Jump to content


Album Player (APlayer)


dj.nik

Recommended Posts

Hm, nisam se udubljivao previse al' ajd da probamo:

Kada otvoris njegove .rad fajlove (obicnim tekst editorom - Notepad, Notepad2, Notepad++ i slicni) unutra je internet adresa i port odredjene radio stanice. Tako bi trebalo ubaciti i bilo koji .m3u (MP3 URL) ali preimenovan u .rad ekstenziju.

Evo sadrzaja jednog od .rad fajlova:

APlayer_RAD.JPG.e5685044fe8c05bee47669296daac206.JPG

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Evo posle nekog vremena provedenog u slušanju izdvojile su se dve zamerke. Da ne bude samo pohvale :)

1. Mogla bi krupnija slova. Idealno bi bilo da može opcije u view / font + - , pa još na to kada bi mogli prozori da se razvlače / skupljaju. Jel može to neko na forumu da mu to prenese, ili pak ako ima email negde napisaću mu ja na engleskom.

2. Drugar voli da sluša listu albuma. Plejer može samo jedan album ili jedan direktorijum da pušta. Možda je neko našao opciju da se napravi plej lista više albuma?

Link to comment
Share on other sites

Sve je moguće izvesti i sa velikom lakoćom.

1. Verujem da ne koristiš Smartphone za kontrolu preko wireless mreže. Povećavanje ili zoom in zoom out je moguć samo preko telefona.

Kako i gde

PITANJE 1) Samo u WEB modu

- Pokrene se APlayerWEB sa sledećeg mesta C:\Program Files\AP2110_x64\web   .... dakle Run as administrator ovaj file ..... ap2web.exe ..... Ne pojavljuje se ništa jer ne podiže Graphic User Interface (GUI) u Windows-u

- Kada se pojavi ikonica na taskbaru sa desne strane kliknuti na nju i otvoriće se sledeći ekran.

image.png.0a228ba02fb18f96803bf542679fc1db.png

- Na Smartphone-u u nekom Browser-u samo ukucati naznačeni link kao network adresu i otvara se prepoznatljivi GUI u okviru Browsera. Nastavlja sa podešavanjem i učitanim folderom gde je uobičajan APlayer bio pre gašenja. Na svakom računaru i svakoj mreži će biti drugačiji link i verujem kraći jer je ovo link sa moje mreže na poslu koja je pod Domenom.

- Sve opcije su iste osim padajućih menija, koji su izostali u ovom načinu navigacije i puštanja muzike, ali su dodati dugmići + i -, koji su zapravo nama bitni za ovo sledeće što si pitao.

- Uvećavanjem sa dva prsta, kao što se to radi sa slikama, može se zoomirati ili odzumirati neki tekst ili slika albuma ...

- Upisani link možete staviti u Bookmarks kao ikonicu na Home-u vašeg telefona i dovoljno je sledeći put samo na nju kliknuti i otvoriće se player na našem telefonu. Nema potrebe da ponovo svaki put ukucavate ispisani link.

 

PITANJE 2) Samo u WEB modu

- Ako se želi učitati više foldera, potrebno je prvi Folder /Album učitati preko ikonice koja imitira CD open.... odabrati folder... i opet na istu ikonicu da se učita sadržaj

- Sledeći korak je da se klikne na + i onda uputi do sledećeg Foldera koji se želi na Album listi.

- Prethodni korak ponoviti onoliko puta koliko se želi učitati foldera

- Postoji i opcija da se učita na samom početku Folder koji sadrži Sub Folder-e. Na taj način APlayer usisava automatski sve foldere i pravi Album listu. Ovo je slučaj ako imate Folder Pink Floyd a u njemu složene sve albume. Dovoljno je kliknuti na Onaj master foder i AP će učitati sve albume i poređati u niz svaki u svoju play listu.

- Navigacija između Albuma je moguća otvaranjem horizontalnog bara na kome je ime Albuma, što otvara listu učitanih Folder-a/Albuma i lakim klikom na neki se prebacujemo u njega.

- Naravno mora se uvek zaustaviti reprodukcija ako nešto već svira pa za tim pustiti sledeći track iz nekog drugo Albuma.

- AlbumPlayer automatski nastavlja reprodukciju po završetku prvog albuma na sledeći u nizu.

Mislim da sam od samog početka koristio WEB GUI tako da nisam ni znao da opcija selktivnog dodavanja nije moguća u klasičnom APlayeru u Windows-u.

Link to comment
Share on other sites

On 18.6.2018. at 0:01, gvlada said:

Постоји ли начин да излаз буде упнп ка мрежном плејеру?

