Jump to content


Moji omiljeni omoti


Koko Bil

Recommended Posts

Odlično obrađena tema, sve pohvale! Gutao sam sve komentare i pažljivo gledao slike, iako nije moj fah. 

Ukoliko je dozvoljeno davati svoje predloge, prilažem jedan i neću više. Ako je autor teme drugačije osmislio, molim moderaciju da obriše. 

 

Radi se o branši u kojoj aktraktivnosti omota nije baš uvek bila posvećivana naročita pažnja. Međutim, u ovom slučaju izgleda da nije bilo tako. Vagnerov Holanđanin lutalica (ne "Leteći Holanđanin") sa Barenboimom za dirigentskim pultom. Dizajn omota je jako jednostavan i u isto vreme jako rečit. Negostoljubivo i zloslutno bezobalno uzburkano more i nimalo ohrabrujuće sivo nebo nam na prvi pogled stavljaju do znanja da se neće mnogo toga lepog desiti. Izgled omota je u potpunosti na liniji sa Vagnerovom neverovatnom sposobnošću da notama slika (ne)prirodne pojave. Ne morate razumeti ni reč teksta, muzika će vam nepogrešivo reći da li ste pod vodom ili pod zemljom, da li je oblačno ili se razvedrava. 

51eFqItnsSL.jpg

Link to comment
Share on other sites

Hm, imao sam ga nekoliko puta, kao i gore spominjani Stand Up (to mi je uvek bilo medju pločama za potkusurivanje i zamenu, Stand up sa figuricama mislim da još uvek imam).

Elem, Thick as a Brick je redak primer omota albuma koji je daleko prekoračio svoju svrhu. Postoje konceptualni albumi, sam Thick as a brick je parodija na taj pojam po rečima Iana Andersona, ali ako neko traga za konceptualnim omotom ploče, look no further. 

Remek delo. I u vinilu i u kartonu.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...