Jump to content


Pompi moli za pomoc!


pompi

Recommended Posts

Postovani svi, i pored toga sto dva meseca pratim ovaj forum moram da pokrenem temu koja je verovatno svima dosadila.

Izvinjavam se i molim za razumevanje.

Elem, najzad imam neke parice i resio sam da se castim. Volim ploce, gramofon imam, (SHARP RP-31hb), a trebalo bi mi integrisano stereo pojacalo i dva zvucnika.

Muzicki stil: Yes, King Crimson, Jethro Tull, Genesis, ELP i sl...

Soba u kojoj bi to radilo oko 14m2.

Budzet oko 250e.

Moje zelje: nisam pristalica modernih stvari, volim topliji zvuk sa detaljima, da se sve cuje i da bude na svom mestu, povremeno bih emitovao zvuk i sa dvd player-a pa pretpostavljam da bi pojacalo trebalo da ima AUX, (ili mozda neki drugi ulaz?). Dvosistemci ili trosistemci, ne znam ni sam? Pojacalo bi mozda moglo da bude i jace od zvucnika, (pazio bih da ne preteram). Recimo da bih vise novca odvojio za zvucnike nego za pojacalo, (150+, 100-).

To je to, ne znam sta bih dodao. Primetio sam ovde termin "kanta", voleo bih kada bih izbegao to.

Molim dobronamerne poznavaoce za savet, ozbiljan sam u svojoj nameri jer na ovo cekam 12 godina, (sto zbog nase drage Srbije, sto zbog zene i deteta).

Dobro bi dosla i sugestija za nekog postenog prodavca.

Imate li neko misljenje o ovom prodavcu: 

https://www.kupujemprodajem.com/309489-1-alex-nis-064-52-76-5-62-svi-oglasi.htm

Iz Nisa je a ja iz Sokobanje pa mi je blizu a vidim da ima i dosta pozitivnih ocena.

Nadam se da cemo u narednih par dana prodiskutovati na ovu temu.

Unapred zahvalan!

Link to comment
Share on other sites

Preporuka za pojačalo:

https://www.kupujemprodajem.com/Harman-Kardon-HK-6500-53861167-oglas.htm?filter_id=57945020

Prodavac je član foruma koliko znam.

https://www.kupujemprodajem.com/JBL-lx-44-54008512-oglas.htm?filter_id=155790263

I recimo ovi zvučnici. Prodavac takođe pouzdan.

Ovo bi bilo na prvu loptu. Pogledaću šta još ima od zvučnika, bojim se da ne budu overkill za 14m2.  Za pojačalo se u ovoj ceni ne bih dvoumio.

Link to comment
Share on other sites

Ha, ha.. ma, ne. Nisam hteo da budem navalentan. Rekoh, da vidim da li ce jos neko nesto da kaze. Sta pa meni ima da se svidja ili ne? Pa ja sam taj koji je trazio pomoc, hahaha...  Femkao sam se i dok sam se femkao zvucnici su otisli. Pojacalo je jos aktuelno.

Link to comment
Share on other sites

Ima još onih zvučnika po oglasima, nego oni su bili sa najboljom cenom, a i prodavac poznat mnogima na forumu.

Pojačalo prodaje @miskon rekao bih, zovni čoveka, ništa ne košta. Nema za te pare neke velike filozofije. Dva tri pojačala su tu best buy za 100 evra i ono je jedno od njih, pride ima i dobru phono sekciju. A zvučnike ćemo naći. Mislim da je @Spachek skoro pazario jedno isto takvo, čini mi se, pa može da podeli iskustvo sa tobom. On ima i HK680, koje takođe važi za dobar amp a cena mu je za 50 do 80€ veća, pa može da uporedi odnos uloženo dobijeno.

Link to comment
Share on other sites

3 minuta ranije, RingeRaja said:

Plus ako je prodavac iole korektan i ne uvaljuje neki “grob” na kome su se učili samoproglašeni serviseri, eto sreće.

Ja ga (ako sam u pravu da je on) znam tako što smo par puta razgovarali telefojom kad je razmišljao da kupi od mene JBL l86. Stekao sam utisak da je korektan momak. Vidim po ocenama na KP da je on ovo pojačalo kupio 2012. Znam da je u međuvremenu izmenjao svašta nešto od uređaja. Na kraju krajeva tu je na forumu član, ne bi valjda uvalio, svi bi znali. :D

Link to comment
Share on other sites

Bolje da kupi od nekog ko je poznat, nego od nekog ko nije. Na kraju, ja sam kupovao i od onih nepoznatih, čak i u inostranstvu, pa nisam imao loših iskustava. A izvestan rizik uvek postoji, fala bogu ima i dobrih majstora. 

Kako misliš da on iz Sokobanje izvede da stručno lice u NS proveri, ne preteruj, pola Srbije ne bi slušalo muziku da je taj princip realan.

