Sign in to follow this  
milos

Nabavio novi 5.1 set zvučnika, ubedite me zašto NE uzeti Denon AVR-X1300/1400 (ili koji 7.1 AVR uzeti?)

Recommended Posts

Pazario sam sa KPa 5.1 komplet Monitor Audio Bronze iz 2008. godine (druga generacija valjda) za povoljne novce, korišćen par godina i demontiran u korist stereo sistema za muziku. Prednji BR2, centralni BR LCR, surround BR FX i vufer BRW 10. Za sad će biti povezani na moj stari Yamaha HTR-3064 AVR koji je do sada imao plastikaner zvučnike ali ideja kupovine je da sve nadogradim na 4K HDR jer televizor već imam.

Čitajući po stranim forumima i sajtovima vidim da svi preporučuju Denon AVR 1300/1400 kao najbolje za uloženo, hvale korekciju sobe i kažu realno nikome za gledanje filmove ne treba više i neće primetiti nikakvu razliku između 1x00 serije i 2x00 serije, da je ta mala razlika u snazi neprimetna. Dođem ovde vidim ljudi kažu izbegavati ga i uzeti 2300/2400. Ko je u pravu i zašto?

Ili da ostanem sa Yamahom i uzmem RX-V583 iako je 80eur skuplji od Denona 1400? Vidim za istu cenu ima i prošlogodišnji RX-V681 ali nema neke razlike samo više HDMI portova i upscaling što mi ne treba. Ili nešto treće? Obavezno 7.1, 4K HDR, Atmos, DTS:X itd, sve najnovije da podržava uglavnom. Gledanje 90% filmovi/serije/netflix/hbogo. Do 500eur al što manje to bolje. Cena 1300/1400 je jako primamljiva.

Ima neki komentar?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eno u plejeru 580e x2300 na sniženju, ja ne bih časio časa. Ja bih svakako uzeo X2 umesto X1 jer je ozbiljnije urađen. Ako ćeš iole da slušaš zvuk umesto da gledaš transofrmerse kako se rokaju onda ćeš svakako ceniti rafinisaniji zvuk koji daje X2 u poređenju sa X1.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam koliko mu moze pomoci to sto ce cuti svoje Bronze 5.1 u potpuno drugom okruzenju.

Moj ti je savet da za 500e potrazis polovnog Marantz-a SR6010,6011...i SR5010 je korektan AVR i lepo ce se u klopiti sa  Bronze kompletom.

Koje su ti dimenzije sobe?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 sat ranije, micicss said:

Moj ti je savet da za 500e potrazis polovnog Marantz-a SR6010,6011...i SR5010 je korektan AVR i lepo ce se u klopiti sa  Bronze kompletom.

Koje su ti dimenzije sobe?

Marantz i Denon su ćerke firme koliko sam razumeo? Nešto mislim da ću teško naći te polovne u skorije vreme, a novi su preskupi.

Sobičak je oko 12kvm, iza kauča jako malo prostora pa će dipolci da budu korisni, ali neće ovo moći nešto mnogo glasno da se sluša bez da ogluvim :P

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja bih uzeo RX-V681 ili X2300 tvoj postojeći model Yamaha HTR-3064 je u stvari RX-V371, to je osnovni model i na osnovu licnog iskustva primetices  razliku i za stereo i za surraund ako odes na RX-V681.Marantzi su dosta skuplji a i po stranim forumima imaju dosta problema sa pouzdanošću tako da bih polovnog Marantza izbegao.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam još uvek ništa, gledam i novi HTPC da uzmem za KODI jer bez toga mi ništa ne znači novi AVR, pa sam izgubio puno vremena na istraživanju glupavih Android boxova jer se jedino to isplati za 4K HDR.

Za AVR sad na brzinu vidim na KP od mađara ima Denon AVR-X2400H za 500eur na akciji što mi deluje kao odlična prilika, ima Yamaha RX-V683 za 520eur, RX-V681 za 430eur na akciji, i ima polovan Denon AVR-X1400H kupljen kod nas u player-u za 450eur.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pioneer VSX 932

 

 • Channels: 7
 • Amplification Type: Direct Energy
 • 130 W/ch (6 ohms, 1 kHz, THD 1.0 %, 1ch Driven)
 • Dolby Atmos®/Dolby Surround
 • DTS:X/DTS Neural:X
 • Reflex Optimizer
 • Dolby® TrueHD/Dolby Digital Plus
 • DTS-HD Master Audio/DTS-HD High Resolution Audio/DTS 96/24/DTS-ES/DTS-HD Express
 • DSD Disc (SACD) Playback via HDMI (2.8 MHz/5.1ch, 2ch)
 • Digital Core Engine with Cirrus Logic (Quad Core) x1
 • 384 kHz/32-bit DAC (AK4438)
 • HDMI Audio Return Channel (ARC)
 • MCACC Auto Room Tuning
  • Phase Control
  • Subwoofer EQ
 • Advanced Sound Retriever (2ch)
 • Advanced Surround Modes
  • Classical, Unplugged, Entertainment Show, Drama, Advanced Game, Action, Rock/Pop, Sports, Extended Stereo, Extended Mono, Front Stage Surround Advance
 • AM/FM Tuner 40 Presets
 • Compatible with USB DAB Adapter AS-DB100

Share this post


Link to post
Share on other sites

Konačno sam kompletirao sistem i to na skroz neočekivan i neplaniran način, tako što sam na buvljaku pazario Denon AVR-X1200W za  60 evrića. Naravno da je bio rizik i lutrija ali sam ga probao koliko je to moglo na buvljaku, a to je utakneš u struju i gledaš da li se pali i slušaš da li klikće pojačalo i da li dugmići rade, nisam mogao da znam da li radi zvuk ili slika ali kad sam došao kući sve je radilo. Jedino nemam daljinac ni mikrofon za podešavanje, ali iskoristio sam mikrofon sa starog AVRa bez problema i našao univerzalni daljinac koji radi i sada mi je konačno sve spremno za 4K HDR i Dolby Atmos / DTS:X ... TV, HTPC (mali Android Media player tačnije), i AVR.

Utisci o AVRu su odlični, više je plug n play od prethodnog, sve radi samo od sebe i nema toliko podešavanja i drndanja, i sviđa mi se što preko daljinca od TVa kontrolišem i zvuk na AVRu i što kad upalim AVR onda TV automatski prebaci zvuk na njega, a kad ga ugasim prebaci na svoje zvučnike. ARC radi preko HDMI bez problema pa netflix/hbogo aplikacija šalje zvuk sa TVa na AVR, prethodno sam koristio optički kabl sa starim AVRom koji nije podržavao ARC.

Sad mi ostaje da prodam stari AVR sa zvučnicima, hoću i ovde na forumu da ga stavim u oglase ali nikako da dostignem potreban nivo.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

 • Forum Statistics

  • Total Topics
   26,478
  • Total Posts
   348,614