Jump to content


Lampizator


Golum

Recommended Posts

Sto je najsmesnije ne radi se ni o parama - ponudio mu ja da mu nadjem industrijskog dizajnera jer mogu doci do dobrih ali je bio u fazonu - neka hvala, volim da se igram sa ovim i.e. "dizajnom" jer su to moje "bebe" tako da ga vise nisam cackao. :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Video se juce sa Fikusom pa uzeo na par dana slusanja novi Baltic 3 DAC. 
Nisam odoleo onako promrzlog nakon vise dana stajanja po Alpima da ga ubodem i cujem i na prve note :facehearts:facehearts
Ovih dana cu ga jahati malo vise ali realno nema sta - totalni bingo od uredjaja...

PS Neki ovde ce biti jako srecni cini mi se..

AAF26F53-4707-49D8-8406-8FF0C1F41AE0.jpeg

EB6729D8-43C5-4EAA-BDA1-3761ACD7F4BD.jpeg

91BDF551-735B-40ED-A19F-D15E4C8C7299.jpeg

B237BC7B-4C4E-4D40-BAD2-3B04567833D6.jpeg

8F2DC28F-71D9-4A1C-B00C-5C63255AD54E.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Pozdrav Dzoni;

Huh zahebato pitanje iskreno. Kao sto znas cuo sam ih zaista maltene sve od A3, B3, B7, GA+ TRP, GG1, GG2; Pacifica i jos neke modele odnosno varijacije na temu i to sve kod mene u sistemu, a sa ovih poslednjih 4 i ziveo. 

Po meni svi do jednog imaju karakteristican Lampi zvuk - jako dinamicno, detaljno, ogromna scena i muzikalnost. 

Iduci odozdo na gore cenovno, dobijas od svega ovog navedenog dodatno svega gde je kulminacija zaista sa Pacificom i po meni GG2 koji su jako blizu ali drugaciji malo zvucno. Ali da ne zalazim sada u to nego cisto ulozeno dobijeno i ako ne juris za onih poslednjih par % mislim da je ovaj B3 cisti bingo, a ako zelis DHT lampe u izlazu B7mk2 moze biti ulaznica u taj svet. 

Ali i A3 kao pocetna ponuda je zaista fantasticna sprava u svakom pogledu. 

Nemam pojma jesam li ti pomogao ili odmogao ali ovako nekako to vidim...

 

Pozz.,

G

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Od sutra nema zay..ja. Sylvanije na obe pozicije i Tungsram u napajanju

Vise u opisu mog sistema. 

Sama mala digresija: drugar ima Big7 i posle 100ak sati rada, to radi da ne poverujes. Moram dobro usvirati B3 pa tek onda na megdan 

Digresija mk2: novi USB card radi perfektno; Apsolutno nikakvih nuspojava tipa pucketanje, zastajkivanje,...

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Nedavno sam postao vlasnik Lampija Baltic3 (B3), gotovo istovremeno kada i nekoliko prijatelja sa foruma. Specifično je odlučiti se za nabavku potpuno novog modela dac-a bez prethodnog slušanja. HiFi sajmova nema, putovanja van zemlje takođe,... pa i hi fi druženja su do nedavno bile misaona imenica. Ali nije mi to mnogo otežalo stvari da odlučim za nabavku Baltic3. Imalo je već početkom godine gde da se pročita o ovom modelu i utiscima. Ali svakako presudno za odluku bilo je obilje utisaka i iskustva koje je @golum predstavio do sada generalno o Lampi dac-ovima, a naročito info koje je podelio sa mnom povodom Baltica3. Druga presudna stvar je što je  @patason već neko vreme razmišljao o ovom dac-u i onda smo rešili da krenemo agilno u tom pravcu. A sa severa su nam stizali dobri signali od @SuperFi koji je nešto ranije prešao na B3.

