih sat vremena.  Uz ljubaznu asistenciju mlade carinice prodjosmo nekako nasu stranu i stigosmo na ulaz u Bosnu. Na carini opet traze ATA karnet a ja pokazujem papir koji smo dobili na nasoj carini. Carinik se smeje i kaze da to ne vazi. E, tu su nam pomogli sarm, ljubaznost, molba i sreca tako da smo se konacno uputili ka Banja Luci. Stigli smo tek oko 19h i imali smo taman toliko vremena da samo iznesemo urdjaje na drugi sprat bez lifta. Moram da kazem da je organizator obezbedio nekoliko momaka koji su dobrano pomogli svim izlagacima da prenesu opremu. U 20h smo otisli na organizovanu veceru koja je protekla u sjajnoj atmosferi i druzenju. Organizacija je bila sjajna. Moglo je da bude malo vise posetilaca pa da moj utisak bude kompletan ali ni to ne umanjuje znacaj manifestacije.. Sobe su bile odlicene, od velikih do taman u kakvoj smo mi bili. Mi smo se predstavili sa sistemom koji je svirao na Hi Files prezentaciji u Holiday Inn. Izvor zvuka je bio CD Sony, polu aktivni zvucnici Model B (Tight Sound Factory), pretpojacalo Grand Excellence i single ended pojacalo snage SE215W zaduzeno za srednje i visoke. Kako nam rekose trojica momaka zadnjeg dana: "Obisli smo sve sobe i ovo vase nama svira najbolje." Meni ostaje samo da im verujem jer je tamo bilo basnoslovno skupih sistema.

Nesto o gradu i organizaciji. Grad je lep, cist i mnogo mi se dopada. Organizacija fenomenalna, ljudi predusretljivi i otvoreni. Novi upravnik Banskih dvora, odusevljen atmosferom na svecanom otvaranju obecao je da ce grad sledece godine organizatorima dati besplatno prostor. Da napomenem da su izlagaci imali besplatne sobe za izlaganje, besplatne ruckove i vecere i besplatno spavanje. Hvala Miroslavu Samardzicu, Andreju Zoletu i Zeljku Kajkutu na dobroj organizaciji i gostoprimstvu. Pozivam da se sledece godine audiofili organizuju, podele troskove i posete Banja Luku koja je 3,5 sata od Beograda jer je ove godine imalo sta da se cuje i vidi. Mi se vec pripremamo za Pakrac 1. i 2. Juna.

30726641_10215005739353138_3148707354388725760_o.jpg

Link to comment
Share on other sites

Da dopunim malo uvodni post opisom zvuka našeg sistema. Soba je bila za nijansu veća od one u Beogradu, a buka iz susedne sobe povremeno preterana, ali ne može sve biti potaman, i bitno je da smo se dobro zabavili.:)

Jedina promena u postavci je bio izvor. Umesto CD plejera AKAI 69 (modifikovanog) koji nam, ovoga puta, nije bio na raspolaganju, došao je moj SONY CDP X7ESD koji je nešto zatvorenijeg karaktera. Dakle, umesto zvuka očišćenog do koske, dobili smo i nešto mesa.:D Ako su u Beogradu ponekom, ponekad, smetali preoštri visoki, ovde to nije bio slučaj. Za moje pojmove, ovo je bio odlično izbalansiran zvuk i nikakve modifikacije skretnice, niti bilo čega, nisu potrebne.

Budući da sam svestan toga da je mnogima AKAI zvuk prijemčiviji, ipak ću ubaciti sklopku za opciono utišavanje visokotonca za 2-3dB, može da ustreba.

 

Link to comment
Share on other sites

Da dopunim malo uvodni post opisom zvuka našeg sistema. Soba je bila za nijansu veća od one u Beogradu, a buka iz susedne sobe povremeno preterana, ali ne može sve biti potaman, i bitno je da smo se dobro zabavili.
Jedina promena u postavci je bio izvor. Umesto CD plejera AKAI 69 (modifikovanog) koji nam, ovoga puta, nije bio na raspolaganju, došao je moj SONY CDP X7ESD koji je nešto zatvorenijeg karaktera. Dakle, umesto zvuka očišćenog do koske, dobili smo i nešto mesa. Ako su u Beogradu ponekom, ponekad, smetali preoštri visoki, ovde to nije bio slučaj. Za moje pojmove, ovo je bio odlično izbalansiran zvuk i nikakve modifikacije skretnice, niti bilo čega, nisu potrebne.
Budući da sam svestan toga da je mnogima AKAI zvuk prijemčiviji, ipak ću ubaciti sklopku za opciono utišavanje visokotonca za 2-3dB, može da ustreba.
 


Nemoj se povoditi za tim. Sledeci put dobar gramofon i DAC (opciono sa CD transportom i kompom).
Link to comment
Share on other sites

25 minuta ranije, prophet said:

Nemoj se povoditi za tim. Sledeci put dobar gramofon i DAC (opciono sa CD transportom i kompom).

 

 

Zapravo smo to imali već sada, samo nisam znao. :D Naime, na polici smo imali Solaja Audio DAC a SONY ima digitalne izlaze. Ja sam bio ubeđen da ima samo optički, kad, vidi vraga, malopre pogledam, ima i koaksijalni. Nema veze, rade ovi plejeri kao zmajevi.

Ako se javi neko sa dobrim gramofonom i željom da učestvuje, nemam ništa protiv...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...