Jump to content


supreme audio tonearm


Mingus,Mingus

Recommended Posts

Off je ali......

Jako dobar drugar proizvodi nešto u Srbiji ali se ovde uopšte ne reklamira i ne plasira svoj prozivod.Razlog je to što svoj proizvod prodaje distributeru u EU 5x skuplje nego ovde u maloprodaji.

Tako da možemo se vrati temi o radu domaćih distributera:huh:

Lepo je čuti da se nešto referentno proizvodi kod nas ,većina će se tim i hvaliti negde u nekoj priči...

Link to comment
Share on other sites

Ne radi se o tome da li će kačiti na Thorens ili na nešto drugo.
Cena od 14000 EUR je kataloška cena, prema krajnjem kupcu.
Ukoliko prodaje preko distributera, kupac hoće popust. To je onda -neki %.
Onda distributer mora da zaradi, onda mora PDV i druge dažbine.
Pa šta vi mislite, on to prodaje za 14000 prema inostranstvu? Pa ako je tako, ručka bi koštala tamo 30000.

Zato, hajde da ne fantaziramo o tim ciframa. Njegova izvozna cena je drastično niža. Tu istu cenu može ponuditi i kupcima ovde ili malo skuplji. Mnogi ex-yu tako rade, ne vidim problem.

Drugi problem je totalno nepoštovanje domaćih potencijalnih kupaca. Mislim, čovek radi self marketing za domaću publiku, a nema nikakav odnos sa domaćim kupcem. Zašto? Radi ega i statusa u Trsteniku?

Nije on jedini koji ima dobar proizvod kod nas, a izvozi. Pa opet i drugi su našli model da posluju u Srbiji i nešto prodaju u Srbiji.

Svakako, njegovo pravo kako će komercijalno postavljati politiku, ali mu ovakav način poslovanja ne pridaje poštovanja, barem u mojim očima. Hteo bih da kažem "kapa dole za kvalitet proizvoda", ali nažalost to nije moguće. 
Jedino što sam ručku držao u rukama, kvalitet izrade zaista odličan, što se izgleda tiče, o ukusima ne treba raspravljati.

Ali da je postigao efekat ovde - jeste. Ne sećam se kada se neki naš proizvod našao na 12 strana foruma.

Link to comment
Share on other sites

5 sati ranije, dj.nik said:

konstantno pljuckanje na bilo šta domaće. 

 

 

delovao si pametnije pre korone.... barem nisi flejmovao i radio kao forumska hostesa za drugare.... jbga

 

sto se tice selidbe ovog supergenija za inozemstvo jer ga nas 3 ovde ne razume, sto bi ono rekli - good riddance, samo ne znam da li ce i majstor kobac da krene za njim a bez njega tesko da ima rucka

Link to comment
Share on other sites

najbitnija stvar u celoj ovoj prici, temi, rucki je da je Sloba Kobac konstruktor rucke.

sad se vec rabi drugi strugar, glodac koji je Slobinu rucku prekopirao (on je u klipu sa bbc-ija) i proizvodi je za supreme audio.

Kobac je ispao iz price jer nije vise hteo da radi rucke od 15.000 a da ne dobije ni banku.....i covek nasao drugog lakovrnog od koga ce do sledece godine napraviti milionera.

 

rizicno je da udje medju domacu raju.....napolju moze da se lakse maze, ovde bi bio provaljen da pojma nema o svom izumu na keca....i ne bi bio potreban insides sa njegovim nivoom strucnosti.

 

a flexovanje mu prija i koristi svaku priliku za to slanjem svega o sopstvenom liku i delu na mreze, svima iz imenika na viber i sl.

na kraju krajeva to mu je izgleda i cilj, jer obogatiti se , sve mi se cini, nece.

 

Da sam ja na mestu Slobe Kobca pravio bi  i dalje svoju rucku i prodavao je na domacem trzistu za 2 soma pre nego bi ga tuzio za kradju (sto se sprema da uradi).

 

 

i nije nikakva zavist zbog uspesnosti domaceg proizvodjaca (jer ovaj to nije tj konstruktor za sta se predstavlja) ista prica se ponavlja ko zna koji put

way cables- gecco

solaja-act audio

kobac-krelac.....

 

moze li nesto posteno ovde bre ili samo ovako se uspeva?

 

 

Link to comment
Share on other sites

2 sati ranije, anubisgrau said:

delovao si pametnije pre korone.... barem nisi flejmovao i radio kao forumska hostesa za drugare.... jbga

Od kako je korona zaista sam više po društvenim mrežama, viber-vajber, fejsbuk ...

