Jump to content


Esoteric Audio


DejanM

Recommended Posts

Mislis na Esoteric Audio Research (EAR - Yoshino)? Ako da, ja sam posedovao EAR 834P, to je dobra mainstream sprava kojoj se malo sta moze prigovoriti ako se kupi za razuman novac, što je u moje vreme bilo oko 500e, sem sto je matori Tim teška stipsa i fabrička verzija je vrlo iskrajcovana. U međuvremenu je hajp narastao i cena otišla još gore.

Na netu ima pregršt proverenih šema za modifikaciju ali je možda najbolja opcija da se ide na neku od DIY varijante koje su na netu i koje upravo koriste bazičnu šemu, samo je dramatično apgrejduju.

Ovde su modifikacije

http://www.goodsoundclub.com/GetPost.aspx?PostID=2052

Link za Thorstenovu verziju nemam, moram da se setim prvo kako je on to zvao.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Mislio sam na japanski Esoteric. EAR Yoshino sam slusao i to je zvuk koji mi se dopada. Tim stavlja trafoe svuda i to se pokazalo kao odlicna strategija. Ove Japance je medjutim teze uloviti ... Ja sam slusao njihove cd playere i Dac-ove ali nisam phono i nisam njihove preampove.

Link to comment
Share on other sites

U principu dobro. Proslo je medjutim dosta vremena od tada za neke detaljnije opise. Cini mi se da je njihova digitalija dobro uradjena i da to daje kvalitetan zvuk: na analiticnojoj, neutralno-hladnoj strani. Ali nisam siguran da njihov pristup daje isto tako dobar rezultat kod recimo phono preampova ... ali nisam slusao pa ne mogu nista da tvrdim.

Kvalitet izrade tih uredjaja je vrhunski. Npr. njihovi transport mehanizmi su pravljeni od metala, masivni, i to daje utisak trajnosti i kvaliteta.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...