Jump to content


Lampizator


Golum

Recommended Posts

Treba biti iskren pa reci da i od produkcije zvuk ponajvise zvuci,pa i ti forenzicarski momenti.Ima ih i uzivo ali ih nije realno moguce cuti jer su jednostavno instrumenti glasniji od uzdaha.Mikrofon je tu blizi,osetljiviji od usiju i uhvati sve ako je blizu postavljen,a producent ce odluciti sta ce da u snimku naglasi. Toga uzivo nema,al zato kad baka otvori bombonicu nastane lom :D. Zato ja licno volim i produkciju koja vise nalikuje onome sto cujes na koncertu,a ne closse miking. Nije lako navatati na snimku sta se uzivo desava ...narocito ovu vecerasnju borbenu jurnjavu ...lepo je to i videti ne samo cuti.Zato koncert...tri prazna mesta pa bilo kakav hifi.

WP_20190412_20_35_57_Pro.jpg

Link to comment
Share on other sites

4 sati ranije, anubisgrau said:

kakav je to bio okazion u beogradu gde se slusali novog lampija?

tesko da ce bilo sta sto nije DHT nadmasiti GG.

 

Anubis posto slusam GG2ku svakodnevno, mogli smo (bilo poveliko drustvo) da poredimo GG2 sa TRPom i veruj mi da je jako jako blizu. Napomenuh da ne bih svoj GG menjao za TRP jer daje vise magije ali i ovo je brutalno. Upravo krecem na slusanje GGa, Pacific-a i TRPa na SET lampama i hornama pa ce ti recem vise kada se ekspirijens zavrsi.

Pozz.,

G

P.S. Nisam stekao da je bio "okazion" u Beogradu vec drugarsko kucno slusanje;)

Link to comment
Share on other sites

Kako smo svi imali prilike da čujemo premijeru pre premijere u svima nama poznatom sistemu, moram i ja da primetim neke stvari  glede Lampizator DACa

1. Uticaj na zvuk dobrog izvora je dramatičan  skoro kao da ste promenuli pojačalo i zvučnike odjednom  na bolje, naravno. Tu su pre toga svirala dva dobra DACa i trebao im je DSP ali sada  to više nije potrebno ....  

2. Integracija lampi u izlazu je uradjena na zvučno "savremen" način bez opšte poznatih sumnji u vezi lampaškog zvuka i stereotipa vezanih za to ...dakle , zategnuto , detaljno ali istovremeno i tečno bez sibilanata , jednom rečju nema ni traga od nekakave nervoze a sve teče kao mleko . Slušali smo sve formate u raznim rezolucijama ali bez  obzira na te male razlike zvuk je bio uvek jednako dobar.

3. Dinamika kakvu nikada pre nisam čuo, atmosfera u studiju ili pozornici ...zaista impresivno bez odvlačenja pažnje  preteranim detaljisanjem ...detalja ima , nije da nema ali nisu oni u prvom planu već muzika ! 

4. Promena lampi donosi velike ali zaista velike razlike i za sada je stvar ostala na  Philips EL34 dobro razgaženim  lampama  koje su dale najbolje zvučne rezultate, daleko najbolje. 

Sve u svemu , Lampizator je zaista otkrovenje.

 

Link to comment
Share on other sites

2 sati ranije, ab said:

Kod defektnog arhitekte sa j(a/e)dnim dacom treba dsp, dok sa pravim dacom ne treba dsp. :order

sa dva  j(e/a)dna ....viš da ne pratiš dobro  :P

5 sati ranije, lalelala said:

Tu su pre toga svirala dva dobra DACa i trebao im je DSP ali sada  to više nije potrebno ....  

 

Link to comment
Share on other sites

Ne dajte se ljudiiiii.....

Hahaha, kakav cirkus!!!

Stalno me krpe zbog zbog modova i pika na 110Hz, ali DSP u moju kuću nikad. :D

Ne smijem da kažem koja su to dva je(a)dna daka u pitanju a koja je lampizator pos**o. A ukakio bi se po mnogo čemu, realno. :D

Link to comment
Share on other sites

Ehhhh, fazna pomjerenosti.... a fino rekoh da su interkonekti tek zalemljeni i da je to sasvim normalna pojava u prvih pola sata na visoko rezolutnom sistemu.