Link to comment
Share on other sites

Pa, pitanje je, ako se odlucim, da li cu i sam moci da odem u NS. Verovatno ce biti: Majstore, napisite fragile, a hvala bogu, ovi nasi kuriri svi pismeni. Znam da su cupava vremena ali mislim da je ipak sramota uvaljivati za tako male pare. Znaci, kad krades, kradi ko gospodin! Hahaha.... Pustio sam mu poruku da ga sacuva do doljnjeg a rekoh, zvucnici se opet pojavili. Nego, jel mogu ja da dvd player ukljucim na cd ulaz?

Link to comment
Share on other sites

14 minuta ranije, pompi said:

 Nego, upravo vidim da su zvucnici ponovo aktuelni. 

Da, vidim su tu ponovo. Ima isti prodavac i JBL L16 Decade. Još bolji po meni, drugačiji fazon od LX44, ali sam ih zagledao nešto, čudne su mi kalote, pa se nisam usudio da ih preporučim. Može o zvučnicima još da se razmišlja, rekoh još u prvom postu da su LX44 možda i malo previše za 14m2, možda i ne, ne znam. Pošto ćeš, ako sam dobro shvatio koristiti u velikoj meri i gramofon, na tvom mestu ne bi išao ispod 8" membrane.

Link to comment
Share on other sites

Pa dobro, može da se kupuje i na neviđeno, ali mi ne odaje utisak prevejanog znalca HiFi tržišta polovne robe kod nas.

Mi koji smo duže u ovom hobiju već otprilike znamo kako i od koga (a od koga ne), pa je rizik kudikamo manji. Plus,, prodavac koji odbija da odvrne 4 šrafa i pokaže šta je unutra ne zaslužuje da pojačalo proda. Bar ga ja nikad ne bih kupio, s obzirom šta se sve valja kod nas i kako se krpe lešine samo da bi se zavaljale iza ćoška.

Da me neko pogrešno ne shvati, ne kažem da je pomenuti HK krš, daleko od toga, ali nije zgoreg povesti malo računa kad se kupuje polovno.

Link to comment
Share on other sites

2 minuta ranije, pompi said:

Pa, pitanje je, ako se odlucim, da li cu i sam moci da odem u NS. Verovatno ce biti: Majstore, napisite fragile, a hvala bogu, ovi nasi kuriri svi pismeni. Znam da su cupava vremena ali mislim da je ipak sramota uvaljivati za tako male pare. Znaci, kad krades, kradi ko gospodin!

Opusti se, ringeraja je stari skeptik. :)

Link to comment
Share on other sites

1 minut ranije, RingeRaja said:

Mi koji smo duže u ovom hobiju već otprilike znamo kako i od koga (a od koga ne), pa je rizik kudikamo manji. Plus,, prodavac koji odbija da odvrne 4 šrafa i pokaže šta je unutra ne zaslužuje da pojačalo proda.

Pa mi ga i savetujemo. :)

Nek' mu uslika pojačalo iznutra, nije nauka. Mada, ako me sećanje dobro drži, Miškon je i sam neko ko voli do u detalje sve da pita, pa računam neće biti neobično i da njega neko pita.

Link to comment
Share on other sites

Laiku ne vredi, ali nekome ko zna šta da gleda itekako.

Pitaš da uslika detaljno, to će da bude prva štih proba u vezi toga da li ima ili ne šta da krije. Ako ne bude pravio problem, velika je verovatnoća da je ili sa pojačalom sve okay ili ni on ne zna (ako je kupio polovno) da je možda budženo. Obrni-okreni, barem možeš da budeš siguran da prodavac nije prevarant.

A kad dobiješ slike možeš i nekog odavde ko servisira da pitaš... A možeš i nekog iskusnog elektroničara koji nije HiFi verziran, provaliće na keca ako je nešto budženo (ako je pedantno servisirano neće, ali onda i nije toliki problem).

Poenta je da ne naletiš na lešinu koja se šminka da radi koliko treba da bi se prodala, to posle teško može i velemajstor da sredi, a i ako može ima da košta.

Link to comment
Share on other sites

Bilo bi mi krivo da me bas mnogo nasankaju jer mi je trebalo 12 godina da odvojim 250e za to. Ljudi kupuju opremu za par hiljada evra pa ako ih neko i nasanka oni imaju jos sesnaest hiljada i bas ih briga. Ja bih ipak slusao muziku koja razvija i vodi u pravcu svetlosti pa se nadam da ce to privuci i slicne ljude. Bar se nadam, hahaha...

Link to comment
Share on other sites

9 minuta ranije, pompi said:

Ja sam svestan da se svaka skola placa tako da nije problem da ja mozda dam koji evro vise od realne cene ako ce to koliko toliko da funkcionise kako valja. Inace, sta laiku vredislika unutrasnjosti pojacala.

Pa postavićeš je ovde, pa će dežurni majstor da se javi da iznese svoja zapažanja.

To što ćeš dati neki evro više, neće ti biti garancija da ćeš kupiti bolje stanje. Cena na KP zavisi od nivoa bezobrazluka prodavca.

I nemoj da mogo razmišljaš, ti svakako nećeš unapred oceniti pravo stanje. Ovo pojačalo na slici izgleda sasvim ok. Inače nije model koji je mnogo sklon kvarovima. Čak mu i elektroliti u napajanju traju duže znatno od recimo HK680.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...