Šta pruža ovaj DAC? Pa, mnogo toga... :). S B3 prestaje svaki digitalitis. Muzikalnost i mnoštvo detalja. Dinamike na pretek... Šta još pruža? Pa otvara se igralište za tonalno podešavanje izmenom lampi. Fabrički isporučene lampe su naravno izabrane znalački, to radi odličan posao (slike koje sam okačio su opravo iz onih prvih dana rada dok su bile lampe koje Lampizator isporučuje). Ali postoji još mnogo načina da posao bude određen i na znatno višem nivou, uz tube rolling. O tim iskustvima mnooooogo više će reći @patason i @SuperFi jer se količine njihovog testiranja lampi na B3 može meriti hektarima :), za svako divljenje. Zahvalan sam što su i meni omogućili neka testiranja i nabavke.

Veoma kratko sam, probe radi, povezao preko RCA prvog dana. Nemam loš utisak uopšte. Trajno sam na balansiranoj vezi. Koristim USB ulaz. Nisam probao spdif, za koji smo inače čuli da je sjajan. Planiram da ga testiram, imam čak dve opcije da to uradim. 

Dac je prilično old school izgleda, što svim upada u oči. Meni to ne da ne smeta već mi negde i godi. bio Izbor finisha je prilično zanimljiv i pruža prostor za kreativnost ako se ne želi ići utabanim stazama (silver i black). Ja sam se odlučio za silver front u kombinaciji sa kutijom od bakra. Dopada mi se i @patason izbor: front crne boje i kutija od bakra...i prozvan je "Duracell" (ja sam albino Duracell varijanta :) ).

Sa B3 moja očekivanja su ispunjena. Ostaje još neka ugađanja da priredim B3-u (novi usb kabl, polica...). 

Osim u svom sistemu slušao sam B3 i u sistemu kod @SuperFii @patason To je uvek ista priča.

Voleo bih da mogu da probam još neki dac model iz top segmenta Lampi ponude, nadam se da će mi se ukazati prilika. Pre ili kasnije sigurno.

 

20210220_190649.jpg

20210220_203454.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Nesto se potegla tema pre neki dan sa Lampijem i kako ga "reklamiram/o" pa evo idealne prilike da to ponovo ucinim:D.

Ona Poljska, kako ga nazvase u toj istoj temi, skrtica/stipsa mi posla da slusam malo Baltic 3 i naravno ga reklamiram i njakam po forumima kako je neverovatan uredjaj (sto i jeste) pa se veceras i narednih dana igram malo sa njim, a malo sa Pacificom kako mi vec dune. Posto sam covek kreten, da bih imao sa cime da se zanimam nabavio sam par verovatno top lampi za B3 (VT99 aka 6f8g do duse mozda ne top izbor te lampe ali svejedno sjajne) i nekih 10 pari razlicitih 6sn7 (od kojih su neke po @SuperFi-u top izbor) pa ce biti igranke. 

Jedna mala zanimljivost oko B3 koju mi je ispricao Fikus - naime ovo je prvi model koji su realno dizajnirali on i njegov novi covek koji je zaduzen za razvoj uredjaja sa njim. Po njemu konacno ima coveka sa kojim sa perfektno nadopunjuju po pitanju znanja, iskustva i ljubavi prema muzici i HiFi-u. Ako je suditi po ovom produkcijskom B3 i jos jednom prototipu koji sam slusao, DACovi koji dolaze u skorijoj buducnosti ce biti :wub:

Krajnje nebitna informacija ali ajde :D- B3 sa ovim VT99 odvaljuje kako sljaka... @patason, @SuperFi & @Do-re-mi navlacite te ih kako znate i umete...

 

A155EE78-A0A7-4466-B869-7E18C61AC495.jpeg

933681E7-3522-4DDB-ADB8-B886E2FF42CF.jpeg

FE2EDA6A-C4B4-402B-9720-5F136DD2556B.jpeg

Link to comment
Share on other sites

9 sati ranije, patason said:

ja vec dvojicu navuko, a niko srecniji od njih.....to se zove hi end.

 

a to sto si ti mene navukao, oprosteno ti je i ja presrecan sa B3.

Oprost je jako bitan u zivotu - odo spokojan sada da slusam B3:D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...