Jump to content


Povratak na analogni sistem


Aoxomoxoa

Recommended Posts

Probao sam Macuru sa ...VDH 352...narandzastim...nemackim no name.Priblizno isti presek.

Nemacki no name je odmah otpao...zamucen zvuk,bez detalja.

VDH...malo ostar

Narandzasti...malo manje ostar...dublji tonovi.

Vracao sam se par puta,obracao paznju na pojedine delove pesme,uvek isto.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Rega Phono mk3 kao poslednja karika phono setup-a,kupljen nov.Potajno sam se nadao da ce me novonastali zvuk izuti iz cipela.Koje razocarenje.Prvi sat rada me je ostavio potpuno ravnodusnim.Mislio sam da ploce koje nisu zasluzile da se nadju u kolekciji,zasviraju mnogo bolje,i ustede mi kupovinu boljih izdanja.

Ne znam da li je ovakvom uredjaju potrebno usviravanje( Ortofon Bronze je prosvirala posle nekih 50-ak rada).

Link to comment
Share on other sites

18 minuta ranije, Aoxomoxoa said:

Prvi sat rada me je ostavio potpuno ravnodusnim.Mislio sam da ploce koje nisu zasluzile da se nadju u kolekciji,zasviraju mnogo bolje,i ustede mi kupovinu boljih izdanja.

Ovo tvoje očekivanje se meni neočekivano desilo tokom avanture sa onim Garotiranim Supex 900 Super. Šta god da sam pustio bilo je zvučno kompletno.

Što se tiče usviravanja gramofona, s obzirom da je glava već radila pre dolaska sprave verujem da se tu usvirava samo komplet ožičenja u headshellu, ručici i rca konektori na telu, ili IC kabl ako je fiksan za bazu.

Link to comment
Share on other sites

@Father Nismo se razumeli.Gramofon Technics sl150 i rucica su pogonu vec dve godine, a Ortofonu je vec godina dana. Kao phono preamp sam koristio pojacalo Technics su v4.

Samo je Rega phono nova.Evo vec dva sata slusam ploce,i ne mogu da uocim neko poboljsanje u zvuku.

Za Ortofon mi jasno da treba da se usvira,ima pokretne delove,ali ova digitalija?

Technicsa sam platio 20e,a ovo cudo,verujuci povoljnim recenzijama 260e.

A zvuce isto.

Cak mi se technics vise svidja jer je gain manji,pa vise odvrnem pot.

 

Link to comment
Share on other sites

За мене ту нема изненађења. Већина тих буџет фоно претпојачало нису ништа боље од интегрисаних фоноа у старим појачалима. Тек у вишој класи се добија нека разлика. Буди стрпљив још мало, али не бих се изненадио да останеш разочаран...

Link to comment
Share on other sites

A bas sam mislio da zavrsim sa hardverima,pa da predjem iskljucivo na kupovinu ploca.

Ovaj Technics je bio donja klasa tadasnje njihove game pojacala.Pa sam stvarno mislio da ce Rega biti pun pogodak.Toliko povoljnih komentara,bas i slaganje sa Bronzom...itd i sl.

Bice tu do kraja godine,pa cu nekog da obradujem za praznike.

Link to comment
Share on other sites

Vec sam davno pisao da te nove budzet spravice oduva neki starkelja tipa sajrus ili neki Nad iz zlatnog doba vinila. Jednostavno te danas nece niko pocastiti dobrom spravom za male novce.Uvek moze da se uzme nesto staro za prijemciv novac i servisira.

Evo recimo ovako nesto,mislim da se vec pisalo na tu temu .  https://pinkfishmedia.net/forum/threads/quad-34-and-fm4.248713/#post-4183686

Ima toga i po nasim oglasima.

Link to comment
Share on other sites

Kada pogledam te sprave stare 40+ godina iznutra,uhvati me muka.Neko to mora da osvezi,dotera u stanje koje nikada nece biti kao original.I tu je ,kao i u Regi,jedna plocica za phono.

Rega phono i nije bas budzet.To im je jedini MM phono.Na zalost,nikako nisam mogao da ga dobijem na probu,pa je ispalo ovako. A i nije mi prvi put da mi se nesto ne svidja,pa kasnije prodam.

No,da ne trcim pred rudu,pusticu da se usvira mesec dana,pa dajem konacni sud.Trazen je to uredjaj,prodace se.

P.S. A nigde nisam nasao negativni prikaz za njega

Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, Aoxomoxoa said:

Mislio sam da ploce koje nisu zasluzile da se nadju u kolekciji,zasviraju mnogo bolje,i ustede mi kupovinu boljih izdanja.