Ahhh, drugo sam ja, proizvođač i distributer :lol:

Edit: svaki put su mi reakcije publikuma na tako nešto zanimljive. Sinoć je i Nomimasen kod mene na jednom zvučniku mijenjao polove zbog takvog utiska iako napomenuh da su minusi novi... :)

Link to comment
Share on other sites

11 sati ranije, anubisgrau said:

Pa mene vise realno zanima vertikala unutar Lampi hijerarhije, ja imam Amber II koji ubiva kako radi - ne mogu da zamislim da nekom treba bolja digitalija. Znam da cu se sam sebi smejati jednog dana zbog ovoga ali to su realnosti, to brise pod sa bilo cime u toj klasi cene.

Za 3-5 soma€ ima opasna digitalija da se nabavi.

4 sati ranije, damic said:

Hvala

Link to comment
Share on other sites

Vacuum Tubes + DSP, mu dodje kao vijagra + brom.

Evo ovde je dat prikaz sa fotografijama mislim da je u pitanju skup model golden Gate. Ustvari neki mix fotografija razlicitih modela.

http://blog.naver.com/PostView.nhn?blogId=rjw106&logNo=220940324360&parentCategoryNo=&categoryNo=11&viewDate=&isShowPopularPosts=true&from=search

(izvinjavam se ako je vec bilo u temi...)

Link to comment
Share on other sites

28 minutes ago, siroma said:

Za 3-5 soma€ ima opasna digitalija da se nabavi.

Da, ali u LF slucaju digitalni deo je prakticno integrisan u analogni cevni izlazni stepen koji zauzima i fizicki znacajno veci deo prostora uredjaja. To se jasno vidi sa fotografija na ovom gore linku.

Cevni preamp ili buffer (razlike postoje od modela do modela... nema dovoljno informacija.)

Recimo na modelu sa 2 cevi DHT i ispravlacicom GG je to preamp gde se signal uzima sa anode posle opteretnog otpora , tako da ima odredjeno pojacanje koje moze da se utrvrdi konsultovanjem podataka za konkretnu cev, a vrednost Rl se vidi na fotografijama (2 II 33K). Kada su pentode ili tetrode na izlazu vazi isto. Setovane su za neku manju struju a mogu da rade ili u formu buffera ili u formi pojacavaca sa pojacanjem stepena oko 6x u zavisnosti od verzije cevi. Imaju manji unutrasnji opor (ispod 1K) pa su solidni i driveri i mogu odmah ici na cevni preamp ili druge uredjaje koji imaju veci ulazni otpor.

Mada gramofondzije onda moraju kupiti i dodatni preamp? Nisam siguran zbog cega Fikus nije postavio barem jedan ulaz sa prekidacem DAC/Phono u analogni deo "daca" tako da se moze prikljuciti recimo riaa preamp, a da se ne mora 2 puta kupovati isti uredjaj - cevni preamp. Ali to je vec posebna prica...

 

Link to comment
Share on other sites

14 sati ranije, anubisgrau said:

Pa mene vise realno zanima vertikala unutar Lampi hijerarhije, ja imam Amber II koji ubiva kako radi - ne mogu da zamislim da nekom treba bolja digitalija. Znam da cu se sam sebi smejati jednog dana zbog ovoga ali to su realnosti, to brise pod sa bilo cime u toj klasi cene.

Golden Atlantic II TRP

@Majda 

DSP se više ne koristi , dakle nema broma :-) samo Viagra

 

Link to comment
Share on other sites

Kod mene bio njihov DSD dac. Prvo smo hteli da ga bacimo kroz prozor ( SKrstic i ja , dok nije proradio), a kad proradio, nisam smeo da pustim gramofon ( u toj iteraciji 103 R + step ap+ fono Impuls - Salaj). Kada bih imao slobodne pare za DAC, a da se rešim fona, bilo bi Fikus +.... od Fikusa, i ne bih dalje tražio. Sve ostalo je pejzaž.Al zaista. .... I ne može za manje pare čak i na Niškom buvljaku da se nađe (.... da se ne uvredi auditorium).  

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...