Jump to content


Sennheiser replica!!??


ivanp

Recommended Posts

On 3.4.2018. at 21:52, ivanp said:
Otkud sad ovo? Prodaju na limundu, a ima i u belom svetu. Gledo na Yutjubetu kako ih upoređuju. Strašno!

 

Odavno postoje replike svih popularnih slušalica. Još pre 7-8 god dok sam studirao sam kod nas kupio AKG 324p na oglasima kao nekih 2000 din jeftinije nego u prodavnici, lik donosio sa e-bay. Zvuk je bio krš totalni i pokušavajući da shvatim šta nije u redu nađem da postoje replike. Nađem na netu razna poređenja kako da se otkrije i moje ispadnu replika. Od muke sam ih pokidao i bacio jer je zvuk ionako bio gori od nekih jeftinih Pioneer slušalica koje sam do tada imao. Tada sam još bio student pa sam jedva odvojio za te slušalice, i danas me zaboli kada se setim.

Isti taj momak je prodavao kao jeftinije i Sennheiser CX300 npr. i saznao sam da su i njih štancali fake. Komentarišem za bubice jer sa njima imam najviše iskustva i sa originalima i sa kopijama, vizuelno ponekad jako liče ali je zvuk uvek ko dupe i oko. 

 

Dan danas kada vidim internet bajke o nekim "fenomenalnim" novopečenim kineskim slušalicama pa su im kao bolje i od 5x skupljih Sennheiser, AKG, Bose... znam odmah da ili prosto lažu o iskustvu koje nemaju ili su samo neke loše kopije ovih brendova imali, kupljene verovatno na e-bay po "odličnoj ceni".

 

EDIT:

Mali offtopic ali vredi informacija. Momak je na drugom forumu skoro preneo iskustvo kako je dobio kopiju Rode mikrofona za DSLR aparat. Mikrofon kupljen kod nas u prodavnici za skoro 200€. Vratio ga je nazad i kupio u drugoj prodavnici koja je ustvari  jedini ovlašćeni distributer. 

Link to comment
Share on other sites

Ybg, izgleda da nije. Moraš da gledaš u pasulj i da kupiš nešto što nije interesantno kopiračima. Pri tom je zanimljivo da su kad je reč o Sennheiseru uspeli da dosta verno iskopiraju spoljni izgled, misim mogo bi da se zay...m samo tako. E sad zvuk je ljabu. Ne mere sve......... a za deset puta manje para.:huh:

 

Link to comment
Share on other sites

 Ja vec duze vreme pricam da kupovinu treba obavljati kod ovlascenih uvoznika, uzeti racun i garanciju. Sve ostalo je lutrija. 

 BTW, ako @ranko ovo prati i ako stvarno ima tamo, garantujem da ce Limundo korisnicka ukloniti sve "replike" da ne kazem falsifikate, samo ako im zastupnik/distrubuter posalje linkove. Radio sam tamo preko 5 godina, nikad nije bio problem, jedino im treba poslati linkove ka tim konkretnim predmetima. Da se makar malo toga skloni.... Za K-P ne znam. 

Link to comment
Share on other sites

11 sati ranije, siroma said:

Valjda je legalno prodavati ako se jasno označi da je replika.

 Pa sad.... Pazi, ja napisem "replika" da se ogradim, ali stavim logo proizvodjaca. Ako nista drugo, to je povreda žiga, koja jeste zabranjena. Falsifikat nije isto sto i "replika". 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...