Nemoj mi zameriti, ovo tvoje očekivanje je potpuno nerealno.

Sa boljom hifi opremom mane lošeg snimka (produkcije, presa vinyla, urnisane produkcije na digitalnom mediju... )  još više dođu do izražaja. 

Pre neki dan sam komentarisao sa prijateljem, nema loše opreme, svako kupi spram svojih mogućnosti.  Postoje samo loši zapisi na mediju na kome je zabeležen muzički materijal... 

Ti si potrošio 260 evra i razočaran si, ljudi potroše po 10000 evra i razočaraju se. 

Link to comment
Share on other sites

2 sati ranije, džonibigud said:

 

Sa boljom hifi opremom mane lošeg snimka (produkcije, presa vinyla, urnisane produkcije na digitalnom mediju... )  još više dođu do izražaja. 

Pre neki dan sam komentarisao sa prijateljem, nema loše opreme, svako kupi spram svojih mogućnosti.  Postoje samo loši zapisi na mediju na kome je zabeležen muzički materijal... 

U potpunosti se slazem.Nisam bas mislio na toliko lose snimke.

Poredim dva albuma iz iste kuce (WB) iz iste godine (2011),oba izdanje UK&EU.

Grateful Dead-"American beauty" zvuci fantasticno.Toliko dobro da mi ne treba prvo izdanje.

Grateful Dead-"Workingman's dead" nije moj izbor.Vokali su dosta iritirajuci.Mislio sam da cu sa Regom dobiti vise "smooth" zvuk.To se nije dogodilo.

Rega je cenovno u rangu Bronze,i kupovina skupljeg phono predpojacala ne bi imala smisla.

Samo sam se ponadao da ce mnogo bolje zvucati od Technicsa,koji je ipak donja gama pojacala,pri tom staro 40+ godina.

Link to comment
Share on other sites

11 sati ranije, zflazar said:

Ne bih da budem bilo čiji advokat ali probaj kontaktirati Fathera, mislim da on ima neki separatni fono preamp koji ako sad kad rasprodaje ploče možda i nije u aktivnoj upotrebi a zvuči solidno da vidiš gde si u celoj priči sa ovom Regom.

Već sam ponudio kolegi pre više meseci. Ja sam uvek za druženje i raspoložen da ga ponesem čak i ostavim na nedelju dana, ali tu je reč o NAD-ovom premapu 1130 obilato prerađenim da bude hi gain MM phono sa pasivnim atenuatorom na izlazu. Vrlo je jedinstvena varijanta, ali i žilava u smialu ostajanja u sistemu. Nije ga izgurao pilotov AI MM preamp, ni AR PH-3 kao ni Majdin Drvenko. Ladio se oko godinu dana, ali se opet vratio na policu. Definitivno najkompletniji i mom uhu najmuzikalniji.

Ponuda za slušanje ostaje, pogotovo što smo na 5min komšije.

Iskren da budem brozna se meni nije dopala, baš zbog preterane forenzičnosti bez muzikalne sofisticiranosti. Npr. meni bi jako bilo zanimljivo da zabodem Bronze iglu u 2M Blue glavu... Ali to su one moje ideje koje sve vas odavno smaraju za medalju. :(

Link to comment
Share on other sites

@Father Cenim ja tvoju ponudu i zahvalan sam ti na tome.Medjutim,rukovodio sam se drugacijom logikom.Hteo sam brendiranu spravu,koja ce naravno ispuniti moja ocekivanja,da bi kasnije,ako zatreba,lakse prodao.Imao sam u svom zivotu nekoliko pravljenih uredjaja,koje sam kasnije,kada sam prelazio na bolje,jako tesko,u bescenje,prodao.

Zato i imam Harbeth,Unison Research,Technics,regu, M2Tech...naravno,i njihov zvuk mi odgovara.I sve sam prvo probao kod mene,pa kupio,jedino ovu Regu Phono nisam uspeo...i verovatno se pokajao.

Tesko ide prodaja i novih stvari.Ja sam ploce kupljene kod nas po 3.000din,dvaput slusane,jedva prodao po 1.700din.

 

Link to comment
Share on other sites

Sve je to uredu. Ja govorim o zvučnom iskustvu, druženju, zaključcima koje takva druženja donose... Ovaj moj "phono" je neugledan kako nov, tako i sada nakon mojih 10 otvaranja i sukcesivnih modifikacija. Nije na prodaju, niti može da ima adekvatnu cenu za rad i angažovanje oko njega. Zvučno je, kao što rekoh, vrlo kvalitetan i intrigantan, ali mu izgled kvari svaki doživljaj.

Što bi se reklo može samo majka da ga voli. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...