Pominjao sam na prvoj strani. Treba isprobati pa javiti iskustva. Mislim da APayer Mini podržava taj vid komunikacije. Treba pročitati uputstvo pažljivije na ovu temu VIII poglavlje.

Neka javi neko ako ima nova saznanja po pitanju UPNP veze sa mrežnim Player-om ... DAC-om.

Link to comment
Share on other sites

У упутству пише да аплејер може примити упнп сигнал али не и послати на неки екстерни мрежни плејер. Фубар користим баш са упнп излазом и преко мреже шаљем звук на авр, прескочио сам звучну, спдиф и сл и код мене тако звучи најбоље.

Link to comment
Share on other sites

51 minuta ranije, gvlada said:

Фубар користим баш са упнп излазом и преко мреже шаљем звук на авр, прескочио сам звучну, спдиф и сл и код мене тако звучи најбоље.

Probaću sa Oppo-om i tu opciju. Da budem iskren zbog manjka znanja na tom polju, nisam ništa probao sve ove godine. Možda sam bio i lenj da se umotavam u te mrežne priče. Poslednji Win update mi je totalno zaglupeo mrežni pristup ka diskovima na računarima po kući, tako da nisam sav svoj već neko vreme. Ni TV ni Oppo mi ne vide ništa od šerovanih foldera, dok komunikacija između računara apsolutno funkcioniše. Nešto su promenili prema multimedijalnim uređajima i ovi ostaše slepi prema lokalnoj mreži, odnosno samo prema Sharovanim folderima.

Bio mi je i IT iz firme i reče nešto mi se uvezalo u Windows-ima i da moram da preinstaliram sisteme ponovo ... Šta reći, stalno nešto menjaju u tim polisama za network i sigurnost pa na kraju ne možeš nigde da prodreš.

Link to comment
Share on other sites

Beznadežno je. Instaliraću ponovo win pa ću sve iz početka. Ako me opet provoza po tunelima, istačiraću najstariju verziju win 10 koju imam sherovati foldere i onda updateovati u fullu.

Koliko vidim u ovom 1803 poslednjem su ukinuli Homegroup pa je moguće da mi se zaista nešto spucalo sa starijim windowsima. Doduše svi su updatovani na nivo 1803, ali sa dolaskom ovog poslednjeg installa sa bootabilnog usb-a sa poslednjim bildom sve se sludelo. Nema potrebe da širimo priču rešiću to već, da ne ofujemo ovu divnu temu.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

U prvom postu imas linkove ka ruskim forumima. APlayer je predstavljen 2011 godine. Ne mogu reci da ga aktivno koristim - imam licencni i daleko nadmocniji softver ali sam tokom godina isprobavao sve sto se nudi na Win platformi pa tako i APlayer. Do APlayer-a sam u stvari dosao trazeci malo razumljivije uputstvo za drugi besplatni a mocni programcic - BugHead Emperor (Infinity Blade HQ). BHE je izuzetno mocan ali nove verzije zahtevaju iskljucivo procesore nove generacije i cak 32GB RAM sto bas nije cesto u PC-ima sa ovih prostora.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Danas sam se malo igrao sa ovim plejerom...Interesantan, spartanski urađen, dobar zvuk (pogotovo kada se doteraju podešavanja), ne radi mi ASIO (KS i WASAPI da, tu negde, malo bolje preko KS), a ono što nalazim kao glavnu manu je nedostatak robusnosti.

Svilen je mnogo, a nešto uradiš što iskače iz nekog reda koji je tvorac zamislio zabaguje ili prsne potpuno, pa moram ceo folder da pregazim defaultnim i nanovo ga setujem.

Inače, radi i Hi-Res, 24/96 i 24/192, kao i 16/44.1.

Za sada od onoga što sam probao od Win plejera sa AP dobijam najbolji zvuk, bolji nego foobar, jriver i još par plejera. Ali ono što odbija, pored krhosti, je i odsustvo klasičnog remote-a, preko neke Android/iOS aplikacije, već moram da se zezam preko web-a. Kada bi ga malo doradili bio bi najbolji, čak bolji i od nekih koji se plaćaju.

Audirvana i Amarra za Win su svetlosnim godinama daleko od macOS verzija, nije za poređenje.

Link to comment
Share on other sites

9 sati ranije, RingeRaja said:

ne radi mi ASIO

Meni je proradilo kad sam instalirao Asio4all. Kartica u DAC je WaweIO uz koji sam dobio ASIO driver-e ali nije moglo da radi sa AP, sad može. Možda je moglo i nekako drugačije da se reši, ali nisam toliko u materiji?

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...