Jump to content


Kupovina visokotonca direktno od proizvodjaca?


TekManijak

Recommended Posts

Generalni nije dobro imati posebnu karticu za internet, posebnu debitnu za podizanje gotovine, posebnu kreditnu za kupovine ....
Nije dobro jer vam posedovanje više računa utiče na bonitet i kreditnu istoriju koja Vam je u normalnom svetu bitna npr. pri obezbeđivanju povoljnijih uslova za kredit za npr. kupovinu kuće. Čak i kod nas u Srbiji imate neki bonus npr. oslobađaju vas plaćanja “troškova održavanja kartice” ako ste prešli određeni iznos plaćanja karticom, sto se obično dostiže ako za sva plaćanja koristite upravo jednu karticu.
One (posedovanje velikog broja namenskih kartica) su u Srbiji nužno zlo zato sto nismo normalna država i jer će svaka banka, ako je u mogucnosti (a naši političari su se bas potrudili da bankama obezbede tu povoljnost) izbeci da stane iza Vas u slučaju zloupotrebe kartice sto je npr. u USA nezamislivo.
Zato bih se pre, ponavljam, začudio politici Mission nego “nama” jer smo u ovoj situaciji mi “dobri momci”, tj. zagovaramo postovanje prihvacenog standarda poslovanja-placanja sto samo može biti pohvalno.



Srećko

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, Kuršum said:

Cenim i ja tvoje, naravno. A i kad se ne slažem sa tobom, pokušavam da objasnim zašto. Ponekad mi ponestane reči. Ako te je pogodio prethodni post, izvini. Samo je bio reakcija na relativizovanje suštine naše pređašnje diskusije, nije imao za cilj da vređa.

Sve najbolje, ne ljutim se bre :cheers

Link to comment
Share on other sites

Što se tiče kartice za internet, kreditni biro je ne gleda, niti ih zanima. Imao ili nemao njima je svejedno.Proverio, jednom prilikom kad su me šutnuli za kredit ...

G.@Vlajo poznato mi je to sto ste naveli, i upravo ste argumentovali ono sto sam rekao jer svi iznosi potroseni preko internet kartice ne ulaze Vam u kreditnu istoriju Vašeg stvarnog računa (preko koga primate platu) i “slabe” Vam poziciju u dogovaranju uslova kreditiranja.
Naravno opet govorim o normalnim zemljama.


Srećko
Link to comment
Share on other sites

54 minuta ranije, Srecko said:

Zexx potpuno sam saglasan sa Vašim stavom ali mi je još interesantnija kompanija Mission koja “ne omogućuje korišćenje npr. PayPal” koji je opšte prihvaćeni standard plaćanja.

Mislim da smo malo zamenili teze, ne može biti problem opšte prihvaćeni standard plaćanja na internetu već anahron zahtev Mission koji je najblaže rečeno neshvatljiv.

U kom je podrumu Mission bio ili je još uvek?

Srećko

Srecko, Mission, kao i mnoge druge kompanije, prodaje svoje proizvode kroz partnersku mrežu distributera i resellera, odnosno, nema sopstvenu online trgovinu, pa samim tim ni potrebu za PayPal opcijom plaćanja. Meni bi bilo potpuno normalno da je Mission uputio pokretača teme na svog lokalnog distributera, ali je ipak ponudio mogućnost direktne porudžbine i potpuno legitimnu opciju plaćanja, sa željom da kupac ima najmanje moguće troškove prilikom takve transakcije. Međutim, nama, moram da kažem, kompjuterski i ekonomski nepismenim i od svega naplašenim Srbima, takva opcija ne odgovara, pa se ovde drvi o tome evo već četvrta strana... Pa zašto onda pokretač prosto ne pozove 4audio, preko njih poruči rezervni deo i plati u dinarima? Ovako, slutim da bi se negde oko 8. strane ove teme, kada se konačno izabere modus plaćanja, narednih 8 moglo raspravljati o tome kako da se izbegnu carinske dažbine, umanje troškovi transporta i ko zna o kakvim još glupostima...:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Zavisi vise od vise faktora pa je tesko reći.Sportsdirect ima svakodnevnu isporuku,pa stize za 2-3 dana,a neke stvari obicnom postom poslate čekam i 2-3 nedelje.Evo najsveziji primer je kablić koji čekam od 07.02. ...nekad to odlezi na nasoj carini dosta.Nebi trebao da platis carinu,pdv najverovatnije.Verovatno su ti skinuli njihov porez pa si zato manje platio,a i salju ti jeftinijim shippingom

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Danas mi stigao koverat od IAG grupe (mission) I u njemu faktura i fiskalni račun. Međutim, visokotonac nisam dobio. 
Jel treba da se zabrinem ili je to normalno da proizvod putuje odvojeno od fakture?

Mission je isuviše ozbiljna kompanija i sa njom sigurno nećete imati problem.
Problem možete imati ako Vam se (zbog naših nesposobnjakovića da ne upotrebim neku tezu reč) “izgubi” paket na teritoriji pod jurisdikcijom Srbije, jer onda ne možete Vi da tražite “istragu” od. npr. naše poste šta je bilo sa paketom, već samo POŠILJALAC, u vašem slučaju Mission.
To malo komplikuje stvar zbog čega sam i pisao da je PayPal prava stvar, a ko ga ne podržava (poput Mission) koliko god da su dobri izbegavati osim ukoliko je to nemoguće kao u Vašem slučaju.
Ubeđen sam da je sve u redu i da ćete uskoro dobiti zvucnik.


Srećko
Link to comment
Share on other sites

U ovom slucaju bolje da su naglasili vrednost i na paketu zbog carine jer je iznos ispod granice za carinu.Ako je bude imaš originalni racun da se zalis.Sve u svemu izasli su ti u susret da ti očigledno po fabričkoj vrlo povoljnoj ceni posalju visokotonac,samo da jos stigne.Ja sam od jednog proizvođača direktno poručio iz Uk i stiglo je za 21 dan,bez carine sa Pdv.Mislim da su tebi odbili Wat,nasi ako uzmu za porez sasvim posteno.Javi na temi kako je zavrseno.

Link to comment
Share on other sites

Ponovio si odprilike moj post :rolleyes: Pdv u poslednje vreme gotovo uvek naplate,i na jednoj ploči.Ok mi je ako su ti tamo skinuli porez,vise volim svojoj zemlji da platim porez nego tuđoj,ali nije bas uvek slučaj da tamo skinu porez pa se plati na obe strane.Tako sam prosao sa Flashback cables,a racuna nema.Ipak je mission malo ozbiljnija i veća firma.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Da zaključimo temu. 

Stigao mi je juče visokotonac. Još ga nisam montirao ali s obzirom da je dobro zapakovan verujem da je sve u redu.

Inače, platio sam 620 din pdv (i mislim poštarinu) s tim što sam prethodno carini morao da dostavim dokaz o uplati i screenshot kupovine.

Zadovoljan sam na kraju, izašlo je sve zajedno oko 25eur.

Link to comment
Share on other sites

p.p.p. nemoj da mi baksuziras, pa da mi ode i drugi.:D

Inace, ovaj neispravni visokotonac je izgleda fabricki bio lose uradjen.  Kao da Vesanje ili membrana (neznam strucno da se izrazim) nije bila zalapljena tacno u centar, pa sa jedne strane nije imala dovoljno "hoda". Kad sam je odlepio i vratio u zvucnik tako odlepljenu, gotovo da sam dobio identican zvuk na oba visokotonca. Jos uvek ima razlike ali nije tako primetno.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...