Jump to content


podforum za slusalice


milisav

Recommended Posts

sta mislite o otvaranju segmenta posvecenog samo za slusalice ? nesto kao mini headfi? mislim da bi bilo dosta zainteresovanih da citaju utiske/preporuke o slusalicama uzimajuci u obzir da sve cesce moramo da uzivamo u muzici on the go ili u tisini da bi izbegli dreku lepse polovine o preglasnoj muzici xD

Link to comment
Share on other sites

Поздрављам.

Могао бих да помогнем дискусију са рецензијама бар неколико high-end слушалица - over-ear и IEM, како и пар појачала, конвенционалних и мање конвенционалних.

Link to comment
Share on other sites

Ja bih u taj podforum, da ne budu samo slušalice, pored njih, dodao i predpojačala za slušalice, mobilni player-i (tu imamo samo par bajatih tema), mobilne telefone (kao audio player-i) i slično...

Već neko vreme razmišljam da pokrenem temu o mobilnim telefonima kao audio player-ima (u pokretu, naravno), jer su razlike u kvalitetu zvuka između pojedinih modela ogromne, od onih u rangu pijačnih vokmena iz '80-ih (lično se uverio), do onih koji zvuče kao vrlo vrlo dobri samostalni medija plejeri. A inače, na telefonskim sajtovima i telefonskim temama na internetu, jako malo pažnje se obraća na taj aspekt telefona. Uglavnom se hype-uje koliko integrisani zvučnici mogu da se deru, i koliko je glasan zvuk u slušalicama (99% pretrage kada googlate informacije o zvuku mobilnog telefona, svodi se na to).

Dakle, soba da bude, muzika u pokretu, plus slušalice za po kući... :P

Link to comment
Share on other sites

Playeri bi bili super isto pogotovo sto su retki kod nas. Ili eventualno da neko podeli kako matore telefone pretvoriti u playere (sigurno neki mora da ima neki pristojan DAC built in). Ja sam dosta razmisljao o fiio x3 ili x5 ali nisam imao vremena da ih probam u 4audio a i skeptican sam koliko bih dobio u odnosu na neki mob sa solidnim dacom. A i polako prelazim u bt vode sa qc35 , 4.50btnc i byron bt , (pa da neko preporuci i bt dap neki ) znam imam problem, jos su samo to bt iz kolekcije...:unsure:

Link to comment
Share on other sites

8 sati ranije, milisav said:

Playeri bi bili super isto pogotovo sto su retki kod nas. Ili eventualno da neko podeli kako matore telefone pretvoriti u playere (sigurno neki mora da ima neki pristojan DAC built in)....

Da, bilo ih je sa Wolfson DAC-ovima, a i sa Cirrus, Yamaha. Ali iskopati te informacije, pain in ass...

Link to comment
Share on other sites

Slusalice su dosadne. Tesan teren za beskrajna naklapanja. Nema tu prostora za modifikaciju, nove strujne kablove, nove kondenzatore, novu stampanu plocu, skretnicu... tesno za lemilicu. I ko jos zaboga ima rucno pravljenu policu za slusalice, spajkove daleko bilo. :)

Da ne pricam sto vec od 150 - 200e nalazimo sluske koje sviraju zlo i naopako, out of the box ... pa ono... :)

PS
Podrzavam ideju ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Супер што је отворен подфорум за слушалице али ајде мало логике. Стављен је између Кућни биоскоп и Хи-деф подфорума који су уско повезани. Не би било лоше да се промени мало редослед.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...