Jump to content


FM radio


Willi Studer

Recommended Posts

  • 2 months later...

Stigla danas ProElektronic 300-omska dipol antena sa DIN45316 balansiranim antenskim konektorima. Odmah testirano na Saba 9241 resiveru, koji ima i 75-omski antenski prikljucak, i gde je do sada bila prikacena ista/slicna fabricka 75-omska dipol antena. Prednost je na strani 300-omske antene - signal "10 od 10", sum "nula", u odnosu na 75-omsku anetnu, gde je signal bio izmedju 8-9 (od 10), doduse bez toliko cujnog suma.

   IMAG4165.thumb.jpg.3314b22df796cd83dd57fb0186c7431c.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Veoma prijatno sam iznenađen kako se čuje-radi tjuner Yamaha T-85.
Moj Kenwood KT-990D (fmfunerinfo.com pozicionirao ga je na 11. mesto), koji stvarno divno zvuči i kojim sam prezadovoljan, počeo je da štuca i mora kod čika majstora.
Zato sam kupio pomenuti tjuner Yamaha T-85, da sviri, dok ne "sredim" mog ljubimca Kenwood KT-990D.
Slušam Yamahu T-85 nekoliko dana i moram reći da zaboravih Kenwood (toliko o mojoj vernosti) .
Sjajno se čuje ova Yamaha T-85 (u mom sistemu da se ogradim).
Najtoplija preporuka (u odnosu na druge "dobro zvučeće" tjunere sa sajta fmtunerinfo.com) pogotovo zbog cene.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Moderator koji je za to da svaki audiofil, ljubitelj muzike i HI FI opreme ima tjuner u sistemu je u pravu.

Odakle moja vezanost za tjuner?

Kao i velika većina pedesetogodišnjaka porastao sam uz radio i gramofon.Bili su to razni radio aparati a kasnije došli stereo tjuneri.U želji da pronadjete muziku na radiju morali ste pretraživati i da biste pronašli nešto da čujete što volite.

U tom traženju nailazili ste na razne jezike ,muziku svake vrste.Tu magiju "prolasaka preko čitavog svijeta", davala je vrstu iluzije da prolazite kroz različite vjekove i prostor u zavisnosti od muzike ili govorne emisije.Tu magiju ne može ništa da zamijeni.

Taj osjećaj me nikad nije napustio.

Tjuner treba da priključite samo i za antenu stavite čak obično parče žice i on daje muziku, on svira non stop i pruza zadovoljstvo a da se uopšte nijeste potrudili, potrošili ili slično.Sam svira što bi se reklo.

Genijalno zar ne?

Malo sam skrenuo sa teme, ali .....

 

Link to comment
Share on other sites

Podsetio me predhodni post kad smo nekad po srednjim talasima ganjali neku udaljenu stanicu uz fijukanje vetra iz zvucnika...

Mozda malo off...ali ko zeli da cuje skoro pa sve lokalne radio stanice koje se trenutno slusaju sirom planete klikcuci po mapi sveta...Potrazite Radio Garden aplikaciju na telefonu.Mslm nadjete neku zabit recimo na Islandu i slusate sta slusaju lokalci na FM klinuvsi na njihovu tacku na mapi sveta.Fascinantno!

Screenshot_20200815-204620_Radio Garden.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Nema na cemu @Willi Studeri @Ljuba Grozni, zadovoljan sam odzivom ;)

Inace, Radio Bg2 mi svira bukvalno u svakoj prostoriji koju "posecujem" u svom domacinstvu (2-3 kuce), 24h, dobro dodje za usviravanje svega i svacega (u svakoj prostoriji postoji po "sistem"), ali pre svega zbog ovakvih (i silnih drugih) dobrih emisija koje vracaju u vreme kada su "opsta kultura i obrazovanje" bili pravo zadovoljstvo zeljnima toga (mladima, sto i ja nekada bajah). Zbog jos uvek kvaliteta RBg2 ja sam ostao na jednom tv-u u celokupnom domacinstvu, koji se uzgred pali samo za vreme Svetskog prvenstva u kosarci, ili kad KK Partizan igra utakmice Evrolige, sto znaci nikad ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Mozda nekom bude zanimljivo.

 

U nedelju, 18.aprila sa početkom u 9:05 časova, na Radio Beogradu 1 možete poslušati priču o Mihajlu Pupinu u interpretaciji našeg vodiča

i profesora doktora

.https://www.rts.rs/page/radio/sr/story/23/radio-beograd-1/4335638/zivotni-put-mihajla-pupina.html?fbclid=IwAR3nKuyAjIQa-4nvLkwaU5Rjbh4lD0ZqbYPxtMk9dIZ4mayORyJD3P9w8cY

Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, sondek said:

Scepa :cheers  dobio konkurenciju.

Nema Scepa konkurenciju,:) ipak drugacije je kada se samo slusa radio emisija, i kada se prikazuje. Da ne pomenem koliko je gostiju razlicitih imao i to sam sve radio, organizovao a nazalost neki od tih gostiju vise nisu medju nama, hocu reci da nije Scepe nikada ne bismo imali intervju nekih dragocenih gostiju.;)

Link to comment
Share on other sites

Scepa je nasa hifienciklopedija i naravno da isto tako mislim,nasalio sam se oko ovog za konkurenciju...mada ,ako si normalan konkurencija te uvek samo cini boljim u bilo cemu.Učinio je jako mnogo za nasu hifi scenu i fanove tim emisijama,a i ostalim prilozima o berzama i sl. Hifi desavanjima i sl...takav entuzijazam se retko srece.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...