Jednom si napisao da si skoro zavisnik od fejsbuka, dakle puno grupa po kojima si prisutan i učestvuješ. Iznenađuje me da nigde nisi napisao ovo što pišeš o ručici (njenom proizvođaču) ovde na forumu. Nisam mu ni rod ni pomoz Bog, niti u njegov džep gledam. Sve što sam preneo vidljivo je na više fejsbuk stranica. Ako je našao nekakav poslovni model, mogu samo da poštujem i to je to. Ovi navodi, pokrao ovoga i onoga. Zašto se mi na forumu sekiramo oko toga? Ispade haos sa Šćepinim pisanjem oko nekih uređaja i autorskih prava a Šćepa nit' jeo nit' luk mirisao. 

A da se usput zabeleži, ja omirisa luk od Ljube  - dobio poenčić za sva vremena. Verovatno sam trebao da budem drukara (pritisnem dugme 'prijavi') kad mi čovek pošalje sliku zaljubljenog čiče sa cvećem na magarcu a sve u mom u kvotovanom postu. 

EDIT: A nakon mog posta još napiše 'kakav si ti kr.t.n!' Hvala. Pamti se.

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, dj.nik said:

Iznenađuje me da nigde nisi napisao ovo što pišeš o ručici (njenom proizvođaču) ovde na forumu.

Ovi navodi, pokrao ovoga i onoga. Zašto se mi na forumu sekiramo oko toga?

 

Ispade haos sa Šćepinim pisanjem oko nekih uređaja i autorskih prava a Šćepa nit' jeo nit' luk mirisao. 

 

nisam nigde drugde primetio, sem sto vidim tonu dal placenih dal podmazanih tekstova po raznim blogcicima, portalcicima i slicno, sa time se ne moze polemisati. 

međutim ovde možemo da pišemo o stvarima o kojima se tamo ne piše a koje su istina. prosto ovo je jedan prefinjen hobi i cenjen zanat da ne moramo da sa maslom pojedemo svaku laž koja se pusti. evo, sad se piše i o kobcu, i o naličju istine o tome ko je šta napravio. mene ova ručka recimo ič ne zanima ni za 2000 evra a ne za ove pare koje ovaj veseljak i njegovi ortaci pomiću, ali imam pravo na svoje mišljenje a mislim da onaj ko je zaista konstruktor nekog proizvoda treba da bude  ispoštovan u smislu priznanja rada i doprinosa a naravno i plaćen kako bog zapoveda od strane onog ko se bavi brendingom, marketingom i prodajom. od njega sve počinje a ne od neke seka perse koja obigrava minhenskim sajmom i juri koga da nahvata za selfić koji će posle da plasira na neki forum preko ortaka na njemu. u tom smislu treba dati kopcu 2000 evra kada se pusti na tržište, i treba mu pomoći da stigne i do stranih kupaca, bez obzira šta će biti sa supreme analog brendom, makar on spustio na 1500 da odsece sebi onu stvar i ****** selo. i to je to.

to sa šćepom nisam ispratio, o čemu se radi? mala bara puno gladnih krokodila.

 

Link to comment
Share on other sites

4 minuta ranije, anubisgrau said:

to sa šćepom nisam ispratio, o čemu se radi? mala bara puno gladnih krokodila.

Po ovome gore kako si opisao a u Šćepinom slučaju ispada da je slična situacija. Šćepa je najavio da je počela probna proizvodnja jednog uređaja za 'ulepšavanje zvuka' pa se javio nesuđeni investitor kao oštećena tj odbačena strana a svu krivicu pripisao Šćepi, samo zato što je preneo informaciju da konstruktor i njegov drugar to samostalno proizvode, bez učešća odbačenoga. Imena ostalih učesnika neću navesti.

Link to comment
Share on other sites

"Pevac,krelac :lol:ili kobac...koga briga,bitno da je pečenje dobro" :D

Ko zna bolje,nek pokaže...ko može jeftinije,nek ponudi.

Valjda treba da svi budemo ponosni što se ovako nešto pravi u našoj domovini:rolleyes: ,a ne da se bavimo seoskim tračaranjem i ogovaranjima.

 

Link to comment
Share on other sites

Branko, koliko biste Vi bili ponosni kad bi Vam rekao da od januara 2021 kreće u Đurđevu proizvodnja i distribucija full range zvučnika Serbona?

Čuli ste sigurno da se tamo proizvodi i domaći viski, doduše za razliku od zvučnika on nije baš tako brutalno prekopiran ;)

Skretao sam pažnju svojevremeno i na izradu plintha za trstenički gramofon sa slike (eto prilike za domaću drvnu industriju) pošto plinth užasno liči na jedan model koji se pravi u Mađarskoj a prodaje preko eBay-a i nije se mogao dobiti baš jednoznačan odgovor sem onog da se on u lokalu dofarbao.

