Jump to content


Koji dac kupiti


Vlajo

Recommended Posts

North star je takodje dobar DAC, nemam nista posebno da dodam na ono sto je@KilDer napisao.@ab M2tech Young MkIII smo slusali samo preko USB, nije bilo vremena da se igramo, a po meni ni posebne potrebe. Young 3 svira opasno!!! Odavno me nije jedna sprava tako odusevila. Sto duze smo slusali sve je bilo bolje, sto je i logicno posto ga je lazni Bozic bata tek izvadio iz kutije. Da dodam i to da smo ga slusali bez Van der Graafa.


Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Link to comment
Share on other sites

north star odlican!

 

young 3 mi nije dao da spavam kako je zvucao.

 

pravi preamp u njemu sa jednim analognim ulazom,daljinac odlican,suptilna promena dizajna (meni mnogo lep) veliki plus za m2tech od mene!!

 

jos jedan opsti utisak ,odnosi se i na north star i young 3, preko usb veze sviraju odlicno-

drasticno bolji usb ulazi u odnosu na generaciju dac-ova od pre 2-3  godine.

Link to comment
Share on other sites

Eto, sinoć smo imali zanimljivo veče... Kod kolege[mention=15694]SUROKVL[/mention] pored njegovih već dobro poznatih kockica, koje su nam bile referenca, slušali se north star design impulso i young trojka... Za tri kockice kako dobro sviraju, mnogi već znaju... E sad osvrt na dva "nova" uređaja. Posle kockica, pušten je impulso preko jedne kockice tj usb/spdif... Dobar zvuk koji svakako opravdava cenovnu poziciju. Osetno "mekšeg" zvuka, sa nešto manjom dinamikom u odnosu na M2tech, ali u svakom slučaju veoma prijatan za slušanje. Dobra pozornica, a i sama "rezolucija". Posle je pušten direktno preko usb veze i osetno se promenio karakter zvuka. Nešto dinamičniji je bio, ali i tonovi rasplinutiji u donjem delu spektra. Sve u svemu pristojan dac i otprilike se u tom cenovnom razredu svodi na lične afinitete i uklapanje sa ostatkom sistema. Posle je pušten young 3 direkt preko usb veze. U prvom trenu "čudan" bas, ali kasnije se primirio, pa je pretpostavka da je svaka mana verovatno usled neusviranosti. Šta reći, odličan dac nešto veće cenovne kategorije od prethodnog. Najočiglednija je bila izuzetna kontrola svakog tona koji je izlazio, bez uočljivog bilo kakvog artefakta... Hvala Simi što nam je priuštio uživanje u takvoj spravi. Društvo je bilo dobro i opuštenija atmosfera, pa nije bilo ni izrazito kritičkog slušanja, ali u osnovi se čulo ono što nas je zanimalo. Možda će ostali prisutni još koju reč više napisati... Ovo je bilo ukratko sa moje strane lično viđenje.

Послато са 6055P уз помоћ Тапатока


Može kod nas da se kupi taj impulso ?
Da li to kod nas neko uvozi ?

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Link to comment
Share on other sites

12 sati ranije, SUROKVL said:

Ja nemam šta da dodam, sem da otvorimo posebnu temu posvećenu opremi koju testiramo kod mene, koja će se zvati "Ne može to bez Sime " :D  :D  :D

Valjalo bi kada bi taj neki uredjaj sa drugim s'kojim se poredi uvek do kraja i u svim kombinacijama testirali na sve tehnicki moguce nacine.

Hvala ti puno!!! :):thumbsup2 Ziv bio!!! :):cheers

40 minuta ranije, zoranzu said:

North Star ima i I2S ulaz pozadi za lan konektor,stara M2Tech EVO kockica USB/SPIDIF je imala takav izlaz

Ako opet testirate NS probajte ga i tako,moguca iznenadjenja u najavi B)

 

Link to comment
Share on other sites

39 minuta ranije, ab said:

Valjalo bi kada bi taj neki uredjaj sa drugim s'kojim se poredi uvek do kraja i u svim kombinacijama testirali na sve tehnicki moguce nacine.

 

 

Najbitnije da se uređaj  proba u realnim uslovim u kojima će se koristiti kod svogvlasnika.Sumnjam da će neko ko kupi Young 3 imati potrebu za kockicom.

E sad ako bude vremena možemo da estiramo i dapravimo razne egzibicije, ovaj put nismo stigli, zaneo nasi opčinio zvuk Young-a:lol:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...