Jump to content


supreme audio tonearm


Mingus,Mingus

Recommended Posts

http://www.6moons.com/audioreviews/schroeder/schroeder.html

pretpostavljam da je odlicna.

A sto se tice ove rucice pa nemojte mene da napada te ja sam samo preno ono sto sam nasao na sajtu i ponesto iz emisije gde je bio gost.Zelim mu uspeh u radu a zasto nije isao onakvim redom kako bi mozda trebalo ne znam.

Link to comment
Share on other sites

Интересантно. Чини ми се да би локална презентација била веома повољна и за рекламу и за разбивање митова.

На крају крајева, сваки нови дизајнер којег сам пратио (укључујући и пријеспоменутог Marc-а Gomez-а из SAT-a, а да не помињем Schroeder-а, рецимо) је презентирао и ручицу, и технологије, и приступ пре ичега другог.

Приступ типа - "то се не презентира локално зато што нема купаца" (ако је то приступ) је у најмању руку, неозбиљан. На крају крајева, какве сам се све скупе справе нагледао у Македонији последних десетак година (а да не помињем Србију) је довољно да разбије мит како овде нема купаца.

Да ли се још увек бојимо да ако презентујемо приступ, неко би нам "украо тајне"?

Ето видим да је Schroeder банкротирао.

Link to comment
Share on other sites

13 minuta ranije, D Agostino said:

Verovatno nema veze sa ovom temom ali ja sam se obratio osamdesetih pismeno Gospodinu Nestorovicu/u to vreme je pravio vrhunske zvucne kutije/ i zatrazio katalog .Dobio sam odgovor da ne posluju sa zemljama istocne Evrope...e zasto on nije ovde uspeo to svi znamo.

Несторовић је из политичких разлога напустио земљу. Али је пре тога завршио Електротехнички Факултет у Београду, одсек Акустика. За то му политичка опредењеност није сметала. То стечено знање је примењивао у УСА , али никада није постао изузетно успешан Он је овде прецењен због свог порекла.. У то време је Хај-Фај био у повоју и самој Америци, а камоли у ратом опустошеној балканској земљи.

А то што нису пословали са земљама источне Европе је резултат типичне америчке параноидне, Макартијевске опседнутости наводнем претњом која по ''слободни свет' долази из тих земаља.

Link to comment
Share on other sites

2 minuta ranije, InSides said:

Ето видим да је Schroeder банкротирао.

Нормално када су је клонирали и направили примерака више него сам Френк.

Иначе на Big DIY je тема: http://www.diyaudio.com/forums/analogue-source/13372-diy-schroeder-tonearm.html

а Френк је http://www.diyaudio.com/forums/members/berlinta.html

Link to comment
Share on other sites

2 minuta ranije, sandU_ Ciorba said:

Нормално када су је клонирали и направили примерака више него сам Френк.

Иначе на Big DIY je тема: http://www.diyaudio.com/forums/analogue-source/13372-diy-schroeder-tonearm.html

а Френк је http://www.diyaudio.com/forums/members/berlinta.html

Оно моје о Schroeder-у је покушај ироније. Далеко је он од банкрота - а сада помаже и у развоју линеарне ручице на истом форуму.

Link to comment
Share on other sites

Nestorovic nije uspeo da svoje projekte realizuje ovde i zato je otisao i znamo sta je radio u Mekintosu a kasnije je imao svoje cevne izlaze.Obilazio je nase fabrike sa planovima ali niko nije hteo.Dusan Dragovic je govorio o tome i bio prijatelj.Nije znao ili nije hteo veliku reklamu.Drugo nisam ja pisam  pedesetih nego osamdesetih.

Link to comment
Share on other sites

Него, где је емисија где је гостовао конструктор ове ручице? Можда би могли добити више информација?

Линк у теми "Не иде то без кабла" је неактиван (video unavailable).

Link to comment
Share on other sites

Читао сам историјат Мекинтоша и видео да је Несторовић био само један од инжињера у тиму за дизајнирање аудио компоненти. Али, он није тема, нека почива у миру, свакако да је оставио у свом животу известан траг  у аудију.

Када размишљамо о грамофонским ручицама, треба да одмах говоримо о самој сржи ствари : Шта чини једну грамофонску ручицу добром, тј бољом од неке друге? Субјективни слушни утисак? То је у први мах непоуздано.

Чврстоћа цеви, лежаји ниског трења а малог зазора- то су виталне карактеристике. Добра геометрија и могућности подешавања се подразумевају код свих ручица без обзира на цену, и то је лако изводљиво.Како се утврђује објективно шврстоћа гр. ручице? Само на један начин а то је мерењем структурне резонанце у целом фрекв. опсегу.Хоће ли ручица од 35000 еура имати значајно  бољи график резонанци од неке од 1000Еура? То је тешко унапред рећи. И ту увек треба да имамо на уму комплијансу звучнице коју ћемо користити.Ортофон 2М на некој ултрачвстој ручици је непотребна комбинација , док нпр. неки од Коетсуа тражи управо то. Остаје питање: чиме оправдати високу цену неке ручице, осим оног '' звучи боље '' аргумента . Можда је боље рећи: Хоћу да имам и могу да платим лепо израђену ручицу која се ради у малим серијама и уживам у нечему што не може свако да приушти. Али ко зна, можда Гомезова ручица и ова наша заиста померају границе аналогне репродукције  за које и не слутимо да постоје. За тражену цену, то је обавеза.

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, D Agostino said:

Ne znam da li je to tacno da je kupio a drugo to je njegovo neko dozvoljava da se kupi.Ja  i ne obracam paznju kad gledam ili muziku ili nesto drugo koliko ima pregleda.To mi nista ne znaci.

D Agostino ili ste toliko naivni ili se pravite. Naravno da može da se kupe pregledi. Ali nije moralno da neko sebi pravi lažnu reklamu! Otprilike JA sam glavni baja proizvodim najbolju ručku na svetu.Imam lažnih 20000 pregleda a Vi svi ostali po par stotina. To nije fer prema ostalim proizvođačima koji su učestvovali u emisiji!!! Ne mogu da razumem da neko ne kapira o čemu se ovde radi!!!!

Link to comment
Share on other sites

Ako moze da se kupi to jos jedan znak da ne treba gledati broj pregleda.Ceca ili slicni imaju mnogo vise nego nesto mnogo vrednije.

Mislim da treba da zastanemo i sacekamo buducnost tamo lezi odgovor .Da li ce nesto biti ili ne na kraju krajeva sve mi je jedno zelim da da uspe i da napravi nesto mocno ja je sigurno necu nikada imati niti cuti.

Toliko od mene sve u sluzbi muzike.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...