Jump to content


supreme audio tonearm


Mingus,Mingus

Recommended Posts

Nema dovoljne zastite od elektro magnetnih zracenja. Nisu dovoljne u tom smislu ni metalne cevi rucica od klasicnih materijala. Da bi se to postiglo "oklopi" bi trebalo da budu veoma masivni - debeo specijalni maternijal. Slicno kao kod transformatora malih signala... A to bi enormono i bespotrebno povecalo masu rucice. U principu Twisted-pair i sprovodjenje zica pod pravim uglom (ako se zeli izbeci medjusobna interakcija) je jedini nacin i to se i dalje koristi. Na primer kod skoro svih veza u racunarskoj i VF tehnici. Tamo postoje sheldovi ali oni imaju savim drugu primarnu namenu. Macola je u jednoj od tema na KG forumy to podrobno objasnio a postoji odavno i u literaturi.

Drugo, tu postoje i kablovi koji ido od rucice do riaa PP-a. A ako je MC onda je tu i dodatni kabl za svaki kanal od trafoa do aktivnog uredjaja. To su ukupno znecajno vece duzine nego duzine ozicenja u samoj rucici. Posle step-up trafoa naponski signal jeste oko 10x veci, ali je struja, impedanasa generatora, kao ukupna pogonska moc upravo za toliko i manja...

(Trebalo bi uzeti u obzir cinjenicu da kada su vrsena bazicna istrazivanja u ovom domenu spektar zrace nja je bio uglavnom radijski i telekomunikacioni broadcasting. Mreze za napajanje su bile neuporedivo cistije bez miliona istovremeno prikljucenih switching mode napajanja. Danasni spektar zracenja je potpuno drugacijeg sadrzaja.)

Link to comment
Share on other sites

7 minuta ranije, Majda said:

ema dovoljne zastite od elektro magnetnih zracenja. Nisu dovoljne u tom smislu ni metalne cevi rucica od klasicnih materijala.

6 minuta ranije, Majda said:

 

Ја сам у свом посту мислио на интерференцију високих радио фреквенција, а ту је алуминијум сасвим ефикасан. Дрво не пружа никакву заштиту. Заштита од електромагнетних зрачења, где је алуминијум слабо ефикасан, изводи се физичким удаљавањем од извора сметњи.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...