Da zaključim i da ne smaram više: nije mi upitan kvalitet proizvoda nego prljava igra u domaćem šesnaestercu u kom se valjda ne dosuđuje penal kao za iste manire u suparničkom.

IMG_20201124_101829.jpg

Link to comment
Share on other sites

13 sati ranije, BrankoBin said:

"Pevac,krelac :lol:ili kobac...koga briga,bitno da je pečenje dobro" :D

Ko zna bolje,nek pokaže...ko može jeftinije,nek ponudi.

Valjda treba da svi budemo ponosni što se ovako nešto pravi u našoj domovini:rolleyes: ,a ne da se bavimo seoskim tračaranjem i ogovaranjima.

 

meni je bitno i ako nemam nikakav licni interes.

tvoj stav da je jedino bitno da je pecenje dobro je zlo, nije bitno da li je prase bilo zdravo, da li ga je domacin ukrao ili nije platio pecenjari uslugu pecenja......al slatko sve hrska kozica a rebarca mrtva usta da jedu.

 

ko ume nek pokaze, ali ovaj ne ume....tudjim znanjem pokusava da se okoristi.

 

sta mu je falilo da registruje firmu i kaze on je konstruktor ja sam vlasnik i marketing i svaki drugi direktor koji pozeli da bude (i bavi se necim sto bar malo zna).....pa da mu svi skinemo kapu, a ne ovako gde god se pojavi za njim ostaje smrad pokvarene trulezi.

 

ne krivim ljude koji o detaljima  ne znaju nista i nemaju kontakt sa ovom ruznom stranom price, gledaju lepe slike dive se i mastaju, postuju, klanjaju se do zemlje .....oni sto znaju.....

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

15 hours ago, BrankoBin said:

 

IMG_20191123_140844.jpg

Predlog za promenu pakovanja u kome se ručica isporučuje. Video sam uživo i jedno i drugo. Ručica izrađena fantastično. Pakovanje je oda kiču, užas iskreno.

Spakujte to u neku kutiju od ružinog drveta,  visoko poliranu sa neupadljivim elegantnim oznakama kako dolikuje vrhunskom proizvodu.:)

Link to comment
Share on other sites

Зачи, лежајеви нису дијаматски? Ја сам мислио да је то главни адут ове ручице. Мада зам да је за лежајеве бољи драги камен рубин тј. сафир ( једно те исто). Па где је тајна изузетности ове ручице? Чему толика маса метала и укупна тежина од 1.5кг. која лимитира њену применљивост.

Link to comment
Share on other sites

Da ne ispadnem nečiji advokat ;), ja jesam gledao ručku - to mogu da komentarišem, slušao je nisam-ne znam nikog ko jeste..

Ko je konstruisao crtež? Nemam pojma,niti me briga. To je nečija druga briga i njihove korelacije,to nek rešavaju sami. 

Nije tu NIŠTA NOVO IZMIŠLJENO, samo je konstruisan i izrađen proizvod na osnovu svih dosadašnjih primenjenih rešenja ,saznanja i dat mu je lični pečat.

Da lepo izgleda...izgleda,a o ukusima se ne raspravlja. 

Ni ja nisam izmislio Serbonu, već objedinio dosadašnja razna rešenja i izradio nešto. Ko želi nek sam pravi Serbonu u nekoj Gajdobri, pa nek joj da i isto ime (ime boginje),moguće i bolje odradi od mene...što bi mi to smetalo,što neko ume i zna bolje od mene !?

 

Link to comment
Share on other sites

Da li nešto "vonja"po nečijim moralnim principima, je stvar svakog pojedinca koji je sklon moralisanju.

Da li su ležajevi dijamant,podmazan lojem od nemrkanog zeca !? Koga to treba da interesuje !? Pa valjda je bitno kako to radi,izgleda,funkcioniše u radu i korišćenju. A niko od nas to nije čuo,al smo skloni davanju ocene i predpostavki...da kažem oblati i ismej bližnjeg svog!

Ko zna...možda ta ručka i ne funkcioniše uopšte :D a, mi se ubismo filozofirajući :D

Čovek napravio i pokazao,a mi filozofiramo :D bolje da sami napravimo nešto i tako pokažemo svoje umeće. Pa nije Božje slovo,ručka za gramofon, da sami to nismo u stanju da napravimo...i bolje i lepše:lol: 

E, onda imamo pravo da pričamo o svim aspektima i dajemo mišljenje...ovako...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...